Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@bobulka88 píše:
Sakra, my jako deti zas mamce drbaly zada kartacem a bracha tatkovi holil vousy, jeste si u toho zpivali hospodsky odrhovacky. Ted si rikam, ze byl tatka dost odvaznej, bracha jeste ani do skoly nechodil.
Dvakrát denně, jo?
@bobulka88 píše:
Sakra, my jako deti zas mamce drbaly zada kartacem a bracha tatkovi holil vousy, jeste si u toho zpivali hospodsky odrhovacky. Ted si rikam, ze byl tatka dost odvaznej, bracha jeste ani do skoly nechodil.
Já taky chodila babičce mydlit záda a pak ona mně ![]()
@yocheved bracha pak mel jeste takovou minipubertu, to mu mohlo byt tak 4-5?, straslive ho zajimaly zensky, prsa, podprsenky… objevil mamce vlozky a strasne ho zajimalo, na co jsou. Nakonec naznal, ze je to prece na to, aby mely zensky mekkou prdelku! Myslim, ze i mamka byla spokojena s jeho vysvetlenim.
@bobulka88 píše:
@yocheved bracha pak mel jeste takovou minipubertu, to mu mohlo byt tak 4-5?, straslive ho zajimaly zensky, prsa, podprsenky… objevil mamce vlozky a strasne ho zajimalo, na co jsou. Nakonec naznal, ze je to prece na to, aby mely zensky mekkou prdelku! Myslim, ze i mamka byla spokojena s jeho vysvetlenim.
A co je na tom? Syn si toho na záchodě taky všiml. Řekla jsem, že si to dávám do kalhotek, abych si je neušpinila. Tohle mu stačilo. Jinak prsa ho taky zajímají. Ale neleze do výstřihu všem.
A ty si jako máma neumíš dupnout? začni tam místo syna chodit ty
![]()
@bobulka88 píše:
To je hezký. My jsme jako děti myly záda prarodičům. Vždy se zahalili, měli hodně pěny, nic jsme neviděli. Brali jsme to jako pomoc. Bylo to divný?
@Anonymní píše:
Dobrý den, jaký máte názor na to, že tatínek chce po synovi, aby ho syn koupal? Vysvětlím podrobněji - táta se jde ráno koupat a vždy říká synovi pojď mě osprchovat, namydlit… Prý ho syn sprchuje a mydli mu hrudník, prsa. Synovi jsou 3 roky. Když si syn hraje a tatínek se jde sprchovat, tak syna odvolává od hry a říká mu pojď mě osprchovat. Když si třeba malujeme na papír, několikrát ho z vany volá ať mu jde pomoct se vykoupat. Mě (jsem maminka) to nepřijde normální a vadí mi to, řekla jsem mu to, že mi to vadí, ale to je vždy zle, pokud se zmíním, že mi toto vadí. Jsem pak podle něho netolerantní, sobecka atd. Tatínek se se synem koupou i večer - to chápu, na tom nevidím nic špatného, ale opět večer když se koupou, syn mu mydli prsa, hrudník… Co si o tom myslíte?
Holky já nevím, připadám si jako z jiné planety, nikdy mé rodiče nenapadlo, abych jim myla záda, dokonce jsme se s nimi nekoupali. Nehráli jsme si celé dny na psy nebo jiná zvířátka, jasně třeba hodku dvě, ale celé dny a byli na vodítku
? Ani jsme nelezli za mámou na wc. Neříkám, že je to špatné, jen koukám co je v dnešné době norma.
@lilith1 píše:
Holky já nevím, připadám si jako z jiné planety, nikdy mé rodiče nenapadlo, abych jim myla záda, dokonce jsme se s nimi nekoupali. Nehráli jsme si celé dny na psy nebo jiná zvířátka, jasně třeba hodku dvě, ale celé dny a byli na vodítku? Ani jsme nelezli za mámou na wc. Neříkám, že je to špatné, jen koukám co je v dnešné době norma.
Asi vzdyt to neni ‘dnesni’ doba, kdyz se bavime o tom, co jsme delali jako deti. Neni to dobou, ale rodina od rodiny. Plno lidi pise ze to v detstvi delali, ty treba ne. A tito lidi nekteri to zas nechavaji delat svoje deti, jini ne…