Nevyhovuje mi střídavá péče o syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2595
5.4.23 20:58

To, co jsi napsala, mi přijde dost trhle. Od jídla, přes učení až po babičku. Ale jedna věc mě na tom zaujala: -„Jak může matka zodpovídat za zdárný vývoj dítěte, když ho nemá pod kontrolou?“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
@Kelsey píše:
Otec si měl zažádat o syna do své péče. Že matka je blázen. Jestli nejsi troll.

Bohužel takové hysterky existují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426

3h se učit po škole je snad nereálné ne? Ty sladkosti a chips pokud jsou denně je blbý :?. ale neuděláš nic. Vždyť je to fajn že změnil práci a chodí na noční tak má na dítě čas :palec:. a ten nápad že budeš nosit jídlo je už za hranicí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6889
5.4.23 21:08

No až na ty brambůrky, celou čokoládu a colu normální jídlo bych řekla pro osmiletého. Být tebou to nekomentuju a on mu to přestane kupovat. Ne jen, že je to drahý, ale děcko po tom bude nadopovaný a lítat jak čertík. Asi největší problém bych viděla tu colu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
5.4.23 21:28

Tak pokud syn není tlustý a vlastně to má jen ob týden, tak proč ne? A 3h denně se učit, vždyť to dítě nemá žádný volno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
5.4.23 21:56

Já nechápu, jak může někdo provokovat instagramem. Prostě ho nebudeš sledovat, nebo nebudeš používat instagram, a pak ty věci neuvidíš. Nebo tomu nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
6.4.23 07:55

Podle me to prehanis. Jidlo ma uplne normalni. Jen bych omezila to sladke. A ucit se s 8 letym ditetem 3 hodiny denne mi prijde extrem. Nech ho zit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
6.4.23 10:45
@Anonymní píše:
Ahoj, promiňte že to bude delší, ale potřebuju se vypsat. S expartnerem máme osmiletého syna a bohužel ho máme střídavě péči, nesouhlasila jsem s tím.Dítě má za mít jen jeden domov a to u maminky. Dost jsem to obrečela a když teď vidím jak syn u ex žije, brečím skoro každý den. Jeho otec mu úplně ničí zdraví a to nevhodným jídlem. Volám si se synem denně tak 2 krát a tak mi říká co jedl a navíc ex často přidává jídlo na instagram aby mě tím štval. Například dnes jedl syn toto: Ráno opečený toust s šunkou, sýrem, kečupem a hned potom si dal dva brumíky :poblion:. K obědu měl karbanátky s kaší a zapíjel to pepsi :poblion:. Pak snědl celou čokoládu, :poblion: měl chipsy, :poblion: rohlík s tuňákovým krémem a teď k večeři měl špagety :poblion:. Dělá se mi z toho špatně, jen když to píšu. Když jsme ještě byli spolu, tak bylo jídlo hlavně na mně i když si ex občas zašel do kfc, mcdonald's :poblion:. Strašně mě trápí jak teď syn jí, chtěla jsem mu vozit svoje jídlo ale to ex razantně odmítl že když bude u něj, bude jíst jeho jídlo :zed:. Prostě mi dělá naschvály, jak malý kluk a odnese si to syn. Navíc se synem tolik neučí, já se synem učím tři hodiny denně a ex jenom hodinu a někdy i míň a ono je to i vidět. Když pak má syn test tak s mojí pomocí dostane 1 nebo 2 a s pomocí otce 2 ale většinou spíš 3. Řešila jsem to s ním a podle něj jsem ještě já ta špatná, že syna moc přetěžuju :roll:. Jeho třídní učitelka se mě zastala a řekla že se mnou má syn prostě lepší výsledky ale to už nechtěl slyšet. Navíc je syn pořád u mobilu nebo u televize, místo aby dělal něco lepšího, chtěla jsem kvůli tomu další kroužek aby neměl tolik času, ale syn to nechtěl a kdybych ho nutila, tak jsem hned za špatnou. Ex si našel jinou práci a dělá teď na noční prý aby se mohl víc věnovat synovi, on je teď za top otce a prostě se celkově předvádí. Mě to vadí, jednak i proto že je se synem večer jeho matka a té nevěřím ani nos mezi očima. Když jsme ještě byli rodina, pomlouvala mě u koho mohla a i teď s tím pokračuje, vykládá jak se má syn líp u svého otce a podobně nesmysly. Jsem z téhle situace zlomená, chtěla bych mít syna u sebe,opravdu mě s prominutím štve dnešní doba jak má otec same právo a maminka s dítětem jen same povinnosti. Vím že je to částečně i moje chyba, že jsem pro své dítě vybrala otce sama, ale nemohla jsem vědět že se bude chovat tak jak se chová.

A na to si přišla jak? Jaký právo, a jaký povinosti? Nějak sem nevyčetla, co dělá otec tak strašnýho? Přijde mi, že celou situaci dost hrotíš. Proč proboha každý den brečíš? Buď ráda, že máš i volný čas pro sebe, tak ho využij a nebul doma. Doufám, že tyhle moudra nehustíš i do syna, když je u tebe. Co je špatného na jídlech, které jí u otce? Jak vaříš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
6.4.23 11:36
@Anonymní píše:
Ahoj, promiňte že to bude delší, ale potřebuju se vypsat. S expartnerem máme osmiletého syna a bohužel ho máme střídavě péči, nesouhlasila jsem s tím. Dítě má za mít jen jeden domov a to u maminky. Dost jsem to obrečela a když teď vidím jak syn u ex žije, brečím skoro každý den. Jeho otec mu úplně ničí zdraví a to nevhodným jídlem. Volám si se synem denně tak 2 krát a tak mi říká co jedl a navíc ex často přidává jídlo na instagram aby mě tím štval. Například dnes jedl syn toto: Ráno opečený toust s šunkou, sýrem, kečupem a hned potom si dal dva brumíky :poblion:. K obědu měl karbanátky s kaší a zapíjel to pepsi :poblion:. Pak snědl celou čokoládu, :poblion: měl chipsy, :poblion: rohlík s tuňákovým krémem a teď k večeři měl špagety :poblion:. Dělá se mi z toho špatně, jen když to píšu. Když jsme ještě byli spolu, tak bylo jídlo hlavně na mně i když si ex občas zašel do kfc, mcdonald's :poblion:. Strašně mě trápí jak teď syn jí, chtěla jsem mu vozit svoje jídlo ale to ex razantně odmítl že když bude u něj, bude jíst jeho jídlo :zed:. Prostě mi dělá naschvály, jak malý kluk a odnese si to syn. Navíc se synem tolik neučí, já se synem učím tři hodiny denně a ex jenom hodinu a někdy i míň a ono je to i vidět. Když pak má syn test tak s mojí pomocí dostane 1 nebo 2 a s pomocí otce 2 ale většinou spíš 3. Řešila jsem to s ním a podle něj jsem ještě já ta špatná, že syna moc přetěžuju :roll:. Jeho třídní učitelka se mě zastala a řekla že se mnou má syn prostě lepší výsledky ale to už nechtěl slyšet. Navíc je syn pořád u mobilu nebo u televize, místo aby dělal něco lepšího, chtěla jsem kvůli tomu další kroužek aby neměl tolik času, ale syn to nechtěl a kdybych ho nutila, tak jsem hned za špatnou. Ex si našel jinou práci a dělá teď na noční prý aby se mohl víc věnovat synovi, on je teď za top otce a prostě se celkově předvádí. Mě to vadí, jednak i proto že je se synem večer jeho matka a té nevěřím ani nos mezi očima. Když jsme ještě byli rodina, pomlouvala mě u koho mohla a i teď s tím pokračuje, vykládá jak se má syn líp u svého otce a podobně nesmysly. Jsem z téhle situace zlomená, chtěla bych mít syna u sebe, opravdu mě s prominutím štve dnešní doba jak má otec same právo a maminka s dítětem jen same povinnosti. Vím že je to částečně i moje chyba, že jsem pro své dítě vybrala otce sama, ale nemohla jsem vědět že se bude chovat tak jak se chová.

Aha, jeden domov u maminky, ale peníze od tatínka jsou samozřejmost, že? Ovšem otec je podle tebe jen dárce semene a platič, nic jiného :zed:

Oba si nemáte co vyčítat, tak nevím, o co ti jde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
7.4.23 07:42
@arinecka píše:
A na to si přišla jak? Jaký právo, a jaký povinosti? Nějak sem nevyčetla, co dělá otec tak strašnýho? Přijde mi, že celou situaci dost hrotíš. Proč proboha každý den brečíš? Buď ráda, že máš i volný čas pro sebe, tak ho využij a nebul doma. Doufám, že tyhle moudra nehustíš i do syna, když je u tebe. Co je špatného na jídlech, které jí u otce? Jak vaříš ty?

Mas pravdu, logiku to nema, to, co ona napsala. „Tatinek ma pravo, ne povinnosti“ - a pritom se 1/2 doby o dite stara.
A ze " jeden domov a to u maminky" - tohle napsat veřejně 🤦🏻‍♂️ - to svedci o tom, ze se problem nesnazila pochopit z vice uhlu pohledu, u kterych by vyvazovala ruznou zavaznost jednotlivych argumentu.
Ale vlastne, podle stylu psani to bude nejspis troll a my se zase nechali nachytat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
7.4.23 07:51

Pokud je tohle cele pravda, tak byt tvym exmanzelem, necham si na tebe vypracovat posudek od psychiatra a kluka se snazim pred tebou spis ochranit. Mozna si za par let sam rekne, ze chce mit jen jeden domov. Ale u tebe to nebude. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4159
7.4.23 08:12

Vozit jidlo a 2× denne volas? Ty nerespektujes nic a nikoho, vyslychas dite co jedlo, smirujes otce na instagramu, nenechas nikoho zit, protoze mas utkvelou predstavu ze vis vse nejlepe. Tobe stridavka nema co vyhovovat, ta je pro dite a jemu zjevne vyhovuje, mohl by mit i jeden tyden klid. Zamysli se co by o tobe napsal tvuj ex. Byla by to sila. Ne opravdu dite neni majetek a nepatri k mamince. Kup si krecka a vyklidni se. Ve chvili kdy se kluk zacne cukat a ex poda navrh na svereni do vylucne pece a ty se budes takto projevovat, fakt bych se bala. A dite proste ma pravo se vyjadrit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
9.4.23 20:00

Přijde mi, že to přeháníš ty. My máme s ex že si ho bere jednou na víkend za čtrnáct dní. Bojkotuje veškerej můj režim. Malýmu jsou 3 roky a v půl 7 koupu pak večeře potom lehnout pustí se jeden díl BINGA a jde spinkat. U jeho otce to probíhá tak že syn tam má anarchii a chodí spát o půl noci jeho jidelnicek jsou smažené věci lízátka a podobně. Též jsem to řešila dokonce i s jeho matkou které se to také nelíbí a se socialkou ty mě poslali do háje že s tím nic neudělají. A nic s tím neudělám. Musela jsem se s tím smířit. Nemůžu jít k nim domů a zacit tam dělat scénu že je to špatný otec. U mě doma dostává sladké taky ale ne tolik. Podávám mu klasicky omáčky spaghetti těstoviny řízek brambor maso nejsem žádná bio matka. I zeleninu si rád zobne ale tohle co píšeš ty mi přijde extrém tyhle vaše žabomyší války odnáší pouze váš syn. Nech jeho otce ať se stará jak dokáže on ti taky nekeca do toho čím ho krmis ty a že ho přetěžujes. 8 letý kluk má mít dětství také kamarády a ne sedět doma po škole 3 hodiny u učení to se na mě nezlob. Přijdeš mi moc hysterická vyber si… Buď neustále budes stíhat a ubližovat okolí dělat si starosti a nebo se na to vykasles a budes si hledět svého. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.4.23 16:20
@Anonymní píše:
@Tarena Vždyť píšu, že jídlo bylo hlavně na mně a že si ex jen občas skočil kfc, mcdonald's. Kdyby to bylo občas i u syna, tak mi to až tolik nevadí. Ale on tahle nezdravá jídla jí u svého otce pravidelně a bohužel počítám s tím že si ponese následky a pokud mi tady teď někdo řekne že ne, tak by si měl něco o nevhodném jídle a jaké nemoci se z toho dělají jít něco přečíst.

S tím jídlem to pusť z hlavy. Já takhle podobně jim celý život a mám pomalu 6 křížků na hrbu a všichni doktoři na povinných prevenčkách pochvalně pohybují hlavou, jak jsem O. K.
Když je kluk u Tebe, jídelníček mu trochu zkoriguj, a spíš zkus vymyslet, jak promluvit s exmanželem, aby Ti přestal dělat naschvály. Klidně zajdi za nějakým psychologem do poradny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí