Syn 9 let sprostě mluvící

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14007
18.5.20 22:45

Jezis, mas uplne normalniho kluka :). Zbytecne prehanis, je to to OK.
Navix nemluvi takhle s vami, ale jen s kamarady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
18.5.20 22:55
@Anonymní píše:
Ahoj maminy. Prosim vas dnes slysim na syna na hristi stiznosti, ze mluvi sproste tedy slovo vole a blbec. Mel narazku na kamarada. Okamzite jsem ho spucovala a ze hriste vyvedla domu. Ma zakaz kamaradu. Příjdeš domu. Manzelovi vysvetluji co vyvedl a on na me, ze prehanim, ze to rika v jeho letech lec kdo. Ano pokarat, ale zakazat mu kamaradi to uz je pry dle jeho moc. Jak to zeny vidite vy? to tak prehanim?

Mně spíš přijde divný, že na něj byl ten druhý kluk žalovat. Že takhle děti v tomto věku mluví mi přijde docela běžné a spíš bych řekla, že mezi většinou dětí je dítě, které odmítá mluvit sprostě, za mimone. A nedivila bych se, kdyby ten kamarád dostal někdy třeba ve škole od spolužáků přes cifernik, pokud se takto chová. Zákaz kamardeni za sprosta slova mi přijde naprosto mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
18.5.20 23:09

Normální kluk, nemá cenu to řešit. Nenormální mi přijde ten druhý a ten jestli se brzy nevzpamatuje neuslyší jen, že je blbec, ale spíše se nějaký kluk naštve a jednu mu natáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.5.20 23:31
@Afrikana píše:
No ja nevim, ale co mel ten druhy kluk delat, kdyz nechtel byt vul a blbec, nez to zajit rict nekomu, kdo tomu udela pritrz? Jako jo, mohl se nejak ohradit sam, ale jednak ten konflikt mohl probihat jinak (nikdo jsme u toho nebyli) a jednak nema kazdy prorizlou pusu. Zalovani chapu ve smyslu, ze dotycny chodi prasit hlouposti a citi se velmi dulezite a lepsi nez ti ostatni, na ktere zaluje. Takhle dovedeno do dusledku by i nahlaseni sikany mohlo byt zlehcovano jako zalovani :nevim:

Jakoze devitilety kluk, kteremu nekdo rekne „tyvole Pepiku, ty jsi vazne blbec“ ma bezet zalovat mamince dotycneho? :roll: Sorry, ale ja se musim smat :mrgreen: asi nemas zrovna dite v tomhle prepubertalnim veku, ale tohle si uz sakra musej umet vyresit sami. Nechci zlehcovat sikanu, ale pokud k tomu nebyl nejaky dalsi podtext, ktery zakladatelka nezminila, tak tahle konkretni slova opravdu nestoji za to, aby kluk behal zalovat mamince. Prijde mi zvlastni vubec i ta snaha kontaktovat maminku „agresora“ - proc to nesel rict sve mamince? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
19.5.20 00:08

Ten žalovníček si dost zahrává. Taky se mu může stát že se s ním nikdo bavit nebude. Nikdo za kamaráda nechce práskače :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6039
19.5.20 01:04

Holky, teď jste narazily na dost zajímavé téma. Chci se zeptat, měly jste někdy s dětmi rozmluvu o tom, že jsou situace, kdy není dobré chodit na někoho žalovat?

Naše starší děti (4,5 a 3 roky) chodí na sebe žalovat. Ale zákazy, které máme doma, jsou důležité a přestupky většinou ohrožují jejich zdraví nebo život. Tam je zakročení dospělého nutnost. Ale pak přijdeme někam, kde jsou zákazy kvůli společnosti (viz zakladatelčina story) a tam by dítě naopak žalovat nemělo. A to klade na dítě nárok vyhodnotit, co žalovat musí a co naopak ne. Řešili jste to nějak s dětmi? A pokud ano, jak a v kolika letech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.20 08:50
@Anonymní píše:
Ahoj maminy. Prosim vas dnes slysim na syna na hristi stiznosti, ze mluvi sproste tedy slovo vole a blbec. Mel narazku na kamarada. Okamzite jsem ho spucovala a ze hriste vyvedla domu. Ma zakaz kamaradu. Příjdeš domu. Manzelovi vysvetluji co vyvedl a on na me, ze prehanim, ze to rika v jeho letech lec kdo. Ano pokarat, ale zakazat mu kamaradi to uz je pry dle jeho moc. Jak to zeny vidite vy? to tak prehanim?

No jejda. Ve třídě mé dcery se prý běžně oslovují „čau pí.., ahoj ku…“ toto mi přijde teda hodně za hranou, ale ani učitelé to neřeší. Vole a blbec v jeho věku mezi kamarády normální, bohužel…

• Citovat
  • Upravit
53190
19.5.20 11:00

@Modesta Děti odmalička učím, že žalovat se chodí jen v případě šikany nebo nějakého velkého průšvihu, který by dotyčný chtěl utajit. Většinu věcí si jinak vyřeší sami. Moje děti (8 a 5let) na sebe nechodí žalovat téměř nikdy, to se radši vzájemně zmydlej :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
19.5.20 11:22

Každý devítiletý kluk je sprostě mluvící :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
19.5.20 19:53

@Afrikana nezlob se, ale pokud jsou dva kluci kamarádi na hřišti, tak je to orpavdu mezi nima..
Já zase nejsem zastánce toho, že maminka všechno řeší za děti.. Víš co.. dá bych se klidně vsadila, že se kluci dohadovali o něčem, jeden rýpnul do druhého, ten třeba ho jen tak postrčil a ten mu tak řekl..
Jeslti se teda nebavíme o 3-5 letých dětech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí