Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@LiduNe píše:
To je ale úplně jiná situace, než popisuje zakladatelka.
Treba ma uz toho Egypta a Tuniska dost a chtel by vyzkouset i to nudne Chorvatsko, kde se jeho kamaradum libi.
Me spise prijde divne zakladat diskusi o tom, ze dite si preje jet do Chorvatska. ![]()
@cecetka píše:
Tak to k Chorvatsku pridej jeste Italii, Slovinsko, Polsko, Slovensko a Madarsko.
Mě je to fakt jedno. Každý ať jezdí jak chce.
On si někdo do Polska a na Slovensko vozí vlastní jídlo? ![]()
@cecetka píše:
Treba ma uz toho Egypta a Tuniska dost a chtel by vyzkouset i to nudne Chorvatsko, kde se jeho kamaradum libi.Me spise prijde divne zakladat diskusi o tom, ze dite si preje jet do Chorvatska.
Máme opravdu velmi bohaté vzdálenější příbuzné, kteří létají na dovolené ve statisících (jsou v tom drahé destinaci a jsou tam třeba 3 týdny až měsíc) a navíc mají 3 děti…
Každopádně velice vtipné bylo, když nejmladší dítě přišlo domů s brekem že jsou hudý, že nikam nepojedou v létě na dovolenou v ČR" Že prostě chce bejt na dovolené v ČR.. tak jeli kvuli dětem na tejden pod stan na Lipno ![]()
@Havlova píše:
Mě je to fakt jedno. Každý ať jezdí jak chce.
On si někdo do Polska a na Slovensko vozí vlastní jídlo?
Samozrejme. Vsude, kam se jezdi do apartmanu autem.
@cecetka píše:
Treba ma uz toho Egypta a Tuniska dost a chtel by vyzkouset i to nudne Chorvatsko, kde se jeho kamaradum libi.Me spise prijde divne zakladat diskusi o tom, ze dite si preje jet do Chorvatska.
Ona tu bude stejně hlavně provokace, ne? Normálnímu dítěti po vyslovení přání na základě „spolužáci tam taky byli“ vysvětlíš, proč my jezdíme tam a tam, co se nám naopak nelíbí na téhle destinaci a je to. A hlavně, pokud on byl v Egyptě a spolužáci (moment, šestileté dítě maximálně ukončilo 1. třídu, tak kdy si stihl se spolužáky tak pokecat? Nebo jde o školku?) - tak řekne prostě něco ve stylu "my byli v Egyptě, je tam krásný písek a viděl jsem Nema a sasanky a absolutně si nedovedu představit, proč by mělo chtít k jinému moři jen proto, že tři děti ze třídy tam byly ![]()
@cecetka píše:
A proč budu vozit jídlo někam, kde je levnější?
Teda to Polsko.
@cecetka píše:
Tak je to blbost žejo, protože v Polsku i na Slovensku nakoupíš úplně normálně v supermarketu a většinou ještě levněji, než v ČR, takže netřeba tahat basu z Čech a zvyšovat si na tu cestu spotřebu
Třeba polský Lidl je tak o 10 % levnější, než ten český.
@unuděná píše:
Ona tu bude stejně hlavně provokace, ne? Normálnímu dítěti po vyslovení přání na základě „spolužáci tam taky byli“ vysvětlíš, proč my jezdíme tam a tam, co se nám naopak nelíbí na téhle destinaci a je to. A hlavně, pokud on byl v Egyptě a spolužáci (moment, šestileté dítě maximálně ukončilo 1. třídu, tak kdy si stihl se spolužáky tak pokecat? Nebo jde o školku?) - tak řekne prostě něco ve stylu "my byli v Egyptě, je tam krásný písek a viděl jsem Nema a sasanky a absolutně si nedovedu představit, proč by mělo chtít k jinému moři jen proto, že tři děti ze třídy tam byly
Nepochybuju o tom, že to je celé nesmysl. Franta přijde ze školky (možná z 1. třídy) a řekne: všechny (děti z naší školky…a teď ten seznam) jezději do Chorvatska a já jsem chudák, my jsme chudí jezdíme jen do blbýho Egypta či kam a rodiče padnou na zadek, omluvěji se a běžeji koupit letenky, aby Franta neměl trauma…často tu bývá sranda dnes je ještě větší ![]()
@Havlova @unuděná Znam lidi, kteri zavaruji a tahaji sebou domaci jidlo, aby to tam jen ohrali (uspora casu).
Letos v Polsku jsme se v restauraci ve trech najedli v rozmezi cca 700 - 1200 korun. Tech 1200 uz mi prijde dost.
Za zradlo jsme utratili fakt hodne. Ono ale odolat nekterym jejich jidlum chce hodne silnou vuli. A tu ja nemam. ![]()
@cecetka píše:
@Havlova @unuděná Znam lidi, kteri zavaruji a tahaji sebou domaci jidlo, aby to tam jen ohrali (uspora casu).
Letos v Polsku jsme se v restauraci ve trech najedli v rozmezi cca 700 - 1200 korun. Tech 1200 uz mi prijde dost.
Za zradlo jsme utratili fakt hodne. Ono ale odolat nekterym jejich jidlum chce hodne silnou vuli. A tu ja nemam.
Jo tak jasně, vzít si guláš a polívku ve skle nevidím jako problém, ale tahat vše je nesmysl. My jsme letos v Polsku jedli opravdu denně v restauracích a obvykle jsme platili kolem 900,– za 4 hlavní chody a 4 velká pití, v ČR se takhle pod litr už nedostanem nikde.
@Bandii píše:
Tak nejdřív tě popudí, že se utrhuje na Indii a pak uděláš to samé, jen s jinou zemí.
Já vím, všechno je humus a hnůj.
do mrazicího boxu dám plátky masa ap. nějaké domácí zavařování nechápu
@DanielaD píše:
@cecetkado mrazicího boxu dám plátky masa ap. nějaké domácí zavařování nechápu
Tak třeba když máš malé děti, tak nějaká hustá polévka je mnohem efektivnější jídlo na cesty, než plátek masa, který musíš někde ogrilovat/osmažit a následně k tomu shánět přílohu
Občas si to takhle vozím na chatu, udělám prostě kotel třeba čočkovky, naliju horké do sklenice, zavřu, otočím a takhle to vydrží i v teple klidně 14 dní ![]()
@unuděná píše:
Tak třeba když máš malé děti, tak nějaká hustá polévka je mnohem efektivnější jídlo na cesty, než plátek masa, který musíš někde ogrilovat/osmažit a následně k tomu shánět přílohuObčas si to takhle vozím na chatu, udělám prostě kotel třeba čočkovky, naliju horké do sklenice, zavřu, otočím a takhle to vydrží i v teple klidně 14 dní
když mají hlad, dostanou najíst, někde se stavíme, na cestu jim připravuji svačiny
primárně píšu o cílové destinaci, jak je snadné bez zavařování uvařit.
nedovedu si představit, že sebou vezu čočkovou, která ti v teple! vydrží 14 dní
@Da12 píše:
To jsou děti, když pořád ty ostatní o něčem povídají, tak to chtějí také. Mně na Chorvatsku nejvíc vadí chování Chorvatů. Nevstřícní k hostům, chovají se k nim jako k objektu, který je třeba hlavně oškubat. Jinak je tam pěkné moře, pokud zrovna nenarazíte na nějaké splašky, tu a tam i písečná pláž, hlavně u hotelů a chce to mít boty do vody. Docela bych tam se synem jela, alespoň by viděl, že to tam je skoro stejné, jako v Egyptě, kam jezdíte. Moje srdeční záležitost je Řecko, doprava letecky, žádné kodrcání se po silnicích, Řekové milí a vstřícní, pláže většinou písčité a v moři také písek. Jistota pěkného počasí, což třeba v Chorvatsku zase tak jisté není. Prázdné a dlouhé pláže, protože jich má Řecko na tolika ostrovech i pevnině spoustu.
Do Chorvatska přece taky nemusíš autem.
A do Řecka autem naopak můžeš, vždyť to není nikde přikázáno. ![]()