Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Řekla bych, že vás nečeká nic moc. Max. vás jednou navštíví nebo spíš si vás pozvou, zjistí, že jste normální slušná rodina a konec. Chudák holka ![]()
Jé, chudinka, úplně mi jí je líto. Tuhle zkušenost si udělá snad každý, většinu ale nechytí, měla pech holka
Taky myslím, že nic moc zkoumat nebudou, maximálně položí pár otázek a hotovo.
Je super, že se jí to nepovedlo a že se poučí, kdyby se jí to povedlo, mohlo by jí to lákat více a více a to i u dražších věcí.
Nakonec z toho bude jen zábavná vzpomínka a nic jí ani Vám nehrozí:)
@Anonymní píše:
Tak jsem si říkala, jak mám fajn děti a došlo i na nás
Dceru jsem si vyzvedla na policejní stanici, protože v drogerii ukradla šminky za pár korun.
Důvod - chtěla si sama dokázat, že není jen ta slušňačka, milá, pomáhající skautka, že se jí kvůli tomu kluci ve škole dlouhodobě smějou, že by ukrást nic nikdy nedokázala atd, no, tak dokázalaTakže v obchodě zkrat, držela to v ruce, hlavou jí šlo tohle a dala to do tašky. Že má ve škole kolektiv špatný, žádnou moc kamarádku a tak jsem věděla, ale že jí to tak trápí, jsem nevěděla, to mne ta tom celém asi mrzí nejvíc.
Vytrestala se tím zážitkem sama dost, že udělala kravinu jí je jasný, opakovat to po téhle zkušenosti 100 procentně nebude.Co mne teď zajímá, na policii byli hodně v pohodě, ale říkali, že musí oznámení poslat na ospod, protože jí kousek chybí do 15 let. Co nás čeká, na co se mám duševně připravit? Je tu někdo z ospodu nebo s podobným prožitkem?
Díky a prosím o zachování anonymu.
Neboj, jednou Vás navštíví a bude hotovo. Dceru to, myslím, vytrestalo dost, chuděru. ![]()
Nebála bych se, mají tam daleko vážnější případy. Počítám, že vás kontaktují a budou chtít schůzku u nich, nebo u vás doma. Max. můžou zkontaktovat školu, jestli je dcera problémová, teoreticky se můžou ozvat i dětskému lékaři.
Myslím, že daleko víc nervů vynakládáte teď na strach z neznámého, samotné šetření pak oproti tomu (pro vás) bude dost možná brnkačka.
Zapřemýšlela bych, jestli pro jistotu s danou věcí neobeznámit třídní učitelku, případně pediatra. Je ale fakt, že kdyby se jim neozvali, tak zbytečně budou vědět něco negativního na dceru.
Mějte se co nejlíp a zkuste se netrápit, opravdu jde z pohledu OSPODu nejspíš jen o malou lapálii.
Chudinka. Víte co je to běhání kvůli těmhle chudinkám co kradou? Neustále stahujeme záběry z kamer a nosíme to na pčr. Mmch jestli to nebylo poprvé je možné, že jinde ji natočili taky jen nechytili za ruku a časem si to na pčr pospojují. A nejsou to jen drogerie, ale i jiné obchody kde tyhle chudinky berou cestky za pár stovek, ale v součtu to pak hodí několik tisíc.
Ahoj, dcera udělala podobnou kravinu. Vyzvedla jsem si ji tedy v obchodě, ale policie u toho byla také a nahlásila nás. Cca za měsíc mi volala paní z Ospodu, že máme s dcerou dorazit. Nejdřív si popovídala s námi oběma, pak s dcerou a pak se mnou. To bylo vše. Dcera už jen z toho, že ji chytili, je ponaučena do konce života doufám.
@Anonymní píše:
Chudinka. Víte co je to běhání kvůli těmhle chudinkám co kradou? Neustále stahujeme záběry z kamer a nosíme to na pčr. Mmch jestli to nebylo poprvé je možné, že jinde ji natočili taky jen nechytili za ruku a časem si to na pčr pospojují. A nejsou to jen drogerie, ale i jiné obchody kde tyhle chudinky berou cestky za pár stovek, ale v součtu to pak hodí několik tisíc.
Něco jiného jsou ti, co to dělají pravidelně. A něco jiného decka, která to udělají z jakéhokoliv pro ně zoufaleho důvodu. Já důvod dcery znám a ano, lituju ji, že si tím musela projít a že vůbec bylo něco, co jí k tomu dohnalo.
@Anonymní píše:
Tak je rozdíl, když to někdo udělá ze zoufalství jednou, a když je to pravidelně. Tady to byla první možnost a věřím, že poučení bude do konce života.
@Anonymní píše:
Dceru jsem si vyzvedla na policejní stanici, protože v drogerii ukradla šminky za pár korun.
Důvod - chtěla si sama dokázat, že není jen ta slušňačka, milá, pomáhající skautka, že se jí kvůli tomu kluci ve škole dlouhodobě smějou, že by ukrást nic nikdy nedokázala atd, no, tak dokázalaTakže v obchodě zkrat, držela to v ruce, hlavou jí šlo tohle a dala to do tašky. Že má ve škole kolektiv špatný, žádnou moc kamarádku a tak jsem věděla, ale že jí to tak trápí, jsem nevěděla, to mne ta tom celém asi mrzí nejvíc.
Vytrestala se tím zážitkem sama dost, že udělala kravinu jí je jasný, opakovat to po téhle zkušenosti 100 procentně nebude.Co mne teď zajímá, na policii byli hodně v pohodě, ale říkali, že musí oznámení poslat na ospod, protože jí kousek chybí do 15 let. Co nás čeká, na co se mám duševně připravit? Je tu někdo z ospodu nebo s podobným prožitkem?
Kdoví, jestli to je pravda, že kradla proto, že se jí kluci smějou, brala bych to s rezervou.
Snad to bude pro ni poučení, dobře, že ji chytli a snad si to příště rozmyslí.
@Anonymní píše:
Když pominu, že nemáš důvod k anonymitě, nemyslíš, že je kapánek rozdíl, když to ty holky dělají pravidelně za účelem získání něčeho, co chtějí a případ zakladatelky dcery? V životě jsi nikdy nic neukradla? Myslím, že tohle zkusí opravdu téměř každý, i kdyby pitomé lízátko u větnamce.
@unuděná jako informace nejsou důvod k anonymu?
Víš říká se, že kdo krade ten i lže. Přece neřekne „mami já to chtěla a nechtěla jsem to platit a dělají to všichni a už to párktát prošlo“.
Prostě to vidím z té druhé strany kdy děcka kradou a to dost ve velkým a nemám čas zkoumat jestli krade poprvé nebo pravidelně.
U nás 1. září to samé
volala mi policie, že dcera ukradla řasenku v Albertu a že mi ji vezou domů. Z OSPOD mi pak přišel dopis, že se máme i s dcerou dostavit a donést poslední vysvědčení. Tam si s náma paní popovídala, napřed společně, pak jen se mnou a jen s dcerou. Vesměs co doma, co ve škole, jestli nějaké problémy atd., co k tomu dceru vedlo a jestli si uvědomuje, co udělala. Takový jako bububu, že kdyby se to opakovalo, tak bude muset chodit pravidelně na pokec na OSPOD.
Ale prostě má záznam jak na OSPOD tak na policii a kdyby příště něco, tak už to bude horší, že to nebude poprvé.
Pozvou si tě na pokec. S dcerou, s tebou nebo s vámi oběma. Když se to nebude opakovat, tak dobrý. Kdyby se to opakovalo, dostali jsme kontakty na psychology, primárně se to řeší s nima. Dcera by musela začít chodit na terapie, tam se zjistí příčina a zkusí ji pomoct.
Domů snad chodí jen když je dítě viditelně zanedbané, týrané. To už je taky přežitý, každý tě straší návštěvou, ale není to tak.
A teda taky bych dětem moc nevěřila. Navymysli si hodně, aby vypadaly co nejlíp. Já teda za svýma dětma stojím taky vždy, ale znám je. Nikdy to není tak jak to vypadá a už vůbec tak jak ti to dítě vypráví ![]()
Takže v obchodě zkrat, držela to v ruce, hlavou jí šlo tohle a dala to do tašky. Že má ve škole kolektiv špatný, žádnou moc kamarádku a tak jsem věděla, ale že jí to tak trápí, jsem nevěděla, to mne ta tom celém asi mrzí nejvíc.
Důvod - chtěla si sama dokázat, že není jen ta slušňačka, milá, pomáhající skautka, že se jí kvůli tomu kluci ve škole dlouhodobě smějou, že by ukrást nic nikdy nedokázala atd, no, tak dokázala
Vytrestala se tím zážitkem sama dost, že udělala kravinu jí je jasný, opakovat to po téhle zkušenosti 100 procentně nebude.
Co mne teď zajímá, na policii byli hodně v pohodě, ale říkali, že musí oznámení poslat na ospod, protože jí kousek chybí do 15 let. Co nás čeká, na co se mám duševně připravit? Je tu někdo z ospodu nebo s podobným prožitkem?