Nevyhovuje mi střídavá péče o syna

Anonymní
5.4.23 19:35

Nevyhovuje mi střídavá péče o syna

Ahoj, promiňte že to bude delší, ale potřebuju se vypsat. S expartnerem máme osmiletého syna a bohužel ho máme střídavě péči, nesouhlasila jsem s tím. Dítě má za mít jen jeden domov a to u maminky. Dost jsem to obrečela a když teď vidím jak syn u ex žije, brečím skoro každý den. Jeho otec mu úplně ničí zdraví a to nevhodným jídlem. Volám si se synem denně tak 2 krát a tak mi říká co jedl a navíc ex často přidává jídlo na instagram aby mě tím štval. Například dnes jedl syn toto: Ráno opečený toust s šunkou, sýrem, kečupem a hned potom si dal dva brumíky :poblion:. K obědu měl karbanátky s kaší a zapíjel to pepsi :poblion:. Pak snědl celou čokoládu, :poblion: měl chipsy, :poblion: rohlík s tuňákovým krémem a teď k večeři měl špagety :poblion:. Dělá se mi z toho špatně, jen když to píšu. Když jsme ještě byli spolu, tak bylo jídlo hlavně na mně i když si ex občas zašel do kfc, mcdonald's :poblion:. Strašně mě trápí jak teď syn jí, chtěla jsem mu vozit svoje jídlo ale to ex razantně odmítl že když bude u něj, bude jíst jeho jídlo :zed:. Prostě mi dělá naschvály, jak malý kluk a odnese si to syn. Navíc se synem tolik neučí, já se synem učím tři hodiny denně a ex jenom hodinu a někdy i míň a ono je to i vidět. Když pak má syn test tak s mojí pomocí dostane 1 nebo 2 a s pomocí otce 2 ale většinou spíš 3. Řešila jsem to s ním a podle něj jsem ještě já ta špatná, že syna moc přetěžuju :roll:. Jeho třídní učitelka se mě zastala a řekla že se mnou má syn prostě lepší výsledky ale to už nechtěl slyšet. Navíc je syn pořád u mobilu nebo u televize, místo aby dělal něco lepšího, chtěla jsem kvůli tomu další kroužek aby neměl tolik času, ale syn to nechtěl a kdybych ho nutila, tak jsem hned za špatnou. Ex si našel jinou práci a dělá teď na noční prý aby se mohl víc věnovat synovi, on je teď za top otce a prostě se celkově předvádí. Mě to vadí, jednak i proto že je se synem večer jeho matka a té nevěřím ani nos mezi očima. Když jsme ještě byli rodina, pomlouvala mě u koho mohla a i teď s tím pokračuje, vykládá jak se má syn líp u svého otce a podobně nesmysly. Jsem z téhle situace zlomená, chtěla bych mít syna u sebe, opravdu mě s prominutím štve dnešní doba jak má otec same právo a maminka s dítětem jen same povinnosti. Vím že je to částečně i moje chyba, že jsem pro své dítě vybrala otce sama, ale nemohla jsem vědět že se bude chovat tak jak se chová.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
5.4.23 19:40
@Anonymní píše:
Ahoj, promiňte že to bude delší, ale potřebuju se vypsat. S expartnerem máme osmiletého syna a bohužel ho máme střídavě péči, nesouhlasila jsem s tím. Dítě má za mít jen jeden domov a to u maminky. Dost jsem to obrečela a když teď vidím jak syn u ex žije, brečím skoro každý den. Jeho otec mu úplně ničí zdraví a to nevhodným jídlem. Volám si se synem denně tak 2 krát a tak mi říká co jedl a navíc ex často přidává jídlo na instagram aby mě tím štval. Například dnes jedl syn toto: Ráno opečený toust s šunkou, sýrem, kečupem a hned potom si dal dva brumíky :poblion:. K obědu měl karbanátky s kaší a zapíjel to pepsi :poblion:. Pak snědl celou čokoládu, :poblion: měl chipsy, :poblion: rohlík s tuňákovým krémem a teď k večeři měl špagety :poblion:. Dělá se mi z toho špatně, jen když to píšu. Když jsme ještě byli spolu, tak bylo jídlo hlavně na mně i když si ex občas zašel do kfc, mcdonald's :poblion:. Strašně mě trápí jak teď syn jí, chtěla jsem mu vozit svoje jídlo ale to ex razantně odmítl že když bude u něj, bude jíst jeho jídlo :zed:. Prostě mi dělá naschvály, jak malý kluk a odnese si to syn. Navíc se synem tolik neučí, já se synem učím tři hodiny denně a ex jenom hodinu a někdy i míň a ono je to i vidět. Když pak má syn test tak s mojí pomocí dostane 1 nebo 2 a s pomocí otce 2 ale většinou spíš 3. Řešila jsem to s ním a podle něj jsem ještě já ta špatná, že syna moc přetěžuju :roll:. Jeho třídní učitelka se mě zastala a řekla že se mnou má syn prostě lepší výsledky ale to už nechtěl slyšet. Navíc je syn pořád u mobilu nebo u televize, místo aby dělal něco lepšího, chtěla jsem kvůli tomu další kroužek aby neměl tolik času, ale syn to nechtěl a kdybych ho nutila, tak jsem hned za špatnou. Ex si našel jinou práci a dělá teď na noční prý aby se mohl víc věnovat synovi, on je teď za top otce a prostě se celkově předvádí. Mě to vadí, jednak i proto že je se synem večer jeho matka a té nevěřím ani nos mezi očima. Když jsme ještě byli rodina, pomlouvala mě u koho mohla a i teď s tím pokračuje, vykládá jak se má syn líp u svého otce a podobně nesmysly. Jsem z téhle situace zlomená, chtěla bych mít syna u sebe, opravdu mě s prominutím štve dnešní doba jak má otec same právo a maminka s dítětem jen same povinnosti. Vím že je to částečně i moje chyba, že jsem pro své dítě vybrala otce sama, ale nemohla jsem vědět že se bude chovat tak jak se chová.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
5.4.23 19:43

Myslim, ze vy oba jste extrem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.23 19:45

@andrasteia No mohla bys trochu vysvětlit jak to myslíš? Chápu ex, ale nevím co by mohlo být extrém u mě, když jen chci aby se měl syn dobře :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15995
5.4.23 19:48
@Anonymní píše:
@andrasteia No mohla bys trochu vysvětlit jak to myslíš? Chápu ex, ale nevím co by mohlo být extrém u mě, když jen chci aby se měl syn dobře :nevim:

Pojem rodic-helikoptera jsi uz slysela? Jestli ne, tak zagoogli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
5.4.23 19:48

Podle mě to přeháníš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
5.4.23 19:49
@Anonymní píše:
@andrasteia No mohla bys trochu vysvětlit jak to myslíš? Chápu ex, ale nevím co by mohlo být extrém u mě, když jen chci aby se měl syn dobře :nevim:

Ty chces aby jedl zdrave, dobre se u ex ma, jinak by to nejedl.

A ty ex nejak vycitas co dava synovi? Mozna kdybys ubrala, prestal by ti delat schvalnosti a daval by normalni jidla.
Jinak s tim asi nenadelas nic, on tohle nejedl, kdyz jste spolu zili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
5.4.23 19:50

Co je špatne na spagetach nebo toustu???

• Citovat
  • Upravit
3837
5.4.23 19:51

Okatě trollíš.
Nicméně pokud to je pravda. Tak za mě je naprosto nepřijatelné, aby se osmileté dítě každý den po škole učilo další 3 hodiny. Ano to je přetěžování. Školu mu akorát zprotivíš. Chipsy, čokoláda a pepsi je blbá, zbytek bych neřešila. Na tchyni jsi prostě vysazena. Blbý no, stejně s tím nic moc nenaděláš. Tatínek má zájem, dítě nezanedbává. Přeháníš „maminko“. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
@Anonymní píše:

A jsi troll nebo trotl? S ohledem na syna doufám, že troll, jinak chudák syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@beruska9 Slyšela, ale nemyslím že jsem takový rodič, možná trochu, ale zas tak moc to opravdu nepřeháním. Syn má s učením celkové problém a trvá mu když na něco trochu náročného přijde, takže se učení musí věnovat víc a to říká i jeho třídní takže asi tak. Příští rok bude možná mít syn ve škole i asistentku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.23 19:56

@Tarena Vždyť píšu, že jídlo bylo hlavně na mně a že si ex jen občas skočil kfc, mcdonald's. Kdyby to bylo občas i u syna, tak mi to až tolik nevadí. Ale on tahle nezdravá jídla jí u svého otce pravidelně a bohužel počítám s tím že si ponese následky a pokud mi tady teď někdo řekne že ne, tak by si měl něco o nevhodném jídle a jaké nemoci se z toho dělají jít něco přečíst.

• Citovat
  • Upravit
15995
@Anonymní píše:
@beruska9 Slyšela, ale nemyslím že jsem takový rodič, možná trochu, ale zas tak moc to opravdu nepřeháním. Syn má s učením celkové problém a trvá mu když na něco trochu náročného přijde, takže se učení musí věnovat víc a to říká i jeho třídní takže asi tak. Příští rok bude možná mít syn ve škole i asistentku

Tak jestli ma nejake specialni potreby, tak extra cas chapu, taky mam takove dite, nicmene za 3 hodiny denne bychom zesileli oba…ale je teprve druhak, jestli tvuj je tretak, tak tam je to pry masakr.
Jinak myslim, ze vysilujes hodne. Jo, treba ta strava neni uplne ideal, ale hroutit se ze spaget? Vazne?
Vyreste si s ex tu soutezivost mezi sebou a treba se dostanete do nejakeho lepsiho balansu, on bude schopny slyset nektere tve argumenty a ty uznas, ze kvuli nekterym vecem se fakt nema cenu hroutit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17045

Budu delat, ze tomu verim..

1. Fakt ti ucitelka rekla, ze potom, co se uci 5 h ve skole, se ma ucit 3 h doma? Ja tak jednou dceru pripravovala na dulezity test, dcera se o tom zminila ve skole a na schuzkach mi bylo doporuceno zvolnit

2. Pokud mas pocit, ze ex dela neco spatneho, podej zadost na ospod - co my tady s tim?

3. Pokud chces radu, prestan sledovat exe - pokud mas pocit, ze ti to dela naschval, ignorace je nejlepsi zpusob jak ho donutit, aby toho nechal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
5.4.23 19:57

:think: :think: :think: nevím nevím… jestli tomu chlapci víc uškodí ne úplně zdravé stravování, nebo vrtulníková matka, negativistická hysterka. Jako vážně 3 hodiny učení s osmiletym chlapcem? Pláč kvůli stravě? Zlomená kvůli tomu že kluk je s babičkou…? Tvůj syn má štěstí že o něj má otec zájem. A pro pořádek - jeho otec nevyužívá jen svá práva, ale plní také rodičovské povinnosti - to se o spoustě zploditelů říct nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí