Syn nechce nosit brýle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8980
7.4.23 09:45
@Margherita.bianca píše:
Jo, jestli bude mít odteď špatný známky, budu muset říct učitelce, aby ho přesadila, no.., a snad se mu to nebude prudce zhoršovat. Jedna dcera mu je závidí, druhá rozcvicila krátkozrakost oční gymnastikou, ale on je lempl i na to..

Maly dítě je lepml na všechno, co zrovna nechce. Za deti mají zodpovědnost rodiče. Když mu řekneš, že bude cvičit oči, on řekne ne, a prostě necvici? Mám podobně starý děti a veškerá logopedie, nošení brýlí, držení diety, cvičení na nohy… vše se dělá, jen když já řeknu, sami od sebe by neudělali asi nic (snad krom té diety, ale i v tom teď začíná protestovat). Rodiče jsou od toho, aby zajistili zdravý vývoj dítěte. To dítě to samo nezvládne. A že protestuje a nechce, to je úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
7.4.23 09:55

V prvni tride trojku? A z ceho? A vis jiste, ze to bylo brylemi? Nebylo to „jezis Petricku, ty mas trojku, ach boze…to je urcite tim, ze jsi nevidel na tabuli vid?“ A Petrik zklesle „Jo“… kolik ma dioptrii? Bryle jsou pro male oci velmi dulezite a nejen kvuli znamkam..posedit ho bliz k tabuli neni reseni, to ho jen presvedci vic, ze bryle nosit nemusi…prijmete jeho pocity, ze chapete, ze nosit bryle je opruz, ale ze to je potreba proto, a proto, bolesti hlavy, zhorseni zraku, omezeni ve sportu apod…kdy jste byli naposled na ocnim? Treba se mu zmenili dioptrie a potrebuje jine bryle..zeptejte se, proc mu to vadi, kupte nove, at si sam vybere nejaky paradni…ja nosila bryle od dvou let, poprve jsem je zacla odklad v 15ti, kdy uz se mi zrak zlepsil natolik, ze jsem mela zbytecne silne a vadily mi, tak jsme sly s mamou na prohlidku a bryle jsem mohla odlozit uplne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
7.4.23 09:58
@Midaku píše:
Maly dítě je lepml na všechno, co zrovna nechce. Za deti mají zodpovědnost rodiče. Když mu řekneš, že bude cvičit oči, on řekne ne, a prostě necvici? Mám podobně starý děti a veškerá logopedie, nošení brýlí, držení diety, cvičení na nohy… vše se dělá, jen když já řeknu, sami od sebe by neudělali asi nic (snad krom té diety, ale i v tom teď začíná protestovat). Rodiče jsou od toho, aby zajistili zdravý vývoj dítěte. To dítě to samo nezvládne. A že protestuje a nechce, to je úplně normální.

Přesně tak, o některých věcech se s dětmi diskutuje pouze na úrovni - chceš cvičit před svačinou nebo po svačině? Nikoliv chceš -nechces. Já jsem pro respekt k dítěti ve výchově, ale pokud jde o zdraví a správný vývoj dítěte, tak dítě prostě musí, ikdyz se mu nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.23 10:04
@Hojuza píše:
Přesně tak, o některých věcech se s dětmi diskutuje pouze na úrovni - chceš cvičit před svačinou nebo po svačině? Nikoliv chceš -nechces. Já jsem pro respekt k dítěti ve výchově, ale pokud jde o zdraví a správný vývoj dítěte, tak dítě prostě musí, ikdyz se mu nechce.
@Melodie91 píše:
V prvni tride trojku? A z ceho? A vis jiste, ze to bylo brylemi? Nebylo to „jezis Petricku, ty mas trojku, ach boze…to je urcite tim, ze jsi nevidel na tabuli vid?“ A Petrik zklesle „Jo“… kolik ma dioptrii? Bryle jsou pro male oci velmi dulezite a nejen kvuli znamkam..posedit ho bliz k tabuli neni reseni, to ho jen presvedci vic, ze bryle nosit nemusi…prijmete jeho pocity, ze chapete, ze nosit bryle je opruz, ale ze to je potreba proto, a proto, bolesti hlavy, zhorseni zraku, omezeni ve sportu apod…kdy jste byli naposled na ocnim? Treba se mu zmenili dioptrie a potrebuje jine bryle..zeptejte se, proc mu to vadi, kupte nove, at si sam vybere nejaky paradni…ja nosila bryle od dvou let, poprve jsem je zacla odklad v 15ti, kdy uz se mi zrak zlepsil natolik, ze jsem mela zbytecne silne a vadily mi, tak jsme sly s mamou na prohlidku a bryle jsem mohla odlozit uplne…

Ne, tak to nebylo 😀. On je hodně pintlich, je šťastný za jedničku, pořád vymýšlí, jak dostat podtrženou a ještě s hvězdičkou 😀, já jsem hodně liberální matka, rozhodněe ne typu, Musíš mít jedničky! A on mi dával podepsat trojku a sám začal říkat, že neviděl na tabuli. Sedí vzadu a museli opsat text. Mluvím s ním naprosto otevřeně, probírali jsme to víckrát.. brýle si vybral sám, teď má první cca 2 měsíce. Má 3 D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
7.4.23 10:14
@Margherita.bianca píše:
Ne, tak to nebylo 😀. On je hodně pintlich, je šťastný za jedničku, pořád vymýšlí, jak dostat podtrženou a ještě s hvězdičkou 😀, já jsem hodně liberální matka, rozhodněe ne typu, Musíš mít jedničky! A on mi dával podepsat trojku a sám začal říkat, že neviděl na tabuli. Sedí vzadu a museli opsat text. Mluvím s ním naprosto otevřeně, probírali jsme to víckrát.. brýle si vybral sám, teď má první cca 2 měsíce. Má 3 D.

Takze ti priznal, ze si ty bryle sundal?…jestli je ma teprve dva mesice, tak to chapu, musi si na ne zvyknout..urcite je to pro nej zmena..chvili to trva..je to jako se vsim, co musi deti delat pro sve zdravi v budoucnu, dcera si take musela zvyknout na vlozky do bot…nebala bych se u syne zhorseni prospechu v budoucnu, je na vas doma, pripadne s podporou lekare, aby syn pochopil, ze jsou bryle prospesne, a kdyz je bude odkladat ted, bude mit vic problemu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
7.4.23 10:14

3 dioptrie je fakt dost. Tak mu řekni, že když je nebude nosit, tak ho budeš muset nechat přesadit do první řady, třeba to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
7.4.23 10:36
@Margherita.bianca píše:
Zdravím všechny, když jsem byla malá, odmítala jsem nosit brýle. Na 1. stupni jsem si je ještě občas vzala, ale od 5. třídy naprostý zásek. Byla jsem do té doby jednickarka a pak jsem si nechávala dávat blbé známky jen z toho důvodu, že jsem prostě neviděla na tabuli.. a syn to má po mně. Ale já pak začala nosit v 7. třídě čočky a problém vyřešen, ale on je v 1. a pořád samy jedničky a teď mi přinesl první trojku, protože neviděl na tabuli.
Při představě, že to bude mít taky tak a bude považovan celou zakladku za hloupého jen proto, že bude umanutej, ty jo, je mi z toho špatně.. úplně se mi vrací vzpomínky a jsem zoufalá.

Přitom se na ně docela těšil, občas si je i vzal doma na televizi, ale teď odmítá.

Nevím, zda to řešit s učitelkou, vím, že jsou schopné mu kvůli tomu udělat docela peklo..

Máte někdo taky takové dítě? Co pomohlo?

Tak požádat učitelku aby ho posadila blíž k tabuli. Já brýle nosit nemusela právě pro to, že jsem měla od ocare papír, sedět maximálně v 3 lavici. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
7.4.23 10:54
@Midaku píše:

Přesně tak. Jsou situace, o kterých se s dítětem nediskutuje - protože já jako rodič nesu odpovědnost za budoucí stav. Hotovo, tečka.
Těch keců, co si od mladšího vyslechnu, než vůbec začneme s logopedií. Ale prostě musí. Pravidla jsou jasně daná. Nenechám ho přece šišlat jenom proto, že on je lenoch a nechce se mu…

Zakladatelko, pokud ty jsi liberální a máš problém dítěti nastavit hranice, popros učitelku. Tebe neposlechne, protože ví, že nemusí, ale učitelku by poslechnout mohl. 3 D je dost a když nebudete vadu řešit, zahráváte si s tím, že se rozvine tupozrakost a to už je problém (problém s hloubkovým a prostorovým viděním, které ho bude limitovat např. v některých (hlavně míčových) sportech a hrách).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
7.4.23 11:19

@Margherita.bianca Nevím, zda to řešit s učitelkou, vím, že jsou schopné mu kvůli tomu udělat docela peklo..

Prosím Tě tohle jsi vzala kde? Ta učitelka to musí vědět, měla by ho přesadit dopředu a myslet na to, aby dobře viděl na tabuli, měl brýle při čtení a psaní, pokud je potřeba. A taky mu může pomoct od ostychu. Např.,,Pepíčku ty máš krásné brýle. A jak Ti sluší. Takové bych chtěla taky. A ta krásná krabička s obrázkem, ta je." Ona bude vědět, jak na to.
A v dnešní době jsou tak hezký brýle, že si je děti spíš závidí. Berou to úplně normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.23 13:33

Jedna mladší sestra taky nechtěla tak sme šli do školy, řekli to učitelce a ona ji každou hodinu řekla ať si je dá aby viděla na tabuli, měla tam víc takových děti a poslechla ji..naopak druhá ani za nic, tak sem já vyměnila znovu čočky za brýle, pořídili jsme si stejné a naučila se je nosit.. :nevim: zkusila bych zajít do školy a prostě to říct učitelce, třeba ji poslchne

• Citovat
  • Upravit
902
17.4.23 11:32
@Stonyllka píše:
Syn je ve druhé, má brýle i okluzor a prostě musí. O tom se s dítětem vůbec nediskutuje. On je nosí sice už od 3 let bez problémů. Ve škole taky zkoušel, že si folii sundá, protože se mu jeden spolužák posmival. Ale proste musí. Popros učitelku, ať mu to připomene.

Ve druhe tride okluzi a do skoly?
V tomhle veku uz to fakt nema smysl
Syn ma -25 na jednom a uz rok okluzi nema, do skoly vubec nemel jen pak doma
Jezdime do motola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
17.4.23 11:35

Tak hlavne syn musi vedet proc a k cemu bryle ma
Ma spravne dio? Nechte prekontrolovat u jineho lekare
Vysvetlit ze zrak se mu muze zhorsit tak ze nemusi videt nic
Zkuste mu doma lepit lepsi oko a jak by se mu libilo videt treba jednim a spatne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí