Syn do mateřské školy jen s asistentem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7346
12.4.16 17:40
@sakota píše:
@klafina123 ano, jde. Ale vetsinou to dite potrebuje tvoji 100% pozornost, aby se to podarilo, a co potom dela tech zbylych 27 deti, kdyz je tam ucitelka sama a chce a snazi se zabavit narocnejsi dite? V tom je zakopany pes ohledne asistenta…Příspěvek upraven 12.04.16 v 14:17

Přesně tak…a do toho příprava s předškoláky…třeba u nás 12 dětí z 28 jsou předškoláci. Učitelka je ve třídě do 10,30 (kdy se končí a jde ven) SAMA…bez kolegyně, ta přichází až na vycházku. :nevim: Takže představa, že dítě „zabavím“ u stolečku, aby mi nezmáchalo půlku umývárky, případně sebe nebo někoho jiného, nenastrkalo všechny toaleťáky do záchodu, nezdrhlo ze třídy apod. je zcestná při JEDNÉ učitelce. Teda, abych byla přesná, jde to…ale za cenu naprostého vyčerpání učitelky. Pokud chce být poctivá a makat s dětmi. Pokud bude „jen“ hlídat a s dětmi NIC nedělat, tak to zvládne…to bude v pohodě. Ostatní rodiče sice budou prskat, že nic jejich děti nedělají (myslím cvičení, výtvarku, pracák atd.), ale všichni přežijou ve zdraví…fyzickém i duševním. Protože ač je učitelka tak trochu nadčlověk :mrgreen:, není chobotnice…bohužel.
Já mám kupříkladu teď takovou skvadru dětí, jakou jsem za 18 let v praxi nezažila…velmi náročné děti. A jsem velmi vyčerpaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.4.16 17:48
@Anonymní píše:
Toho aistenta mi řekli v obou MŠ, že si na takové dítě netroufnou a nemůžou ho pořád hlídat, jestli někde něco neprovádí, protože maj na starost 28 dětí a ne jen mého syna :nevim: Oni se učitelky bojí, aby se třeba i nezranil, sebe nebo i ostatní. Já se zas bojím, abydětem nezničil při svých nápadech co realizuje věci, které pak budeme muset zaplatit a vzhledem k tomu, že syn trefí domu, tak se i bojím aby jim venku neutek :nevim: Zákazy nerespektuje, není schopnej spolupracovat

Jsi rozumná máma, je fajn, že to řešíš…jiné na tvém místě by se vůbec nestaraly, ať si úča poradí, že? Však je za to placená a študovala to…a podobná moudra.
Pokud je syn takový jak píšeš, opravdu potřebuje vyšetření a diagnozu…toto co popisuješ NENÍ standardní dítě! Ať si kdo chce co chce píše…
Tady bych jako učitelka taky uvítala pomoc a jako máma bych byla klidnější vědět, že tam má učitelka někoho k ruce, když je syn takový jaký je…
Otázkou je, jestli (pokud bude mít asistenta) na něj školce teď od září přiklepnou peníze, žádá se totiž dopředu…a diagnoza bude chvilku trvat. Papírování taky není ze dne na den…asistenti taky nemusí být po ruce. Nám to dělala jedna maminka v domácnosti, teď si bude dodělávat kurz.
Nebude to jednoduché…ale máš můj obdiv, že to řešíš…víc takových maminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.4.16 18:07
@Mar__tanka1983 píše:
Vyloučit ho můžou - mají na to tříměsíční lhůtu.
I proto se divím, že ho rovnou takhle odepisují 8o Pokud nemám oficiálně stanovenou diagnozu a od tvé lékařky v přihlášce napsáno „nedoporučuji ze zdravotního hlediska nástup do MŠ“, tak by ho podle mého názoru měli přijmout a pak by se vidělo. Pokud to není diagnoza, tak může být za půl roku vše jinak a při nástupu může být synek jen divočejší, nikoliv nezvladatelný…Nebo minimálně ty budeš mít půl roku na to, projít celým kolečkem vyšetření a o toho asistenta zažádat…ale přitom mít dítě přijatý.

Martanko…obávám se, že se mýlíš. Vyloučení samozřejmě možné je…ALE…za předem danách pravidel v Řádu školy. 99% škol tam má 14 denní neomluvenou absenci, neplacení školného/stravného a soustavné porušování školního řádu (což je myšleno na zákonné zástupce, tedy rodiče a nejčastěji za pozdní vyzvedávání dítěte po zavíračce)na děti a jejich chování se to nevztahuje (myslím agresi, destrukci)tam lze totiž oponovat, že dítě školnímu řádu a pravidlům neporozumělo ;) což lze u tříleťáka pochopit. a poslední je, že pobyt v MŠ nedoporučí, resp doporučí přerušení MUDr. Tím to hasne…
Takže…pokud takové dítě školka jednou přijme, je takřka NEVYLOUČITELNÉ.
Mám kolegyni, která mi vyprávěla, že před lety měla takové dítě, agresivní, nezvladatelné, neposlušné, utíkající…u ničeho nevydrželo, dětem vše ničilo, bořilo, kousalo…Rodiče nezájem, žádné vyšetření nebude, nic! Syn je ok, vy si poraďte…Tak si poradili, svolali mimořádnou třídní schůzku rodičů, kde je obeznámili, že mají ve třídě velmi náročnou situaci, která vyžaduje 100% nasazení učitelky u daného dítěte (nejmenovali ho, to nemohou)a že až do odvolání se bude intenzivně učitelka věnovat monitorování třídy (tedy hlídání) a jsou nuceni rušit všechny akce a činnosti, včetně předškolní přípravy. (za tu stejně jsou odpovědní rodiče a ne školka, takže nic neporušili) Rodiče reptali, logicky…nedivím se…na to ředitelka řekla, že prioritou je BEZPEČNOST VŠECH dětí…nikoliv výtvarka, pracák, cvičení, výlety…a bylo ticho.
Zakončení to má…rodiče daného dítka dostali rozum a objednali se na vyšetření. Rok to vydrželi a na další jim byl schválen asistent.
Někdy to školství není sranda, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
12.4.16 18:11

Nám říkali teď ve škole, učitelka na Aplikované právní normy, že vyloučit dítě podobného ražení, jako popisuješ, @SIMONA1234, lze práve s odkazem za to, že školka není schopna z personálních důvodů zajistit bezpečnost dětí/dítěte. Ale asi to nebude jednoduché, o tom žádná… ono je potřeba nasazení na obou stranách, nadšená a ochotná učitelka, ale také soudný a uznalý rodič, jinak je to trápení pro všechny zúčastněné (a nejvíc nefér mi to přijde vůči ostatním dětem potom, ale to už je subjektivní názor)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.4.16 18:21
@sakota píše:
Nám říkali teď ve škole, učitelka na Aplikované právní normy, že vyloučit dítě podobného ražení, jako popisuješ, @SIMONA1234, lze práve s odkazem za to, že školka není schopna z personálních důvodů zajistit bezpečnost dětí/dítěte. Ale asi to nebude jednoduché, o tom žádná… ono je potřeba nasazení na obou stranách, nadšená a ochotná učitelka, ale také soudný a uznalý rodič, jinak je to trápení pro všechny zúčastněné (a nejvíc nefér mi to přijde vůči ostatním dětem potom, ale to už je subjektivní názor)

Tak pokud to takhle jde a ředitelka si to zvládne obhájit, tak pak asi jo…Ale lepší je (pro dítě) najít kompromis. Ale soudní a vstřícní MUSÍ být OBĚ strany, nejen škola nebo rodič…obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
12.4.16 18:24

@SIMONA1234 s tím samozřejmě plně souhlasím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
12.4.16 21:18

@SIMONA1234 aha, tak to jsem překvapená. U nás šla informace o tom, že pokud dítě školku nezvládá (nepřipravenost dítěte, neschopnost spolupráce s učitelkou, neřešitelná agresivita a pod., což by se zde asi aplikovat dalo), tak školka dítě vyloučit může… :nevim:
Protože z téhle logiky, co ty píšeš, tak zase ani ředitelka nemůže nepřijmout přihlášku, ne? Pokud za nějaké „chování“ ředitelka dítě nemůže vyhodit, tak ho nemůže ani nepřijmout, ne? Pokud jedinými kritérii je věk, bydliště a podpis doktorky (která v tomto případě nenapsala do přihlášky, že dítě není možné do školky dát) :think:
schválně zítra mrknu do školního řádu, sama sem zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.4.16 21:25
@Mar__tanka1983 píše:
@SIMONA1234 aha, tak to jsem překvapená. U nás šla informace o tom, že pokud dítě školku nezvládá (nepřipravenost dítěte, neschopnost spolupráce s učitelkou, neřešitelná agresivita a pod., což by se zde asi aplikovat dalo), tak školka dítě vyloučit může… :nevim:
Protože z téhle logiky, co ty píšeš, tak zase ani ředitelka nemůže nepřijmout přihlášku, ne? Pokud za nějaké „chování“ ředitelka dítě nemůže vyhodit, tak ho nemůže ani nepřijmout, ne? Pokud jedinými kritérii je věk, bydliště a podpis doktorky (která v tomto případě nenapsala do přihlášky, že dítě není možné do školky dát) :think:

Přesně tak…pokud tam doktorka výslovně nenapsala, že nedoporučuje dítěti nástup do Mš (většinou to píšou při hoooodně oslabené imunitě, po vážných nemocech atd.)a dítě splní kritéria a vejde se do počtu přijatých, musí být přijato. Nelze na základě dvou slov (živé dítě) v přihlášce od MUDr dítě nepřijmou. Co bude pak je otázka, třeba kluk překvapí a nebude to tak hrozné, jak vypadá. A nebo bude…pak řešit asistenta.
Kdysi to tak bylo, šlo vyloučit i nezvladatelné dítě, dnes to nejde…ne jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.4.16 21:27

@Mar__tanka1983 Mrkni na webu vaší školky do řádu…budou tam podmínky ukončení docházky dítěte. Většina školek, ne-li všechny to mají stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.4.16 21:31

My máme v řádu toto:
Ukončení docházky dítěte do MŠ Ředitelka školy může ukončit doc
házku dítěte do mateřské školy po předchozím písemném
upozornění zástupce dítěte, jestliže: 
zákonný zástupce opakovaně neuhradí úplatu za vzdělávání v
MŠ nebo úplatu za školní stravování ve stanoveném termínu a nedohodne s ředitelem jiný termín úhrady, 

tě se bez omluvy zákonného zástupce nepřetržitě neúčastní předškolního
vzdělávání po dobu delší než dva týdny, 
zástupce dítěte závažným způsobem opakovaně narušuje provoz mateřské školy, 
ukončení doporučí v
průběhu zkušebního pobytu dítěte lékař nebo škols
ké poradenské zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
12.4.16 21:46

@SIMONA1234 my školní řád na stránkách nemáme :roll: na to už sem před chvilkou koukala :D
Jsou tam jen podmínky přijímacího řízení, informace o platbách a rámcový vzdělávací program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
12.4.16 21:54

@Mar__tanka1983 v tom pripade musi byt na nastence ve skolce, pripadne si o nej rekni. Ale mel by byt podle zakona verejne dostupny. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
13.4.16 11:07

@sakota je na nástěnce - ale ráno sem měla honičku, tak se kouknu zítra :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3881
13.4.16 14:33

@LenkaZi ahoj jak vše řešit můžeš mě napsat zpravu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin