18 měsíční dvojčata, nereagují na povely, jméno, neukazují

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.3.20 06:34

Úplně ideální to není, ale flintu do žita bych neházela. Je spousta času.
Syn v 18 měsících na tom byl ještě hůř. Ten neukazoval, nekomunikoval, nemluvil, nerozuměl, nereagoval na jméno a ani jiné verbální pokyny… Test se ještě nedělal, ale ve 2 letech měl pořád to nejvyšší riziko.
Autista není. Bude mu 6. Nebudu psát, že je vše v pohodě, protože není, ale není to nic hrozného.

• Citovat
  • Upravit
4523
5.3.20 08:55

Syn v tom dotazníku totálně pohořel, v tom roce a půl byl totální mimoň, na jméno nereagoval, neuvažoval, pokyny nechápal, oční kontakt velmi zřídka, všude zdrhal, kostky pojidal, vůbec nemluvil, teprve začínal slabikovat. Taky jsme dostali čas do 2 let a ono se to fakt zlepšilo, ne úplně, ale byly vidět pokroky, tak jsme pořád nic neřešili. Teď má 3 a čtvrt, pořád to není dokonalé, ale ze všech diagnoz, co mu hrozily, snad zdárně vyrostl. Pořád je někde jinde, než vrstevníci, ale už ten rozdíl není tak propastny a pořád vidíme pokroky, takže to vypadá, že z něj časem snad bude naprosto „normalni“ dítě. Taky tomu dej čas, v tom roce a půl je na nějaké soudy brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
5.3.20 08:56
@Anonymní píše: Úplně ideální to není, ale flintu do žita bych neházela. Je spousta času.
Syn v 18 měsících na tom byl ještě hůř. Ten neukazoval, nekomunikoval, nemluvil, nerozuměl, nereagoval na jméno a ani jiné verbální pokyny… Test se ještě nedělal, ale ve 2 letech měl pořád to nejvyšší riziko.
Autista není. Bude mu 6. Nebudu psát, že je vše v pohodě, protože není, ale není to nic hrozného.

Můžu se zeptat, jestli víte, co synovi je? Klidně do sz, mám pocit, že mám doma úplně to stejný, ale zatím mladší, tak by mě zajímalo, jak. muzeme dopadnout. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.20 10:28

@chaela vývojová dysfazie. Psycholožka říkala, že vypadá i na ADHD, ale to zatím nikdo nezjišťoval. No a přetrvávají u něj nějaké autistické rysy, ale to předpokládám, že z toho vyroste.

• Citovat
  • Upravit
4523
5.3.20 10:40
@Anonymní píše:
@chaela vývojová dysfazie. Psycholožka říkala, že vypadá i na ADHD, ale to zatím nikdo nezjišťoval. No a přetrvávají u něj nějaké autistické rysy, ale to předpokládám, že z toho vyroste.

Díky. To u nás nejspíš nebude, právě v mluvení se posouvá asi nejvíc. I když často říká nesmysly, nesouvisející věci nebo nauceny fráze, ale i to se pomalu začíná lepšit. ADHD nás taky strasili, horší pozornost má, ale přímo hyperaktivni snad nakonec nebude, z toho taky celkem zdárně vyrůstá, nebo jsem si už zvykla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.20 10:44

@chaela syn ve 3 letech ještě nemluvil. Resp. mluvil, ale pouzival do 20 zvuku a „slov“. Víc jich v paměti neudržel. Měl problémy s porozuměním.

• Citovat
  • Upravit
4523
5.3.20 11:00
@Anonymní píše:
@chaela syn ve 3 letech ještě nemluvil. Resp. mluvil, ale pouzival do 20 zvuku a „slov“. Víc jich v paměti neudržel. Měl problémy s porozuměním.

Tak ať se mu daří. My uvidíme, jestli se z toho něco vyklube nebo ze všeho nakonec vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13796
5.3.20 21:36

Já bych řekla, že určitý vliv na to může mít i to, že jsou to dvojčata. Mají hodně svůj svět, ve kterém spolu komunikují a možná si ještě tolik nepřipouštějí ten okolní svět, rodiče, příkazy, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
11.3.20 11:44

Ahojky cekam dvojcatka a cetla jsem clanek ze dvojcatka si hodne vystaci sami a maji casto u svoji rec a proto se muze zdat ze jsou malinko pozadu. Nemuze to tak byt i u vas :)?
Jo a autismus opravdu ne :).
Akorat tedy by me znepokojovalo ze neslysi na dva jmena. Casto bych na ne tak mluvila.Pry hodne lidi na dvojcatka mluvi „holky“,„kluci“ a jejich jmena nepouzivaji. Taky bych se snazila na ne celkove hooodne mluvit a ukazovat ai v knizkach. Hodne stesti..ja se na nase holcicky moc tesim :D. Hlavne at jsou v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
21.3.20 16:12
@ametyst píše:
Ahojky cekam dvojcatka a cetla jsem clanek ze dvojcatka si hodne vystaci sami a maji casto u svoji rec a proto se muze zdat ze jsou malinko pozadu. Nemuze to tak byt i u vas :)?
Jo a autismus opravdu ne :).
Akorat tedy by me znepokojovalo ze neslysi na dva jmena. Casto bych na ne tak mluvila.Pry hodne lidi na dvojcatka mluvi „holky“,„kluci“ a jejich jmena nepouzivaji. Taky bych se snazila na ne celkove hooodne mluvit a ukazovat ai v knizkach. Hodne stesti..ja se na nase holcicky moc tesim :D. Hlavne at jsou v poradku.

Děkuji, držím Vám pěsti ať máte krásné zdravé prcky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect