Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@LenkaZi Tak mě třeeba sjel malej v 15 měs. celý patro na tý plastový motorce, nemá pud sebezáchovy. Pořád někde šplhá, skáče, leze…Jinak jemu je zatím jen 2,5 ale už třeba v 18 měs. uměl běhat bez držení ze schodů nahoru i dolů a střídal nohy, to se divila ii neuroložka(chodili jsme kvůli predilekci)
tak tak jsou šikovný. Nemaj zábrany. Málo spí. Pořád do sebe souká vědomosti.
@LenkaZi píše:
Co ještě dělá na výletech, když to neni tak jak chce on zkazí celý výlet. Hlavně to utíkání křičení.
A to se divíš, že potřebuje asistenta ve školce?
@klafina123 ano, jde. Ale vetsinou to dite potrebuje tvoji 100% pozornost, aby se to podarilo, a co potom dela tech zbylych 27 deti, kdyz je tam ucitelka sama a chce a snazi se zabavit narocnejsi dite? V tom je zakopany pes ohledne asistenta…
Příspěvek upraven 12.04.16 v 14:17
@sloninka píše:
A to se divíš, že potřebuje asistenta ve školce?
nezlob se na mě. Asistenta nechci. My se to snažíme zvládnout bez něj. A aby byl v normální škole. Jinak nejsem zakladatelka.
Toho aistenta mi řekli v obou MŠ, že si na takové dítě netroufnou a nemůžou ho pořád hlídat, jestli někde něco neprovádí, protože maj na starost 28 dětí a ne jen mého syna
Oni se učitelky bojí, aby se třeba i nezranil, sebe nebo i ostatní. Já se zas bojím, abydětem nezničil při svých nápadech co realizuje věci, které pak budeme muset zaplatit a vzhledem k tomu, že syn trefí domu, tak se i bojím aby jim venku neutek
Zákazy nerespektuje, není schopnej spolupracovat
Ve třídě je 26-28 dětí z toho většinou 6 marodí. Dítě se musí naučit normálnímu režimu. Cvičit mozek. Je plno forem které zabíraji jen je to na dlouhou trat. Homeopatika, Bachovky.
Popravdě, nechápu doktorku, že napíše do papíru „živé dítě“ a tím to pro ni hasne. A ředitelka, která si přečte „živé dítě“ a vyvodí z toho, že jinak než s asistentem to nepůjde ![]()
Takže bych (dětskou dr.?) požádala o žádanku na PPP, malýho nechala prohlédnout a uvidíš. Jen je blbý, že to asi nebude za týden, takže abys neprošvihla přijímačky. Dohodnout se s ředitelkou, že dokud nemáte papír z PPP, tak je dítě „zdravé“ a pak uvidíte, to je asi scifi, co?
U nás máme chlapečka, první ročník bez asistenta, teď v druhém už ho dostal, protože to bylo potřeba. Ale přijímacím řízením prošel normálně. Co přesně ti ta doktorka napsala do té přihlášky, prosím tě? ![]()
U nás chce psycholožka papír nejdřív od neurologa.2 měsíce až 4 trvá termín. mezi tim ta poradna.ale ta doktorka je uplně mimo když napíše živý.
@Anonymní píše:
Toho aistenta mi řekli v obou MŠ, že si na takové dítě netroufnou a nemůžou ho pořád hlídat, jestli někde něco neprovádí, protože maj na starost 28 dětí a ne jen mého synaOni se učitelky bojí, aby se třeba i nezranil, sebe nebo i ostatní. Já se zas bojím, abydětem nezničil při svých nápadech co realizuje věci, které pak budeme muset zaplatit a vzhledem k tomu, že syn trefí domu, tak se i bojím aby jim venku neutek
Zákazy nerespektuje, není schopnej spolupracovat
tyjo, ale ještě ho ani neviděly a na základě toho, že doktorka napíše, že je dítě živý, tak se předpo. erou?
Neříkám, fakt a vůbec, že asistenti nejsou dobrá věc, že mnoha dětem (dětem!! nikoli učitelkám, protože pro děti tam jsou) opravdu pomáhají, dovedou je přidržet u práce, usměrnit, uklidnit atd. a že jsou jim prospěšní…ale zároveň se fakt nějak čímdál víc nemůžu zbavit dojmu, že dnešní učitelky tím, že mají „možnost“ si ulevit, tak se tím lehce zbavujou zodpovědnosti za takové děti. Fakt nic proti učitelkám v MŠ, pro mě je tohle zaměstnání totální řehole a „horší“ už mi přijde jen učitelka na II. stupni ZŠ
a opravdu klobouk dolů před nima, ale zkrátka když jsme byli malí my, sáhněme si každá do paměti, jaká byla skladba dětí ve třídě. Asi každá známe nějakého lumpa, grázla, blbečka (s prominutím) nebo nešiku, kterého ty učitelky taky musely zvládnout (a že byly třídy plnější než jsou dnes) a prostě to daly.
(furt jsem ta první anonymní mimo zakladatelku zde, i když už tenhle příspěvek je spíš názorový než extrémně osobní, tak nadále prosím o respekt anonymity, jak jsem psala, jsme taky v procesu zda asistenta získáme nebo ne a ještě to tak nějak lehce pořád zpracovávám).
Naprostý souhlas. Já byla teda taky v šoku. Oni toho asistenta navrhly, když jsem jim říkala jak se malej chová, co dělá…obě usoudili, že by to nezvládli a že z toho maj strach.Ale kdyby nedostal asistenta, můžou mi ho odmítnout? Můžou ho po týdnu třeba ze školky vyloučit? ![]()
@Anonymní píše:
Naprostý souhlas. Já byla teda taky v šoku. Oni toho asistenta navrhly, když jsem jim říkala jak se malej chová, co dělá…obě usoudili, že by to nezvládli a že z toho maj strach.Ale kdyby nedostal asistenta, můžou mi ho odmítnout? Můžou ho po týdnu třeba ze školky vyloučit?
ty jo u nás ho tak yzvládli a měli tam kluka co všechny mlátil. Oni to nezvládnou protože neumí to dítě zaujmout
Vyloučit ho můžou - mají na to tříměsíční lhůtu.
I proto se divím, že ho rovnou takhle odepisují
Pokud nemám oficiálně stanovenou diagnozu a od tvé lékařky v přihlášce napsáno „nedoporučuji ze zdravotního hlediska nástup do MŠ“, tak by ho podle mého názoru měli přijmout a pak by se vidělo. Pokud to není diagnoza, tak může být za půl roku vše jinak a při nástupu může být synek jen divočejší, nikoliv nezvladatelný…Nebo minimálně ty budeš mít půl roku na to, projít celým kolečkem vyšetření a o toho asistenta zažádat…ale přitom mít dítě přijatý.
Ona mi tam prostě jen do tý jedný kolonky napsala živé dítě, na obě přihlášky. Pak samozřejmně že alergie nezjištěny, očkován řádně a bez problémů může navštěvovat bazén, aunu, výlety ![]()
@Anonymní píše:
Ona mi tam prostě jen do tý jedný kolonky napsala živé dítě, na obě přihlášky. Pak samozřejmně že alergie nezjištěny, očkován řádně a bez problémů může navštěvovat bazén, aunu, výlety
tak pokud ti tam napsala jen toto, tak si měla s tím „děsivým“ podrobným popisem jeho skopičin brzdit…protože na základě „živé dítě“ ti nemůžou odmítnout podat přihlášku do výběrového řízení…
@Mar__tanka1983 píše:
Vyloučit ho můžou - mají na to tříměsíční lhůtu.
I proto se divím, že ho rovnou takhle odepisujíPokud nemám oficiálně stanovenou diagnozu a od tvé lékařky v přihlášce napsáno „nedoporučuji ze zdravotního hlediska nástup do MŠ“, tak by ho podle mého názoru měli přijmout a pak by se vidělo. Pokud to není diagnoza, tak může být za půl roku vše jinak a při nástupu může být synek jen divočejší, nikoliv nezvladatelný…Nebo minimálně ty budeš mít půl roku na to, projít celým kolečkem vyšetření a o toho asistenta zažádat…ale přitom mít dítě přijatý.
přesně
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.