18 měsíční dvojčata, nereagují na povely, jméno, neukazují

Anonymní
4.3.20 22:54

18 měsíční dvojčata, nereagují na povely, jméno, neukazuji

Dobrý den, mám dilema. Mám dvojčata holky 19 měsíců, ale narodily se předčasně o 3 měsíce, takze současné necelych 16 měsíců. Holky jsou šikovné na pohyb, v prosinci začali běhat, nyní už i lezou do výšek :-) jsou veselé a koumave. Ale teď po 18mesicni prohlídce a dotazníku mchat u doktorky, jsem rozhozena. Ano holky neslyší na jména, nereagují na „dej, poloz, odnes“, ne ukazují na věci, neříkají jak dělají zvířátka a nestaví věže z kostek. Umí maličké věci, třeba poprosit o věc, rady koukají do zrcadla, párkrát ukázaly na světlo nebo teď mě na nos. Říkají běžné věci „táta, baba, máma, ne, koko“. Nevím, zda to mám hrotit. Doktorka nám dala ještě půl roku. Vím, že mají čas, ale vcelku se bojím. Pijou z hrníčku sami, natahuji se na objetí, ji lžičkou, hrajou si hracimi stolky, ale nevydrží mi u tech „klidných hraček“. Měl to někdo taky tak? Mám naději, že to přijde, nebo tam vidíte prvky autismu? Jo oční kontakt mají ale ne vždy.. Když chtějí, panenky nekrmi, nehrají si s nimi, ale když chytnou hřeben raději česaji sebe sami :) jinak napodoboji moje gesta a tátovi blbiny :D. Dekuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
4.3.20 23:07

Nijak to nemáš hrotit. Máš nomální děcka, jen jsou o fous pozadu s řeč, nic významého, furt v normě.

Prvky autismu v tom nejsou žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
4.3.20 23:09
@Ou píše:
Nijak to nemáš hrotit. Máš nomální děcka, jen jsou o fous pozadu s řeč, nic významého, furt v normě.Prvky autismu v tom nejsou žádné.

Děkuji.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
4.3.20 23:34

Jsem stejného názoru jako Ou. Prvky autismu v tom nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
4.3.20 23:39

Můj syn nemluvil do 19 měsíců. Za pět měsíců se rozmluvil tak že dává dohromady i delší jednoduché věty :lol: u klidné hračky nevydržel nikdy, kostky akorát házel. Klidněji si začíná hrát teprve teď. Buď v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
4.3.20 23:46

Nereagují na povely???oni to nejsou pejsci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22765
4.3.20 23:47

Tak jeste maji cas, kdyz jsou nedonosene. Limit na ukazovani je 18 mesicu. Dotaznik bych zopakovala ve 2 letech a uvidite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
5.3.20 00:02

Mě ty dotazníky přijdou trochu moc přísné. Mám syna (z dvojčat), který vykazoval prvky autizmu ještě v 5 ti letech. V tom dotazníku v 18 měsících by měl jistě velký problém, ale tehdy se ještě nedával.
Dnes má syn 8 a půl a je sociální až až. Dokonce bych řekla, že v této oblasti vyloženě předběhl ségru, která se jako batole a předškolák jevila sociálně mnohem zdatnější.
Prvky autizmu nemá už od 6ti let absolutně žádné - zřejmě z nich vyrostl :think:.
To jen dokládá, že každé dítě je jiné a má trochu jiné tempo vývoje. Doktoři to musí sledovat a vytipovat, kde by možná mohl být problém. Ale rodič by se asi neměl hroutit. Dost pravděpodobně tam v budoucnu vůbec žádný problém nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
5.3.20 00:42
@Sashie píše:
Můj syn nemluvil do 19 měsíců. Za pět měsíců se rozmluvil tak že dává dohromady i delší jednoduché věty :lol: u klidné hračky nevydržel nikdy, kostky akorát házel. Klidněji si začíná hrát teprve teď. Buď v klidu.

Můj syn nemluvil do 3 let :lol: :lol: a teď mě někdy až bolí hlava :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
5.3.20 02:27
@evulinda79 píše:
Nereagují na povely???oni to nejsou pejsci…

Já vím, tak je to v tom dotazníku.. Mě to taky přišlo uhozene..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
5.3.20 02:28
@Sashie píše:

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
5.3.20 02:29
@MyDestinka píše:
Můj syn nemluvil do 3 let :lol: :lol: a teď mě někdy až bolí hlava :mrgreen:
:lol: diky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
5.3.20 02:30
@IvanaOl píše:
Mě ty dotazníky přijdou trochu moc přísné. Mám syna (z dvojčat), který vykazoval prvky autizmu ještě v 5 ti letech. V tom dotazníku v 18 měsících by měl jistě velký problém, ale tehdy se ještě nedával.
Dnes má syn 8 a půl a je sociální až až. Dokonce bych řekla, že v této oblasti vyloženě předběhl ségru, která se jako batole a předškolák jevila sociálně mnohem zdatnější.
Prvky autizmu nemá už od 6ti let absolutně žádné - zřejmě z nich vyrostl :think:.
To jen dokládá, že každé dítě je jiné a má trochu jiné tempo vývoje. Doktoři to musí sledovat a vytipovat, kde by možná mohl být problém. Ale rodič by se asi neměl hroutit. Dost pravděpodobně tam v budoucnu vůbec žádný problém nebude.
:kytka: diky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
5.3.20 02:30
@Oriseka píše:
Tak jeste maji cas, kdyz jsou nedonosene. Limit na ukazovani je 18 mesicu. Dotaznik bych zopakovala ve 2 letech a uvidite.
:) samozřejmě, děkuji za radu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.3.20 05:40

Ja ziju v zahranici, tyhle dotazniky nedelaji, ale teda cumim. Mam stejne stare dite (18m ale donoseny), kostky teda nestavi, spis boura rika jeste mene, ze zvirat umi jen kocku, ale tady ho chvalili, jak je sikovny :lol: @Ou pozadu s reci nejsou, po nas chteli 5 slov, starsi syn nemluvil poradne jeste ve 2.5letech a ted mele i ze spani :mrgreen: Ze nereaguji na jmeno neni nejlepsi, nebo to ukazovani, ale jeste bych z toho zavery nedelala, starsi byl jen o mesic driv a taky byl pozadu. Vzdy jako hlavni chteli, jestli mas pocit, ze to rozumi. Nemusi byt schopne vykonat prikaz (kolikrat o nedelaji, pac nechteji), ale jestli rozumi (treba jdeme jist, mas pocit, ze vedi, kolikata bije? Nebo jdeme ven, dojdou treba ke dverim nebo neco?) To pry byva dobry ukazatel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí