Vnímáte rozdíl mezi dcerou a synem?

Anonymní
27.3.23 15:20

Vnímáte rozdíl mezi dcerou a synem?

Ahoj holky, jdu se asi spíš trochu vypovídat, uklidnit. Od porodu jsem trochu emotivnější než dřív a občas mě něco dost rozhodí, i když bych nad tím měla mávnout rukou a pomyslet si něco o zadní části těla. Jako třeba teď.

Mám tříměsíční dcerku. Miluju ji, muž je z ní nadšený. O víkendu u nás byla na návštěvě kamarádka s přítelem a jejich synem. Oba už nejsou nejmladší a biologické hodiny bily na poplach, takže jsou na něj dost upnutí. Nicméně řeč přišla na to, že bychom s mužem chtěli časem ještě jedno děcko. Přítel kamarádky se podíval na mého chlapa a okamžitě reagoval ve stylu: „No jo, chtělo by to toho kluka, co?“ Kamarádka se zasmála a neskutečně pohrdavým tónem dodala: „Vy stejně budete mít zase jenom holku, to je jasný. To já bych měla určitě kluka. Holku bych ani nechtěla.“

Nebudu lhát, v tu chvíli jsem měla chuť jim ukázat dveře, ale zmohla jsem se jen na to, že je hlavní, aby dítě bylo zdravé a že holky jsou stejně dobré jako kluci. A doteď to ve mě hlodá a jsem z toho rozhozená a naštvaná. Jsou snad holky méněcenné? Kdo má syna, je něco víc? Žena, která chlapovi nedá syna (i když na to má sama nejmenší vliv), by se měla jít zahrabat?

Muž mě utěšuje, že jsou to omezenci a i kdybychom měli deset holek, bude nejšťastnější otec pod sluncem, v tomhle ohledu mám štěstí.
Ale vnímáte kolem sebe taky tuhle „středověkou“ mentalitu? Nebo to cítíte podobně, že mít syna je něco víc?

A prosím nepište, že jsem přecitlivělá, to já moc dobře vím :D. Díky za zkušenosti a názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
27.3.23 15:25
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu se asi spíš trochu vypovídat, uklidnit. Od porodu jsem trochu emotivnější než dřív a občas mě něco dost rozhodí, i když bych nad tím měla mávnout rukou a pomyslet si něco o zadní části těla. Jako třeba teď.

Mám tříměsíční dcerku. Miluju ji, muž je z ní nadšený. O víkendu u nás byla na návštěvě kamarádka s přítelem a jejich synem. Oba už nejsou nejmladší a biologické hodiny bily na poplach, takže jsou na něj dost upnutí. Nicméně řeč přišla na to, že bychom s mužem chtěli časem ještě jedno děcko. Přítel kamarádky se podíval na mého chlapa a okamžitě reagoval ve stylu: „No jo, chtělo by to toho kluka, co?“ Kamarádka se zasmála a neskutečně pohrdavým tónem dodala: „Vy stejně budete mít zase jenom holku, to je jasný. To já bych měla určitě kluka. Holku bych ani nechtěla.“

Nebudu lhát, v tu chvíli jsem měla chuť jim ukázat dveře, ale zmohla jsem se jen na to, že je hlavní, aby dítě bylo zdravé a že holky jsou stejně dobré jako kluci. A doteď to ve mě hlodá a jsem z toho rozhozená a naštvaná. Jsou snad holky méněcenné? Kdo má syna, je něco víc? Žena, která chlapovi nedá syna (i když na to má sama nejmenší vliv), by se měla jít zahrabat?

Muž mě utěšuje, že jsou to omezenci a i kdybychom měli deset holek, bude nejšťastnější otec pod sluncem, v tomhle ohledu mám štěstí.
Ale vnímáte kolem sebe taky tuhle „středověkou“ mentalitu? Nebo to cítíte podobně, že mít syna je něco víc?

A prosím nepište, že jsem přecitlivělá, to já moc dobře vím :D. Díky za zkušenosti a názory.

Víš, proč to řekla? Protože ti holčičku závidí. Nejspíš už další děti mít nebudou/nemohou a jí to štve. Tak prosté to je :hug:

Jinak mám holku i kluka a jsou mezi nimi přesně takové rozdíly, jako mezi dvěma děvčaty nebo dvěma chlapci. Prostě jako mezi dvěma jakýmikoli lidmi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
27.3.23 15:26

8o Ne, tohle myšlení nechápu a ani ze svého okolí to neznám. Co se ale kolem nás hodně řeší je to, aby když je na cestě druhé dítě, to byl páreček. Většinou to neřeší rodiče ale jejich známí, rodina. Jsem na tohle brutálně vysazená a slovo páreček vyloženě nesnasim, otevírá se mi kudla jen to píšu :lol: máme holku a jestli někdy bude druhé, snad bych chtěla druhou i jen kvůli tomu, abych mohla jízlivě reagovat na tyhle kecy které by určitě přicházely :mrgreen:

A to pak ještě když jsou dvě stejného pohlaví, zase člověk poslouchá kecy jako “tak ještě zkusite třetí ne, aby byl konečně ten kluk/holka”. Jasné, zkusíme, a když to nevyjde, pošleme ho do světa a zkusíme to znovu :zed:

Jak kdyby snad rodina s dvěma dětmi stejného pohlaví nebyla kompletní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21782
27.3.23 15:30

Jsou to omezení blbci. My sice máme holku a pak kluka, ale když jsem byla podruhé těhotná, tak jsem si i říkala, že bych byla podruhé snad radši za holku. Že bych věděla, co s ní :mrgreen: Jsem za ně oba moc ráda, syn je takový větší mazel a je mi vyčítáno, že ho rozmazluji :oops: Nejdůležitější je ale zdravé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.3.23 15:33

Tak to už je třetí historka dneska, které fakt nevěřím. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.23 15:35
@unuděná píše:
Víš, proč to řekla? Protože ti holčičku závidí. Nejspíš už další děti mít nebudou/nemohou a jí to štve. Tak prosté to je :hug:Jinak mám holku i kluka a jsou mezi nimi přesně takové rozdíly, jako mezi dvěma děvčaty nebo dvěma chlapci. Prostě jako mezi dvěma jakýmikoli lidmi :mavam:

Děkuju :hug: To mě třeba vůbec nenapadlo, že by v tom mohla být i závist. Na druhé dítě to u nich skutečně nevypadá.

• Citovat
  • Upravit
14725
27.3.23 15:35

Aha no tak jsem myslela, ze diskuze bude o něčem trochu jiném :lol: mám tři kluky a manzela a holcicky mi připadají ze jsou proste jiné, kdyz prijdou známí s holčičkou, je to vždycky jako takovy maly mimozemšťan pro mě a nevím, jak s ni hovořit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ale jinak teda z mého pohledu je úplně jedno, co bude dite za pohlaví a tví známí jsou teda pekne neomaleni, nechapu takové řeči a nikdy jsem nechapala. Ani ty o párecku - copak kdo muže ovlivnit, zda bude další dite kluk nebo holka? :roll: Takže je zcela bezpředmětné to řešit a říkat komukoli, jaké pohlaví ditete se mu má příště narodit :nevim: :lol: kluk a holka je stejně hezka kombinace jako dva Kloučci nebo dvě holcicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
27.3.23 15:36

O tom párečku to okolí mysli především v dobrém. Aby si jako rodiče vyzkoušely obě varianty. Chce to větší nadhled a nebrat řeči tohoto typu vážně.
Jinak k otazce jestli vnimam rozdil mezi synem a dcerou… Tak určitě, ale úplně jinak, než zakladatelka píše. Nejde o méněcennost, ale rozdil v ženské a mužské energii :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.23 15:39

@SussieS Jo jo, když to nevyjde, dáme děcko do babyboxu a zkusíme to znovu. Někteří lidé fakt nepřemýšlí :roll:. Vždycky si říkám, co by jiný pár dal za zdravé dítě jakéhokoliv pohlaví a stejně má někdo furt tendenci takhle „pohrdat“ tím, co příroda nadělila.

• Citovat
  • Upravit
1046
27.3.23 15:39

Me zase okoli furt mele, ze proste MUSIME mit holku, i kdybysme museli mit 3 deti. Za tyhle kecy posilam kazdyho k sipku. Zatim mame 1 kluka. 3 deti urcite neplanujeme a je mi fakt ukradeny, jestli druhy bude kluk/holka nebo ze me „vyskoci opice“. Ja budu rada za jakykoliv dite. Ja si vzdycky prala kluka, pritel si pral holku. Jak jsem otehotnela, bylo nam to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2917
27.3.23 15:40

Vidíš, já znám baby co chtějí kluky a i dost chlapů co chtějí holčičku, např můj taťka chtěl mě. Jsou to tupci a dále bych s takovýma lidma dal nestykala. Raději bych objala dceru a může a bylo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14725
27.3.23 15:41
@Anonymní píše:
@SussieS Jo jo, když to nevyjde, dáme děcko do babyboxu a zkusíme to znovu. Někteří lidé fakt nepřemýšlí :roll:. Vždycky si říkám, co by jiný pár dal za zdravé dítě jakéhokoliv pohlaví a stejně má někdo furt tendenci takhle „pohrdat“ tím, co příroda nadělila.

A tak třeba nepohrdaji, třeba proste jen blbě melou, protože nemaji co jiného ke sdělení, a nevidi si do pusy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.23 15:41
@Janli píše:
Tak to už je třetí historka dneska, které fakt nevěřím. :roll:

Na to máš samozřejmě právo, já tě o její pravosti přesvědčovat nebudu :) hezký den! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3792
27.3.23 15:46

Tak samozřejmě, že jí užírá, že ona holčičku nikdy mít nebude :roll:. Že o tom vůbec přemýšlíš. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
27.3.23 15:51

U nas to bylo zas naopak. První kluk, dobry, druhy bude urcite holka. Druhý kluk bylo dle vsech hotove neštěstí, všichni „mi přáli“ holku… pak když jsme čekali třetí, tak všichni říkali „to chcete tu holku, ze“.. když se holka fakt narodila, tak mi všichni hrozně gratulovali a že škoda, že holka nevyšla hned napodruhé… takže dle mého okolí jsou méněcenní zase kluci evidentně… Já se přiznám, že jsem ráda, že mám dceru i syny, je to jiné a ano, je to takové kompletní. Ta holka by mi v životě fakt chyběla a manželovi zase kluk. Ale i kdybychom měli deti jen jednoho pohlaví, nikdy by nás nenapadlo toho nějak litovat nebo někomu jinému v té situaci říkat takové nesmysly… každý vždy chce přesně to, co nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí