Syn nechce odložit brýle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13197
12.10.22 19:31
@Lendiiik píše:
Ahoj, mám tu možná takové pro někoho úsměvné téma.
Pro mě dnes ale docela peklo.
Syn, 14 let byl dnes na očním, kde mu řekli, že může odložit brýle.
Byl s ním manžel ( já jsem po operaci doma).
Nyní mi tu celé dopoledne dělá peklo. Nejdřív se vztekal a teď mi tu pořád brečí, že je chce zpátky.
Já ho chápu, nosí je od tří let - byla to jeho součást..ale dát mu je nechci.
Naposledy za mnou přišel, že by nosil jen obroučky.
Připadá mi to jako zbytečná berlička, ale je mi ho líto jak tu chodí jako lev v kleci, ale pobolit nechci.
Názor?

nazor? nenut svemu 14ti letemu diteti sve nazory, poslouchej, co ti rika a respektuj jeho prani… :nevim: pro tebe je to mozna zbytecna berlicka, pro nej podstatna vec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.10.22 19:44
@Lendiiik píše:
Díky všem za Vaše názory :srdce:
V reálu nechci udělat jen to co bych chtěla já.
Psala jsem tu jen mé logické úvahy, co si o tom myslím a že je zbytečné krýt si oči brýlemi když nemusím. Taky hodně vidím, že jsou děti pořád ve věku kdy jim víc záleží na tom co si o nich myslí ostatní..i z toho důvodu je chce.
(Když je měl minule rozbité, tak byl špatný z toho, že mu někdo řekl, že vypadá jinak nebo že vypadá bez brýlí divně.
Syn to ale stále vidí jinak, takže se budeme muset nějak přizpůsobit

To mi říká syn dost často. Bez brýlí mě prostě vídá velmi málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
12.10.22 21:19
@Bububu123 píše:
@Quinn7 zkuste změnit lékaře, já je byla nucena nosit celé dětstvi, ikdyz jsme s nima občas viděla dokonce hůř než bez.. no a pak sem šla k jinému doktorovi a ten koukal proč to nosím, že je nepotřebuju 😂 udělal dle mě důkladnější vyšetření, rozkapal oči. To my nikdy nikdo předtím nerozkapal. 😂 A že prý jestli nekdy budu potřebovat brýle, jakohe nejspíš jo na starý kolena, tak na opačný problém.. 😂

No, jenze ja mam 4,5 dioptrie na dalku :roll:. Takze asi bohuzel nejde o omyl doktora :( opravdu bez nich nic nevidim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
12.10.22 23:22
@Lendiiik píše:
Psala jsem tu jen mé logické úvahy, co si o tom myslím a že je zbytečné krýt si oči brýlemi když nemusím. Taky hodně vidím, že jsou děti pořád ve věku kdy jim víc záleží na tom co si o nich myslí ostatní..i z toho důvodu je chce.
(Když je měl minule rozbité, tak byl špatný z toho, že mu někdo řekl, že vypadá jinak nebo že vypadá bez brýlí divně.

Připomínáš mi moje rodiče. Například jsem nesměla ve čtvrté třídě nosit horní díl plavek, protože „na co?“. Málem jsem se propadla hanbou. Jak jsem se cítila, nikoho nezajímalo, nebo dokonce ani nenapadlo (?).
Nikdy, nikdy bych nedopustila, abych své děti úplně nesmyslně stavěla do pozice, kdy se cítí špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.10.22 06:55
@Lendiiik píše:

Ty máš názor (klidně to nazývej logickou úvahou) nějaký, on zase jiný. Proč máš potřebu 14letému klukovi říkat, co je správně a co ne? Jeho zdraví to nijak neohrožuje, je to součást jeho image a byla bych velmi opatrná na kritiku a prosazování svého názoru. Pro „děti“ v tomto věku je velmi důležité, co si o nich kdo myslí, pokud ho někdo špatně komentoval bez brýlí, je naprosto pochopitelné, že je chce. A ty mi přijdeš zbytečně zabejčená, tímhle způsobem si zničíte vzájemný vztah a za pár let už s tebou nebude chtít sdílet vůbec nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
1.11.22 16:05
@Anonymní píše:
Ty brýle nemáš viď? Já je taky měla od dětství, nenáviděla jsem je a když jsem dostala možnost mít kontaktní čočky, byla to pro mě úleva. Ale stejně jsem se poprvé bez nich cítila strašně divně, lidi kolem na to taky nejsou zvyklí, a tam, kde jsem o tom nechtěla s nikým diskutovat (jestli brýle nepotřebuju nebo se v nich stydím nebo co), jsem dál chodila radši v brýlích, a to mi bylo 17. Do školy myslím až do konce střední a čočky jsem měla na volný čas. Až když jsem úplně měnila prostředí na vysokou, tak jsem brýle nosit přestala skoro úplně. Ve věku, kdy je citlivé i úplně neurčitě sdělení kámoše, že vypadá divně, a nemusí to myslet zle, bude ještě pěkných pár let. Rozhodně bych to pár dní nechala, to už mu neublíží když je nosil doteď, pořídila ta obyčejná skla a ať je odloží až bude sám chtít…

Já brýle nosím a proto vím jaká je to úleva když je člověk může sundat.
Nakonec jsme se se synem domluvili tak, že je odloží na dva dny (jako kdyby je měl třeba na výměně sklíček) a pokud i potom na tom bude trvat, že je chce tak něco vymyslíme.
Kamarádi se ho samozřejmě ptali kde je má. Říkal jim že je na chvíli odložil, ale že je asi bude mít zase zpátky.
Potom už si o ně vůbec neřekl. Přiznal jen, že mu trochu chybí…ale zpátky je nechce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16438
1.11.22 16:26

@Lendiiik Hezky jste to zvládli. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie