Dvouroční syn

24
22.3.23 12:33

Dvou roční syn

Zdravím mám dvou ročního syna který mi říká jménem už dlouhou dobu docela mě to mrzí ostatním členům rodiny říká tak jak má například tati babi dědo… Myslím si že už si zvykl na ti mi říkat jménem mám fakt lehké jméno bojím se že je tak zvyklý že už se to nezmění. Nemáte někdo zkušenost? Zkoušela jsem mu to vysvětlit že mi musí říkat mami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4706
22.3.23 12:38
@Annyta227 píše:
Zdravím mám dvou ročního syna který mi říká jménem už dlouhou dobu docela mě to mrzí ostatním členům rodiny říká tak jak má například tati babi dědo… Myslím si že už si zvykl na ti mi říkat jménem mám fakt lehké jméno bojím se že je tak zvyklý že už se to nezmění. Nemáte někdo zkušenost? Zkoušela jsem mu to vysvětlit že mi musí říkat mami.

Asi to má naposlouchane od ostatních. Jak o tobě před synem mluví partner?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36004
22.3.23 12:39

Jméno ještě jde, mě říká mladej Nata :mrgreen: a to ani vzdáleně neblíží mými jménu. Předpokládám, že ti tak doma říká manžel, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.3.23 12:42

Jo právě že mi takhle říká přítel ale málej je nato tak zvyklej že i v noci když se vzbudí tak mě volá jménem trvá to už ale dlouhou dobu myslela jsem si že ho to přejde ale nevipada to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.3.23 12:42

Tak asi tě tak někdo jiný oslovuje. Nebo jsi ho to naučila. Sám by nezačal. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.3.23 12:43

@Elishka1 přítel mě volá samozřejmě jménem i když malému vysvětlujeme oba že nesmí že jsem máma tak pořád má svoje jde o to že už je to dlouho a je natolik zvyklí že mi jinak neřekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
22.3.23 12:45
@Annyta227 píše:
Jo právě že mi takhle říká přítel ale málej je nato tak zvyklej že i v noci když se vzbudí tak mě volá jménem trvá to už ale dlouhou dobu myslela jsem si že ho to přejde ale nevipada to tak

Tak ho požádej, ať o tobe před synem mluví jako o mámě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.3.23 12:50
@Annyta227 píše:
@Elishka1 přítel mě volá samozřejmě jménem i když malému vysvětlujeme oba že nesmí že jsem máma tak pořád má svoje jde o to že už je to dlouho a je natolik zvyklí že mi jinak neřekne

Nechapu tu logiku, ze nez aby te dospely partner jednoduse nazyval pred ditetem maminkou, tak chcete po 2letem diteti aby pochopil rozdil 8o. Zmena je mozna, ale pouze tim, ze zmeni nejdriv zvyky dospeli, nikoliv dite. Pozadala bych i rodinu, aby te pred ditetem nazyvali maminkou. Meli jsme v rodine jednu takovou holcicku a vsichni jsme ji „opravovali“a to i v nepritomnosti maminky a zabralo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.3.23 12:51

@martina.se právě že mě tak oslovuje přítel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
22.3.23 12:51

Ale pokud tě všichni oslovuji jménem, tak tě tak logicky bude oslovovat i syn :cert: Já stejným způsobem přišla k babičce. K sousedům jezdily vnočata a oslovovaly sousedku babi. Tak sem jí tak začala říkat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
22.3.23 12:52

Tatínek synka o tobě musí mluvit jako o mamince a i tě tak oslovovat. „Maminko, co bude k obědu?“ A syn to odposlouchá. Říkat mu, ve 2 letech, že ti nesmí říkat jménem, když tě tak každý oslovuje, to nemůže být efektivní. Jiné by bylo, kdyby měl starší sourozence, kteří by ti říkali: „Mami!“ Ale děti v tomto věku neuvažují jak je správné co říkat, ale opakují to, co slyší okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.3.23 12:53

@weebo rozumím co tím myslíš rodina ho opravuje i přítel jenže je to moje jméno asi mi všichni nebudou říkat mami to je blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14725
22.3.23 12:53

@Annyta227 ať ti říká “pro dite” maminko, a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
22.3.23 12:54

Okolí o tobě musí mluvit jako o máme. U nás dítě už říkalo táta, babi, děda, teta, ale máma nic…mrzelo mě to. A tak jsem změnila přístup v každodenním mluvení. Přestala jsem říkat podej mi auto, ale dáš mamce auto? Prostě jsem o sobě začla mluvit jako a mamce a to furt. Dost to pomohlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14725
22.3.23 12:56

@Annyta227 ne, není, když bude dite přítomno, budou ti říkat maminko, pokud se ho to bude tykat. Třeba když budeš na wc a ono tě bude hledat, můžou říkat “maminka je na wc, za chvilicku přijde, pockame? Koukej, maminka už jde! Maminko, víš, kdo tu na tebe ceka?” Nebo nevím co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí