Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak to nevím, co to máš za známé. Že to dělá jedno děcko neznamená, že to tak mají všechny. Dávej, co si řekne a kolik si řekne. Příkrmy nabizej, ale necpi do něj. Nechce, tak nechce.
Já bych neřešila jak to má okolí - ono každý je jiný. I ty jako dospělá jíš jinak než někdo jiný. Pokud prospívá a i dr je s tím v pohodě, tak bych se zbytečně nestresovala. Člověk fakt není stroj aby jen zcela přesně jak má podle nějakých tabulek nebo intervalů
fakt ty řeči od okoli neřeš
Dle lékaře prospívá a to je hlavní. Víc bych neřešila, ono to bude za měsíc zase úplně jinak.
A moc ti tedy nevěřím, že ti víc lidí říká, že už by měl spát celou noc
možná jedna maminka, které dítě spí celou noc.
@vokishka píše: Více
Snažím se nabízet, ale i když se povede že něco málo sní, hned fňuká dokud nedostane mléko🫣
@kavenka píše: Více
Bohužel, proto mě to zneklidnilo, mám okolo sebe 3 mamči, 2 dítka spí celou noc, 1 se budí jen 2×-3×..
Děkuji za názor.
@izabe píše: Více
Děkuji za názor a podporu. Myslela jsem si to, ale přeci jen to občas potřebuje člověk slyšet☺️ ☺️
Upřímně, každé dítě je samozřejmě jiné. Ale jako normální chování mi to tedy nepřijde.
Opravdu ne.
Tohle je režim novorozence nebo slabého dítěte, nejde o to, že nespí úplně celou noc nebo nedá moc příkrmům(nevím, proč by v tomhle věku měl), ale aby si vzal jen tolik UM, že má v pěti měsících do dvou hodin hlad ve dne v noci a není to přechodný stav (spurt a podobně), to musí být pro to dítě nesmírně vyčerpávající.
To, že toho ve výsledku sní hodně, je jedna věc, ale UM není tak dobře stravitelné a ten orgnanismus musí být neustále ve stresu a nemá čas na odpočinek a docela bych měla strach, aby se to v budoucnu neprojevilo nebo to nebyl příznak problému už teď.
Ten nutrilon mu jinak vyhovuje? Myslím ohledně stolice nebo koliky a podobně…
@Sany80s píše: Více
Ano právě že jinak je vše ok. Stolice pravidelně jednou denně ráno, prdíky a bolest břicha už tak 2 měsíce nemáme..
@Sany80s píše: Více
Mám lahvičky MAM, a jak kdy.. teď jak už hodně vnímá tak to občas trvá déle ale jinak si myslím tak do 10minut asi. Saje fakt hezky a pravidelně. Ale teď se občas stane že se zakouká no 😃
@JancaS84 píše: Více
Děkuju jsi hodná
Taky si myslím
Jako hlavně nevím jak jinak bych to měla dělat? Když začne brečet hlady tak mu prostě nedat najíst mebo co?
Jo a gól byl když mi předevčírem jedna maminka řekla že malému zakládám na slušnou obezitu😞 to už mě upřímně zabolelo dost.
Přitom jako ano má skoro 9kg, ale on fakt nemá takové ty klasické šílené buřtíky a atd. Je to normální mimčo
@kavenka píše: Více
Asi tak
mě se dítě budilo i 10× za noc ještě ve 2,5 letech na kojení..a vlastně obě dcery.
Jestli je dle lékaře vše ok, nechala bych tak jak je spokojený a jak mu vyhovuje.
@lucynka25 píše: Více
Tak moc děkuji za názor!☺️ 🙏
Jen mě vydesilo že na mléce je doporučený odstup 2 hodiny. Ale kadí normalně a bolesti nemá. Takže mu to nejspise nevadi..
Ahoj holky, jdu si pro radu, nebo spíše názor.
A dopředu už hlásím že s dr jsem to samozřejmě konzultovala.
Syn bude mít za pár dní 5 měsíců. Přikrmy zatím odmítá, semtam se povede že něco sní jinak zatím vše vrátil.
Ale k věci. Jí stale jen 120ml každou 1.5 - 2h. A to samé i v noci. V noci dodržuje stejné intervali. Občas se povede že vydrží v noci 3 hodiny, ale to je čistý zázrak.
Váží skoro 9kg ale opravdu na pohled to není žádný otesánek, je i pěkně dlouhý. Dr říkala že je jen větší jedlík..
Ale stejně bych ráda věděla váš názor. Měl to někdo stejně? Je to v pořádku?
Samozřejmě vím že to není naprogramovaný stroj, ale občas si vyslechnu „my už jíme 210ml to děláš něco špatně“… „měl by jíst mnohem víc a spát celou noc“.. „tak do něj ty přikrmy narvi a nepárej se sním“..
Rvát do něj nic nechci, nechci mu zprotivit jídlo, ale jen se chci ujistit zda je to „normální“..
Děkuji za názor, a prosím pokud možno klidné reakce, děkuji a hezký den.. jo a máme nutrilon