Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, potřebuju uklidnit.
Dnes zamnou přišel syn -skoro 22 let, že chce odletět do nějaké země a zkusit pomoct v nemocnicích. Je student medicíny. Já na něj koukala jak hruška co spadla ze stromu. Zakázat mu nic nemůžu, je dospělý, živí se sám. Pokud chce, ať jede, ale mám o něj strach. Přišel, že už si vše našel a že poletí nejspíš do Ameriky. Spíš mi to jen oznámil. Dá se vůbec v téhle době cestovat? Kamarády v Americe má, studoval tam.
Teď se nikam nedostane, Amerika nepřijímá cizince atd.. Takže teď těžko
Tak pokud se takto rozhodl a vse si nasel a zajistil, tak si asi pozjistoval i dopravu, ne?
Tím že tam studoval by se mohl dostat do úplně jiného státu než by on chtěl a pak jen “dojet” kde by ho bylo potřeba. Proč zustat nechce tady nevím, zatim děla dobrovolníka tady, ale nepřijde si moct potřebný. Proto by chtěl do Ameriky nebo itálie
Já z toho silim že fakt pojede. Z jedné strany ho chápu, z druhé mám o něj strach..
Buď ráda, že nechtěl jet do Ugandy, když tam byla epidemie Eboly, tohle není úplně nebezpečná zkušenost…
@Anonymní píše:
Tím že tam studoval by se mohl dostat do úplně jiného státu než by on chtěl a pak jen “dojet” kde by ho bylo potřeba. Proč zustat nechce tady nevím, zatim děla dobrovolníka tady, ale nepřijde si moct potřebný. Proto by chtěl do Ameriky nebo itálie
Já z toho silim že fakt pojede. Z jedné strany ho chápu, z druhé mám o něj strach..
Amerika úplně zavřela hranice, tam se nedostane.. Z ČR ho teď pustí, ale max tak do té Itálie.. Však ať jede, je mladý..
No nevím, teď máme zákaz opustit republiku. Proč nejde pomáhat do nějakého domova důchodců, naposledy volal o pomoc ostravský. V nejakem domově musí pomáhat hasiči, jinde povolavaji studenty. Hromada mediku pomáhá tady v nemocnicích. Nechápu, proč nemůže pomoct v nasi republice.
@Anonymní píše:
A čeho konkrétně se bojíš? Že to chytí? Protože on to dřív nebo později chytí, a je jedno, zda pojede do USA, Itálie nebo zůstane tady. Ten virus tady bude už navždy a dřív nebo později ho chytí každý. I ty nebo já.
@vokishka píše:
No nevím, teď máme zákaz opustit republiku. Proč nejde pomáhat do nějakého domova důchodců, naposledy volal o pomoc ostravský. V nejakem domově musí pomáhat hasiči, jinde povolavaji studenty. Hromada mediku pomáhá tady v nemocnicích. Nechápu, proč nemůže pomoct v nasi republice.
Treba proto, ze tady je to zatim v klidu a on chce ziskat zkusenost z „bojoveho“ rezimu? Proc by se nemohl svobidne rozhodnout, kde chce pomahat? Je nutny hned soudit a nadavat a diktovat lidem, co by meli delat? Myslim, ze na tohle vyjimku na vycestovani dostane.
@sakota píše:
Treba proto, ze tady je to zatim v klidu a on chce ziskat zkusenost z „bojoveho“ rezimu? Proc by se nemohl svobidne rozhodnout, kde chce pomahat? Je nutny hned soudit a nadavat a diktovat lidem, co by meli delat? Myslim, ze na tohle vyjimku na vycestovani dostane.
Tak je to trochu nefér třeba k těm, které pod pohruzkou pokut povolali. A on jako medik měl být mezi prvním, co nabídnou pomoc naším nemocnicim.
@vokishka píše:
Tak je to trochu nefér třeba k těm, které pod pohruzkou pokut povolali. A on jako medik měl být mezi prvním, co nabídnou pomoc naším nemocnicim.
Nefer to asi je, ale na druhou stranu, nemocnice asi zvladaji v pohode a pokud chce mit moznost zacgranovat zivoty a ucit se delat pod velkym tlakem a pripadat si fakt uzitecnej a zazit neco totalne jinyho, tak plne chapu, ze ho lakaji ty hodne zasazene oblasti a vubec mu to nevycitam a prijde mi to dost nevhodny. U nas je sice podstav, ale co ho tady jako medika nechaji delat? Vytirat a podavat pleny? To v ty Italii se asi i jako medik dostane vic k nasazeni, i kdyby mel drzet umirajicim telefon u ucha.
@vokishka on tady ale pomáhá, je mezi dobrovolnikama, zapsal se hned na začátku. Jenže si přijde nevyužitý, Jediný co mu dovolili je uklizet. Přitom on sam ví, že by byl využitelnej mnohem víc ale všude mu říkají ze mají plno, že nepotřebujou..
@Anonymní píše:
Dnes zamnou přišel syn -skoro 22 let, že chce odletět do nějaké země a zkusit pomoct v nemocnicích. Je student medicíny. Já na něj koukala jak hruška co spadla ze stromu. Zakázat mu nic nemůžu, je dospělý, živí se sám. Pokud chce, ať jede, ale mám o něj strach. Přišel, že už si vše našel a že poletí nejspíš do Ameriky. Spíš mi to jen oznámil. Dá se vůbec v téhle době cestovat? Kamarády v Americe má, studoval tam.
Ahoj,
pro syna to bude obrovska zkusenost. Nebran mu. Rizika v usa nejsou o nic vetsi nez v nemocnici napr. v Havlickove Brode.
Ze mas obavy je prirozene, ale dnes je doba takova, ze vzdalenosti jako by neexistovaly.
@sakota A co myslis, ze bude delat jinde? Neni vystudovany, takze taky jen pomocny personal ![]()