Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Buba mara píše: Více
nevysvětlíš, je ublížený a bude svá práva prosazovat za každou cenu i na úkor dítěte. Tady se pozná opravdový táta, jestli mu jde o dítko, nebo ukázat bývalce a dát ji zavyučenou…
Nasi se rozvedli, kdyz mi bylo 10. Nezeptali se me a sli jsme s brachou s mamou. Ja noci probrecela, ze chci byt s tatou, ale mama byla takova trochu manipulatorka, ze jsem to nedokazala rict nahlas a navic jsem mela pochybnosti, jestli by me tata chtel (ale taky jsem se nejak neumela zeptat, vlastne sama nechapu proc). Takze jsem cele dospivani tise nenavidela mamu, v noci brecela, ze me tata asi nechce, a v 18, kdyz uz jsem byla jednou nohou na VS koleji se demonstrativne prestehovala k tatovi. On kdyz se to dozvedel, tak se mohl prethnout, aby mi udelal pokoj a vsechno mozne. S mamou nemam uplne spatny vztah, ale necitim tu lasku k matce, jak si myslim, ze by mohla byt. Mam v sobe vzorec z puberty a porad ji delam nenapadne naschvaly, vlastne nechtene asi ![]()
U sestileteho si nejsem jista, cim se jeho prani ridi. Obzvlast, pokud se s otcem dive vidal mene. Tam muze hrat roli i mnoztvi sladkosti, televize, tablet… Nedokazu poradit, co s tim.
@Anonymní píše: Více
Klasicky vzorec. Neni to tak vzdy, ale rozhodne casteji, nez vyhradni maminky připouštějí.
I s tou poznamkou o trochu manipulující matce.
Diky za sdileni tady.
Jen taková technická, tady se řešilo, že klukovi nesedí „nový“ otec. Jak to bude v případě, že se nastěhuje ke svému biologickému otci a ten si časem najde jinou ženu (nedej bože s dětmi) a situace se bude opakovat, tentokrát ovšem opačně?
@ondrej190 Chudáčku ublížený, dítě má žít v první řadě s oběma biologickými rodiči a to ideálně v sezdaném páru. Píšu z pozice matky, která je dvacet let šťastně vdaná. Sedíme tady s manželem oba.
Tady je situace, kdy si matka vyžrala začátky péče bez podpory ***. Kluk je možná manipulovaný, anebo ovlivněný kdoví čím, ale ty si tu potřebuješ nutně lízat svoje rány.
Vyhledej raději odbornou pomoc.
*edit admin - smazaná urážka
@Anonymní píše: VíceŠestileté dítě ví prd o tom s kým chce být…při první nemoci a horečce by po tobě berecel..jako ty by si ho fakt dala do péče otci jen na základě toho co chce?? nebo ti to nevadí, a chceš si to jen omluvit, že ti vlastně nevadí, že s tebou žít nebude
A stridavka je za mne vhodná jen ve stejným městě minimálně…já jsem kvůli tomu hledala bydlení co nejblíž, aby dcera neměnila školku, kamarády, prostředí které zná…aspoň v tomto jsem ji to chtěla ulehčit…neumím si denně představuje vozit dítě si školy 40km a pak si ho zase vyzvedávat někde v cizím městě..že z jednoho konce Prahy je to 40 minut na druhý konec je sice pravda, ale je to pořád v rámci jednoho města…jezdí tam MHD, jsou tam třeba rodice, prarodiče, rodina atd…
@krecik.dzungarsky píše: Více
Urážení a snizovani nazoroveho oponenta svedci o nedostatku argumentů, event. o jinem nedostatku.
@hopsalka píše: VíceCo-by-kdyby neplati.
Argumentacni uskok.
Pokud to nastane, tak se to bude resit pak.
Ovsem v SP by se to nestalo, ze.
Vyhradni otce bych v tomto pripade nepodporoval, dite ma byt s obema (serioznimi) rodiči.
Osobně bych na to nepřistoupila. Šestileté dítě podle mě není schopno vyhodnotit následky toho rozhodnutí. Vzdálenost 40 km pro střídavku jako problém nevidím, no tak jeden ho bude do té školy dovážet, to se nedá nic dělat.
@bigl píše: Více
a jak ho tam otec bude dovážet, když nemá řidičák? bude ho vozit každý den ráno busem tam, pak pojede zpět a odpo to stejné?
nebo nechá prvňáčka takto cestovat samotného? ![]()
@Keyllah píše: Více
Kdyby byla situace opacna a resilo se svereni matce bez ridicaku a otec ridicak mel, jak by to asi dopadlo?
Na 98,55% by dovazel otec a a matka by nic resit nemusela.
Proc by to neslo opacne?
To je zas duvodu, proc nema byt dite u otce. A to se tady vubec neresi, kdo by mel komu kolik platit ![]()
@krecik.dzungarsky píše: Více
Dobrý den,
žádám vás o diskuzi bez urážek, v opačném případě vám bude udělen ban.
Hezký den
Jana
@ondrej190 píše: Více
Proč by matka bez řidičáku dávala dítě do 40 km vzdálené školy??