Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@DanielaD píše:
@zrcadlonic neohrnuji
jezdím tam na dlouho
nic nezavařuji
nikde nepíšu o plátku masa + zeleninovém salátě
kde čteš něco o 5. dne dovolené
škoda času
Takže bereš maso z ČR v termotašce a uvaříš si ho po příjezdu. A zbytek dovolené jíš co?
Nebo to povolené maso strčíš na místě do ledničky a sníš později? Nebo nerozumím, co se nám tu snažíš sdělit. Jestli máš totiž nějakou lepší variantu, než zavařování, co zvládne aspoň těch 5 dní v teple, sem s ní - ne že bych si vařila na zahraniční dovolenou, ale může se hodit třeba na čundr.
@Havlova píše:
A proč budu vozit jídlo někam, kde je levnější?Teda to Polsko.
Vsude je to ted levnejsi oproti nam. Dokonce i v Dansku nebo Norsku. ![]()
@AvajBr píše:
Vsude je to ted levnejsi oproti nam. Dokonce i v Dansku nebo Norsku.
Si byla letos?
Sonduju; chceme na sever pristi rok. Kolega, co tam jezdi roky na ryby, myslim rikal, ze hodne zlevnili ![]()
Ja uz jezdim vsude tady na dovolenou s hotovou omackou + ryze, prvni dva dny nemusime resit jidlo, to je se tremi detmi k nezaplaceni.
Pak delam rychlovky.
Kamaradka vozi zavarene a vzdycky ji to zavidim
.
@unuděná píše:
Jo tak jasně, vzít si guláš a polívku ve skle nevidím jako problém, ale tahat vše je nesmysl. My jsme letos v Polsku jedli opravdu denně v restauracích a obvykle jsme platili kolem 900,– za 4 hlavní chody a 4 velká pití, v ČR se takhle pod litr už nedostanem nikde.
Presne. Hlavne, na dovolene proste pocitame s tim, ze holt nejaky ten chlup pustime, no..
A deti konecne prestaly byt vybirave a rady vyzkousi neco z tamejsi kuchyne. KONECNE a HURA. ![]()
A taky to beru tak, domu bych to jidlo nakupovala uplne stejne, tak ho nebudu tahnout osm hodin v rozpalenem aute a radsi nakoupim na miste, pekne cerstve a vetsinou i mnohem chutnejsi. Treba zrovna maso, v Rakousku, naprosta lahoda. ![]()
@unuděná píše:
Takže bereš maso z ČR v termotašce a uvaříš si ho po příjezdu. A zbytek dovolené jíš co?Nebo to povolené maso strčíš na místě do ledničky a sníš později? Nebo nerozumím, co se nám tu snažíš sdělit. Jestli máš totiž nějakou lepší variantu, než zavařování, co zvládne aspoň těch 5 dní v teple, sem s ní - ne že bych si vařila na zahraniční dovolenou, ale může se hodit třeba na čundr.
Express menu.
Berou to lidi na cundry a nemuzou vynachvalit.
V dtestu je zrovna vysledek hodnoceni pastik ![]()
Vyhodny nakup je Jatrovy syr z Kauflandu
@Atisia píše:
Já bych chtěla na Santorini. Taky mě tam nikdo nechce vzit.
Přesně. A já na Mykonos. ![]()
@Baba píše:
Si byla letos?Sonduju; chceme na sever pristi rok. Kolega, co tam jezdi roky na ryby, myslim rikal, ze hodne zlevnili
Ja ne, ale kolegyne. Jezdi tam za rodinou pravidelne a ma srovnani. Prave to rikala, ze oproti nam je i tam levneji. No, bere nas tu Babis I. Dobrotivy trochu na hul. A taky Stock referovala. Starsi dite zas bylo v Londyne se skolou a hlasilo, za jakou cenu tam maji Pringlesky
Presne si nepamatuju, ale protoze na tom ujizdi a o volny hodine si to chodi kupovat, tak z toho byl celkem vyplesklej (ze by mel za kapesny vic baleni, nez doma
). Rozdil, myslim, vic nez dvacka.
@Lucie_Sx píše:
Express menu.
Berou to lidi na cundry a nemuzou vynachvalit.
Potvrzuju, to si bere na dovolené kamarádka s bezlepkovou dietou a fakt to chutná dobře.
@cecetka píše:
To je fuk, jak se kdo stravuje.
Jako „pastikari“ se hanlive oznacuji navstevnici Chorvatska, pritom se takto nejezdi jen do toho Chorvatska. To jsem tim prispevkem chtela rict.Pro nekoho je dovolena jidlo a plaz, pro jineho vylety a poznavani (a to jidlo je druhotne).
Me treba z predstavy, ze jsem 10-14 dnu v hotelovem resortu, kde se jen valim u vody a jim, naskakuji osypky
jo, tak to nam taky. ![]()
@unuděná píše:
Retardovaná jsi ty - kde jsi přišla na to, že mojí polívku nikdo nejí??A do zahraničí jídlo nevozíme, maximálně svačinu na cestu, stravujeme se v restauracích, na ulici nebo nakoupíme v obchodě (třeba i to maso, když se nám chce grilovat). A ano, za mě je lepší zavařený guláš, než maso vezené z Čech a pomalu rozmrazované, které si hodím na pánev 5. den dovolené
ty jsi opravdu zvláštní osoba, pořád jen rýpeš a jak není po tvém, máš z toho málem mozkovou
maso nemám zmražené na kost ![]()
Řezník mě ho nachystá do vakuovaných sáčků, já to zasypu ledem -koupíš na bezince za pár korun a jedeme na x měsíců, kam potřebujeme být, nepíšu o 7 denní dovolené, jistě možná, snad, chápeš, že za tu dobu tam stejně musím jít xkrát všechno nakoupit
Maso dám po příjezdu do ledničky, co tady mechtáš o 5 dnech, pokud ty to tak děláš, tak mě to nepřekvapuje ![]()
negriluju
@Baba píše:
A Majka moc dobre nedopadla
Ze me to neprekvapuje ![]()
@Baba píše:
Me pastikari neprijdou lidi, co si vozi vlastni jidlo
Ale spis s urcitym pristupem, neumim ho spravne popsat
V podstatě asi ano. Takoví Homolkovi nebo jak to říct.