Syn 3,5 roku kulhá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
46
9.10.14 12:02

Syn 3,5roku kulhá

Ahoj mamky, jdu prop radu, syn mi začal předevčírem kulhat, stěžoval si na kolýnko, ale přitom když si hraje tak na něm klečí a zjevně mu to nevadí. Před 3týdny měl angínu a po dobrání antibiotik měl do týdne zas rýmu a kašel, může to mít nějakou spojitost?? Odpoledne jdeme k doktorovi a na retgen ale ptám se ještě ať aspoň vím něco. Díky všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
125
9.10.14 12:19

To bych neřekla, že to má spojitost (rýmu a kašel měl syn po dobrání atb také..). Spíš bych se dívala, zda opravdu kulhá stále.. Děti často dělají ptákoviny a občas zapomenou. Ale zase ve 3,5 letech :think: Dcera také dělala něco s nohou, když byla malá. Manžel mi říkal, že musí k mudr. a co to je.. No, nebylo to nic, sledovala jsem jí a občas na tu kravinu prostě zapomněla. Snad to bude i Váš případ. Ale nezlehčuji to, jen píši svojí zkušenost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
9.10.14 12:36

Tak se pak nediv, jestli mu budou dělat rtg kycle :lol:. My byli taky s bolavý kolenem a kamarád ortoped vypsal malý mu zadanku na rtg kyčle, prý u takhle malých deti to muže byt jedině kyčle, jen to neumí pojmenovat. Mela jsem ho nejdřív za blázna. :mrgreen: A vysvětluje to i to, že si při hrani vesele klečí. Pak se ozvi, jak jste dopadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
9.10.14 12:45

@papavalina Syn přesně takhle začal kulhat po angíně. Doktor mi říkal, že to má spojitost. Musela jsem mu dávat vysoké dávky nurofenu, musel mít absolutní klid (neběhat, skoro nechodit) a po týdnu jsme šli na kontrolní ultrazvuk. Naštěstí zánět ustoupil a bylo to dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
9.10.14 12:46

@papavalina Prostě se mu uděla zánět v kyčli. Taky jsem nevěděla, co s tím kulháním, tak jsem jen tak zkusmo zavolala pediatrovi, jestli se máme u něja stavovat. Ten se zhrozil a museli jsme okamžitě naběhnout a hlavně začít s tou léčbou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
9.10.14 12:51

@papavalina
To bude asi parainfekční synovitida kyčle, děti při bolení kyčle často ukazují na koleno. Po infektu je to častá věc. Diagnostika je u ortopeda, ultrazvukem. Jinak viz výše…klid, nurofen.
K lékaři s tím jistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
9.10.14 14:24

Tak holky díky za příspěvky, opravdu mu dělali rentgen kyčle :mrgreen: :mrgreen: a máme natažený sval, takže to je asi ta nejlepší varianta co může být :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí