Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, chtěla bych se zeotat na nějaký tip na dárek pro roční holčičku? Už chodí a kočárek i panenku máme. Chtěla bych něco pomocí čeho by se mohla rozvíjet. Prosím poraďte.
@Bobinka007 Vkládačky, kostky. Hrací stoleček. Obrázkovou knížku.
Dcera dostala k prvnimu roku pejskovu sestricku od FP a stala se pevnou soucasti jeji postele. Ted mela 6 let a teprve nedavno pejsek putoval kamaradce pro miminko, jak ho mela oblibeneho
Ale mela tu starsi verzi, ti novi se mi uz nelibi ![]()
@Bobinka007 Dcera na ty mimini hracky jako vkladacky apod. moc nebyla, ale zacalo ji hodne bavit Duplo a zviratka Schleich, hlavne konici. V nekterych sadach jsou male casti, tak na to je treba dat pozor, ale jinak super. Dobre je, ze oboji vydrzi nekolik let.
Taky to teď řeším…koupila jsem nějaké věci do vany od Yookido, to je super a i u kamarádek to mělo vždy úspěch
Pak je fajn nějaké odrážedlo, krájecí ovoce do kuchyňky…různé dřevěné vkládačky, kostky, lego duplo…
@Bobinka007 My jsme dali dceři k prvním narozeninám stoleček od Fisher price, je až do 36 měsíců a jsou tam 3 úrovně i s angličtinou. Dcera u toho stojí a pouští si zvířátka a napodobuje a je tam toho víc. Máme i pejska od Fisher price ale ten jí moc nebere a pak dostala růžovou mluvící a svítící sovu z Pepca která vypráví pohádky, napodobuje spoustu zvířátek a z té je pořád nadšená a to je dceři teďka 15 měsíců.
U nás byla v roce nejlepší volba od utukutu Spektra houpacka.
@Simonkaa01 píše:
@Bobinka007 My jsme dali dceři k prvním narozeninám stoleček od Fisher price, je až do 36 měsíců a jsou tam 3 úrovně i s angličtinou. Dcera u toho stojí a pouští si zvířátka a napodobuje a je tam toho víc. Máme i pejska od Fisher price ale ten jí moc nebere a pak dostala růžovou mluvící a svítící sovu z Pepca která vypráví pohádky, napodobuje spoustu zvířátek a z té je pořád nadšená a to je dceři teďka 15 měsíců.
Jj, stoleček jsem taky sehnala, a hodně si vyhrála. Teď už jede Duplo, kostky, a ke druhým budeme dávat Albi tužku. Už teď si sní i kamarádek vyhraje.
@P4ja @shadowbabe @Hoa Mai @kruel @Simonkaa01 @flicek18
Dobrý den, děkuji za tipy, vlastně všechno co jste psali máme, jelikož dcera není prvorozená. Možná ji koupímto lego duplo, docela si s bráchovým hraje. Pak jsem přemýšlela nad kuchyňkou, ale na to je ještě malinká a bráha by to asi roztahal, ty věci. Takže ještě jednou díky ![]()
@Bobinka007 taky jsem myslela, že roční je na kuchyňku mala ale když jsme v koutku kde maj kuchyňku tak si tam dost hraje. I kamarádka říkala že jejich roční si rád hraje s kuchyňkou jinak duplo je určitě super, my koupily jiní ustavebnici na stejnem principu a hraje si s ní. Pak ty didakticke kostky, a u nás docela vedou hudební nástroje a mluvící/hrající plyšák. A ještě mě napadá tunel s stanem a do stanu balónky-Samozřejmě pokud na to je prostor. Asi jsem vypsala všechny hračky co naše roční má, tak třeba najdete něco co zaujme ![]()
K roku jsme uprimne koupili male narozeninove duplo a jelikoz jsme byli zrovna na dovce, tak jsme to ani neresili. K vanocum uz pak Yokkidoo kohoutek do vany, koupaci malou panenku a kuchynku. Ale nejradsi taha ty miminka a stara se o ne, ostatni hracky ma po brachovi a ani ji to moc nezajima. Vlastne frci odrazedlo auto co ma po brachovi, ktere dostal k roku a perou se o nej.
@flicek18 No kuchyňku koupíme asi k Vánocům. Jj už jsem něco vymyslela. Budu to muset jet koupit. Nebudu to moc hrotit. Hraček máme opravdu hodně. Stan taky. Jinak moc děkuji za rady.
@Bobinka007 píše:
@flicek18 No kuchyňku koupíme asi k Vánocům. Jj už jsem něco vymyslela. Budu to muset jet koupit. Nebudu to moc hrotit. Hraček máme opravdu hodně. Stan taky. Jinak moc děkuji za rady.
My jí kupovali v roce a půl a super. V roce se mně zdálo ještě brzy.
Přemýšlím, co dát naší holčičce k Vánocům a k narozeninám, které má v podstatě současně. Manžel už nadšeně koupil duplo a jednoho plyšáka, který se prý nepočítá, tak druhý dárek vybírám já
. A já nějak nevím. Ráda bych něco, co vydrží nějakou dobu. Uvažuju tři možnosti a nevím, která je nejlepší, popřípadě, jestli to nejsou všechno blbosti.
-taková ta montesorri houpačka, jenže manžel řekl, že je to blbost a já mám strach, aby to za ty peníze využila a já to pak neměla na talíři -kuchyňka - inspirace tady z diskuze, ale říkám si, že na to je ještě malá a lepší snad nechat na příští rok -učící věž - k té se kloním nejvíc, ale zas manžel, že stačí židle
. Jenže teď židle fakt nestačí a nevím, za jak dlouho stačit bude. Bude jí rok a já si skoro myslím, že by to využila nejvíc, teď vařím jednou rukou a v druhé jí držím, protože chce všechno vidět, mám už pěkný bicák.
Nebo jí posadím na linku, jenže to je nebezpečné a taky mi do toho leze. Takže za mě by to bylo asi nejlepší.
Co si o tom myslíte?