Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla bych se poradit , syn měsíc a týden má už 3den ve stolici hleny . Necelý měsíc jsem kojila a ted jsme na UM ,muzete poradit ? Rymu nemá , teplotu také ne … Jinak ho pořád trápí neustálé tlačení , v noci ho to budí ze spaní a přes den také :-/ už jsem zoufalá …
Byla jsem u mamy v jinem meste a ta rekla ze jedem na pohotovost tak sme jeli dr rekla ze mam do mleka pridavat ,,prvni lzicka mrkev,, tak sem pridavala a na kontrole u obvodacky rekla ze neexistuje ze je na to moc maly tak sem prestala davat a to tlaceni je pry normalni , ale me to moc normalni nepripada… hlen se obevil teprve pred par dny :-/
Ahoj, diagnozu ti řekne nejlépe lékař, určtě k němu běž hned zítra
Určitě to není nic dobrého - syn to měl hned po narození, pak se zjistilo, že je alergický na bílkovinu kravského mléka z kojení. Potom to měl při velkých nemocech, naposledy minulý týden při střevní chřipce ![]()
Hlen ve stolici bývá příznak alergie na bílkovinu kravského mléka, třeba bude jen stačit vyměnit UM za jiné, co ti doporučí dr. Dokonce na něj přispívá pojišťovna, když je na recept. Ale nepropadej panice, pokud je to alergie, tak má velkou šanci, že z toho vyroste. Nám to začalo ve 3 měsících a na roce a půl už bylo všechno v poho. A má nějaké pupínky po těle?
Tak teď jste mě vyděsily… Máme 7 týdnů, 3 týden jsme jen na UM a hned od prvopočátku bylo podezření, že malá je alergická na bílkovinu KM, takže jsme na Nutrilonu allergy digest care. Tlačíme furt a dneska nám vylezla vyrážka, ale to přičítám tomu, že Vája je dost citlivá. Když jsme v porodnici musely používat jednorázovky, tak z nich byla i po těch pár dnech kolem pupíčku olezlá …
Silky123 píše:
Tak teď jste mě vyděsily… Máme 7 týdnů, 3 týden jsme jen na UM a hned od prvopočátku bylo podezření, že malá je alergická na bílkovinu KM, takže jsme na Nutrilonu allergy digest care. Tlačíme furt a dneska nám vylezla vyrážka, ale to přičítám tomu, že Vája je dost citlivá. Když jsme v porodnici musely používat jednorázovky, tak z nich byla i po těch pár dnech kolem pupíčku olezlá …
Syn má od počátku Nutrilon HA, potom měl Nutrilon AC a vyhovuje mu. Tak pokud by mu nevyhovovalo ani to vaše,tak se ještě dělá UM, které je přímo na recept v lékárně. Toto UM je hodně speciální…název si bohužel nepamatuji ![]()
Ale určitě bych zašla k Dr na další testy. Hlen ve stolici je příznak špatné práce střev a malého to může hodně trápit ![]()
Ten náš Nutrilon je taky na předpis gastro poradny, pak je ještě prý Nutrilon „třetí generace“. Náš pan primař tomu říká kosmická strava. Je fakt, že Vája měla hlen ve stolici jen jednou, ale prdíky ji trápí děsně…
Alergie na kravskou bílkovinu se projevuje krvavými nitkami ve stolici, hlen nemusí být příznakem. Měli jsme taky a velmi často, někdy i dost zelenej, začali jsem dávat probiotika a o dost se to zlepšilo, někdy ten hlen byl úplně lepivej. Kojíme stále a to je dceři skoro 9 měsíců, o alergii na kravskou bílkovinu se jednat nemohlo, protože jí dnes dávám jogurt Holandia a nic, žádné hleny v kakání nemá. Pomohli nám ty probiotikal, teď už je neberem. Ta alergie se pozná nejlépe z krve, takže pokud máš podezření, tak požádat o testy. ![]()
Tak ted jsem se zdesila taky. Synova stolice vypadala hlenovite, ale jak to poznam nez zacnu plasit uplne??? Malymu jsou skoro 4 mesice a je plne kojen.
girlie sage píše:
Tak ted jsem se zdesila taky. Synova stolice vypadala hlenovite, ale jak to poznam nez zacnu plasit uplne??? Malymu jsou skoro 4 mesice a je plne kojen.
Bez krevních testů nebudeš mít jistotu nikdy.
On je trošku rozdíl přímo v alergii BKM a „pouze“ nesnášenlivosti BKM, která cca v 1roce věku upraví.
zoubky píše:girlie sage píše:Bez krevních testů nebudeš mít jistotu nikdy.
Tak ted jsem se zdesila taky. Synova stolice vypadala hlenovite, ale jak to poznam nez zacnu plasit uplne??? Malymu jsou skoro 4 mesice a je plne kojen.On je trošku rozdíl přímo v alergii BKM a „pouze“ nesnášenlivosti BKM, která cca v 1roce věku upraví.
Me by to ani nenapadlo to resit jinak mu proste nic neni, prdime, jime o 106 a az na to ze tedka trochu vic brecel u nic neni. Jsme mimo mesto, mela bych s nim zitra nekam letet nebo cekat do pondeli…no asi se kouknu jak je na tom zitra ta stolice, ach jo
zoubky píše:girlie sage píše:Bez krevních testů nebudeš mít jistotu nikdy.
Tak ted jsem se zdesila taky. Synova stolice vypadala hlenovite, ale jak to poznam nez zacnu plasit uplne??? Malymu jsou skoro 4 mesice a je plne kojen.On je trošku rozdíl přímo v alergii BKM a „pouze“ nesnášenlivosti BKM, která cca v 1roce věku upraví.
Souhlas, krevní testy to rozhřeší…panika je zbytečná
girlie sage píše:zoubky píše:Me by to ani nenapadlo to resit jinak mu proste nic neni, prdime, jime o 106 a az na to ze tedka trochu vic brecel u nic neni. Jsme mimo mesto, mela bych s nim zitra nekam letet nebo cekat do pondeli…no asi se kouknu jak je na tom zitra ta stolice, ach jogirlie sage píše:Bez krevních testů nebudeš mít jistotu nikdy.
Neplašl, já s tím byla několikrát a dokud ve stolici není krev, tak tě stejně doktor odkáže na to, že o nic nejde. Záleží na tom jestli kojíš nebo jste na UM, já to strašně řešila a fakt to upravily ty probiotika. Miminko nemá žádnou střevní mikroflÓru, ta se teprve vytváří.....
![]()