Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo je to normalni. Prebalovat na zemi a mit po ruce pripravenou nejakou zajimavou “hracku” (mobil, klice, hodinky). Pokud slo, krmila jsem venku v kocarku - pripoutanej a na neco koukal. Co nejvic pohybu a zabavy aby se unavil. A hodne alkoholu:) pro tebe Bys to prezíla:):) zlepsi se to:)
Syn byl také akční, v 10 měsících už chodil sám. V zidlicce jsme ho museli poutat, jinak by se nenajedl. Nechápala jsem lidi, kteří dítě krmili posazene na klíně. U nás by to nešlo
Uklidnil se až cca. ve 2,5 letech, kdy i známí říkali, že ho nepoznavaji
Takže má ráda zní, vydržet ![]()
Je To naprosto normální, objevuje pohyb a evidentně ho baví. Prebalovaci v leze jsem v to.to věku už dávno vzdala, mně oba kluci v 10 měsících už chodili. Prebalovala jsem ve stoje. Jídlo mi dej tak aby mohl jíst sám, alespoň to, co jde. Zabavi ho to a nebude ti zdrhat z zidlicky. Prevlikani je náročný, zvlášť v zimě, musíš ho prostě dohonit a co nejrychleji to na něj nasoukat. Někdy pomůže udělat z toho zábavu, delej s ním blbiny typu „kde je ta ruka, aaaa tady je“ apod.
Mam to samé s druhorozeným, je mu dva a pul a spíše se to zhoršuje. Kup zidlicku s popruhy nebo se zblaznis, prebalovala jsem na zemi a občas ho proste zalehla, abych ho mohla obléci. A jsme co nejvíce venku, kde hned jak mohl chodil bez kočárku, abych ho co nejvíce utahala
Děkuji všem za rady
to jsou teda vyhlídky, že se za rok a půl možná sklidní
nejlepší nápad bude asi ten alkohol pro mě…
samozřejmě jsem ráda že je zdravý ale když se několikrát za noc vzbudí na kojení, u ranního přebalování a oblékání udělá scénu že vzbudí celej barák, pak ho celé dopoledne někde chytám nebo odněkud sundavám takkolem oběda už je moje denní dávka trpělivosti většinou vyčerpaná… ne, vím že si vlastně nemám na co stěžovat, jen mě překvapila ta náhlá změna, doteď jsem měla na mateřské opravdu těžkou pohodu a najednou ze dne na den si nemůžu dojít vklidu ani na záchod..
U nás to normální bylo a je, pořád je akční, vzteklý a neunavitelný, pořád jakoby těká. Od oblékání už neutíká mně, ale sobě. Vezme si trenky, udělá dva kotrmelce na gauči, dá si ponožky, odběhne kouknout na křečky, nejí, nemá na to čas.
Bude mu 7.
@Tamtama noo tak to je pěkné
počítám že mi tedy nezbyde než si zvyknout nebo doufat že to přejde… všichni mě straší hyperaktivitou a podobně, no já doufám že prostě všechny děti když objeví pohyb chvíli řádí