Syn nechce odložit brýle

393
12.10.22 15:10

Syn nechce odložit brýle

Ahoj, mám tu možná takové pro někoho úsměvné téma.
Pro mě dnes ale docela peklo.
Syn, 14 let byl dnes na očním, kde mu řekli, že může odložit brýle.
Byl s ním manžel ( já jsem po operaci doma).
Nyní mi tu celé dopoledne dělá peklo. Nejdřív se vztekal a teď mi tu pořád brečí, že je chce zpátky.
Já ho chápu, nosí je od tří let - byla to jeho součást..ale dát mu je nechci.
Naposledy za mnou přišel, že by nosil jen obroučky.
Připadá mi to jako zbytečná berlička, ale je mi ho líto jak tu chodí jako lev v kleci, ale pobolit nechci.
 Názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13818
12.10.22 15:16

Koupila bych mu nějaké brýle bez dioptrií. Časem je určitě odloží, jenom si na to potřebuje zvyknout. Nebrala bych mu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
12.10.22 15:19

Kamarádka s dcerou se brýlí zbavovaly postupně, nejdřív chodila ven bez nich…do školy je nosila…trvalo to tak tři měsíce než je úplně odložila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
12.10.22 15:20

Nechala bych ho tím projít. Kup mu skla hez dioptrii a ať brýle dal nosí. Postupně ať je odkládá, třeba na prestavky, telocvik, do fotbalu… pak si postupně zvykne. On i okolí. Je to jeho součástí, nemůžeš mu to že dne na den hned sebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22086
12.10.22 15:22
@Lendiiik píše:
Ahoj, mám tu možná takové pro někoho úsměvné téma.
Pro mě dnes ale docela peklo.
Syn, 14 let byl dnes na očním, kde mu řekli, že může odložit brýle.
Byl s ním manžel ( já jsem po operaci doma).
Nyní mi tu celé dopoledne dělá peklo. Nejdřív se vztekal a teď mi tu pořád brečí, že je chce zpátky.
Já ho chápu, nosí je od tří let - byla to jeho součást..ale dát mu je nechci.
Naposledy za mnou přišel, že by nosil jen obroučky.
Připadá mi to jako zbytečná berlička, ale je mi ho líto jak tu chodí jako lev v kleci, ale pobolit nechci.
Názor?

A proč nemůže nosit jen obroučky, když mu to vyhovuje? :nevim:

Nebo brýle s obyčejnými skly… jako módní doplněk, součást identity, vždyť to je snad normální, když je na to zvyklý a líbí se mu to… v čem je to problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2994
12.10.22 15:23

14 let? třeba mu nějaká holka řekla, že mu to s brýlemi sluší
nenutila bych ho, dala bych obyčejná skla s tím, že bychom se dohodli, že bude zkoušet postupně častěji a častěji sundávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.10.22 15:25

Tak ať je nosím, nevím co je to za téma - je velkej, ať si nosí co chce, kam chce. Proč to vůbec řešíš?

Normálně pořiďte nedioptrické brýle, takové co seJEMU budou líbit a ať je nosí jako modní doplněk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
12.10.22 15:35

Je mu 14, to už by měl mít o sobě nějaké rozhodovací právo, nemyslíš? Když chce nosit brýle dál, tak mu pořiďte ty bez dioptrií a je po problému. Brýle asi bere jako součást svého stylu a osobnosti, nepřijde mi na místě ho v tomhle omezovat. Podle mě ses zbytečně zasekla na blbosti. To je jako kdyby sis celý život barvila vlasy a najednou by ti někdo sebral barvu, že ji nepotřebuješ a už ti ji nedá. Taky by ses asi vztekala, že jo.

A ano, osobní styl se každému z nás mění, takže je pravděpodobné, že syn časem třeba začne chodit bez brýlí. Ale nechala bych ho k tomu dospět samotného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
12.10.22 15:36

Koupila bych mu brýle bez dioptrií. Je mu 14,hlava mu už tolik neporoste a pokud brýle nebude opět potřebovat, tak mu vydrží dlouho(ty bez dioptrií).A nechala bych to ve 14 na něm. Buď je bude mít jen jako doplněk na který už je prostě zvyklý a bez něj se necítí být sám sebou nebo je časem odloží. Jen bych mu řekla, aby je sundaval na tělocvik apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.10.22 15:41

@Lendiiik nedivím se mu. Nech mu tu berličku. Teď mu vrať na pár dní klidně ty dioptrické a pořiďte s čistými skly. Ono je to vážně jiné koukat přes obroučky a najednou je nemít. I kdyby to měl mít jako módní doplněk dalších x let, tak tím přeci nikomu neubližuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
12.10.22 15:45

Nezasekla jsem se. Jenom znám svého syna. Je spíš ještě dítě, takže je chce nosit ze zvyku neni to zatím o stylu apod.
Ano, to jsem zkoušela říct mu, že je budeme odkládat teda postupně. Řekl mi že ať na to zapomenu, že je prostě chce a hotovo.
Nechce přistouput na žádný kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
12.10.22 15:47

Syn (11let) by se choval stejně :D Je na brýle zvyklý od 15mesiců a sám říká, že už by bez brýlí nebyl. Nesundává si je ani na TV, prý se mu pak kluci smějou ( naštěstí v dobrém) že vypadá bez brýlí divně. Prostě je to nezvyk. A je fakt, že ty brýle k němu prostě patří :D
Pořídila bych jak tady píšou brýle věž dioptrií a až to bude sám chtít, tak je odloží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
12.10.22 15:52

Tak jestli byl zvyklý do 14 brýle nosit, tak se bez nich nejspíš necítí. I si bude připadat, že vypadá blbě.
Já to vím u lidí, co brýle leta nosili a najednou neměli - i okolí si muselo zvyknout a leckdy ten člověk bez brýlí najedou vypadá blbě. To může být docela rána pro puberťáka.

Taky bych se s ním zkusila domluvit na nedioptrických sklech. V dnešní době je celkem dost lidí, které brýle nosí jako módní doplněk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
12.10.22 15:53

@Lendiiik ani ty nedioptrická skla by neprošly?
Koukám, že s trochou nadsázky, je to stejný peklo jako sebrat dvouleťákovi dudlíka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22086
12.10.22 16:04
@Lendiiik píše:
Nezasekla jsem se. Jenom znám svého syna. Je spíš ještě dítě, takže je chce nosit ze zvyku neni to zatím o stylu apod.
Ano, to jsem zkoušela říct mu, že je budeme odkládat teda postupně. Řekl mi že ať na to zapomenu, že je prostě chce a hotovo.
Nechce přistouput na žádný kompromis.

Znovu se ptám – v čem je problém, kdyby nosil jenom ty obroučky nebo nedioptrická skla? Proč k tomu rozhodnutí nemůže ve 14 letech prostě dospět sám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí