14 měsíců a nic neříká

18
2.3.20 09:06

14 měsíců a nerika máma

Dobrý den čerstvý 14 měsíců a nemluví neřekne ani máma tata nic.. neopakuje žádný slova ani nenapodubuje nic co dělám ja.. myslím si ze mi ani nerozumí.. slyší totiž 3 jazyky ale doktorka říká ze by i přesto měla říct aspoň máma.. taky můj bývali před kterým jsem utekla hodně před ni řval a mlátil mne.. takže doktorka říká ze se mohla uzavřít do sebe ale na jak dlouho? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
636
2.3.20 09:12

@Sara1999 mě dcera taky neříkala žádná slova skoro do dvou let(ani jedno, jen eeee). Celkově je opožděna, chodit začala v 16 měsících, bez pleny přes den je až teď ve třech letech. Takže buďte v klidu, u nás také ani slovo a teď mluví ve větách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.3.20 09:14

@Lathi ta moje záse chodí hraje si jak má a umí skoro vše akorát mi nerozumí a nemluví a nevnímá když na ni mluvím no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3000
2.3.20 09:15

Ve 14měsících žádná katastrofa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.3.20 09:19

@freeport snad se to zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
2.3.20 09:56

Syn v tom věku mlčel jak hrob. Nějaký slabiky začal až kolem roku a půl a po druhým roce se rozmluvil snad během týdne. To byla taková rychlost, že jsem nestačila zírat. Teď má 3 a čtvrt a mluví naprosto přiměřeně věku. Porozumeni hapruje obcas i ted, ale taky se to hodne lepší. Hrozilo mu nekolik bezva diagnoz a nakonec to vypadá, že ze všeho vyroste. Snad. Dej prckovi čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.3.20 10:35

@chaela děkuji snad se rozmlouvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
2.3.20 11:04

No syn v teto dobe rikal jenom dve slova “ne” (a malem si u toho vykroutil hlavu) a “jeste”. Pak pribyvali pomalu dalsi slova, ale mama a tata apod. to nebyli. Ty prisli az mnohem pozdeji a poradne mluví az ted ve ctyrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
3.3.20 02:39
@Sara1999 píše:
Dobrý den čerstvý 14 měsíců a nemluví neřekne ani máma tata nic.. neopakuje žádný slova ani nenapodubuje nic co dělám ja.. myslím si ze mi ani nerozumí.. slyší totiž 3 jazyky ale doktorka říká ze by i přesto měla říct aspoň máma.. taky můj bývali před kterým jsem utekla hodně před ni řval a mlátil mne.. takže doktorka říká ze se mohla uzavřít do sebe ale na jak dlouho? :roll:

Ahoj.
Možné to je.
Nepřeskočila taky fázi lezení?
Taky jsme měli podobný problém.
Tedy říkali jsme táta (když se během dne objevil) a jinak nic moc. A to až do 17. měsíce.
Taky jsem z toho byla špatná. Přišly Vánoce a stal se zázrak. Malý začal sám mluvit ve větach - chrlil spoustu vět za sebou: To je hezký dárek. To je krásný stromeček. To se mi líbí. To jsem rád… Brečela jsem…
Může to být i stresem nebo nějaký problém.
Ale věřím, že se to zlomí. Hlavně, aby byl šťastný a ty s ním. :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
3.3.20 12:42

@Sara1999 neboj náš malý taky nic nemluvil ve 14 měsících. Náš dokonce slýchá čtyři jazyky :lol: a od 20 měsíců se mu pusa nezavře, mluví jak česky tak anglicky. Zatím bych to neřešila, ještě má čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
3.3.20 13:57

V tomhle věku mi nemluvilo ani jedno dítě. Akorát s tím „nerozumí, nevnímá“ - zkoumali jste, jestli dobře slyší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.3.20 00:02

@barbuchablond slyší dobře na jedno sice o trochu min ale je to prý dostačující

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.3.20 00:04

@Kykyka nene nepreskocila ona do teď rada leze a hlavně na sedačku a ze sedačky dolu.. snad mne taky takhle překvapí jako vás moc v tom doufám.. každý mi skoro naznačuje i ze by mohla mít autismus no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Natt00
4.3.20 15:07
@Sara1999 píše:
@Kykyka nene nepreskocila ona do teď rada leze a hlavně na sedačku a ze sedačky dolu.. snad mne taky takhle překvapí jako vás moc v tom doufám.. každý mi skoro naznačuje i ze by mohla mít autismus no

Ja teda nevim, ale chodime na cviceni pro batolata a tam jsou deti stejne stare jako tve a slysim tam jen jejich hatlamalku a zadne z nich nerika poradne srozumitelna slova. Nas umi jen tata, teta, deda a rekne to jen jednou za cas a rozhodne si nemyslim, ze ma autismus.

• Citovat
  • Upravit
18
4.3.20 18:00

@Natt00 dekuju za vás názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat