Syn nesnese přítele

Anonymní
23.11.25 20:18

Syn nesnese přítele

Zdravím vás,
Jdu za vámi zoufalá. Syn 2 roky nesnese přítele.
S přítelem jsem rok a půl on má své 2 syny z předchozího vztahu.. vše doma funguje bohužel můj syn nesnese přítomnost přítele..
dřív to tak nebylo, ale postupně to začalo až to došlo do fáze kdy ho syn nesnese ve svém okolí.. bud ho úplně ignoruje a nebo po něm křičí.. kdyz ho přítel chce pochovat tak hysterický záchvat. Jakmile mu něco řekne začne na něj řvát ne a kopat nebo mlátit.. byli jsme u psycholožky zda nám poradí jaký přístup k němu zvolit.. tam nám bylo řečeno ze mu ma přítel prakticky lézt do zadku.. zkouška byla a funguje to tak ze syn s nim mluví jen pokud ma přítel jídlo nebo sladkost. To za nim prijde da mu pusu a nema problém ale jakmile zjistí ze už nic z toho nekápne tak je zase vše zlé..
Opravdu nevíme co s tím.
Napadlo mě zda třeba syn nemůže na přítele žárlit. Nebo když mu v minulosti přítel třeba vynadal tak mohla vzniknout averze..
Je to v takovém bodu že mají vzájemnou nechuť k sobě a přítel ani nechce jezdit domů z práce…Děkuju moc za jakékoliv rady

Příspěvek upraven 24.11.25 v 00:29

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
223
23.11.25 20:25

Hele v tomto věku je toto chování normální i k vlastním tatínkům (soudím podle dcery i všech okolních dětí). Prostě vede jen maminka, tatínek se na dítě nesmí pomalu ani podívat, aby hned nebyl řev, natožpak třeba podat lžičku nebo nedej bože pohladit. A přejde to. Většinou pomáhá, aby s dítětem tatínek trávil víc kvalitního času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
23.11.25 20:28

Malymu jsou 2 roky…me napadlo, jestli to neni jen obdobi vzdoru??? Pritele zna, kdyz byl mimino predpokladam…tak si myslim, jak to prislo, tak to i odezni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.25 20:28

@Bramborab doufám že to je jen období. Právě přítel i když s nim je sám tak syn se zavře v pokoji a hraje si tam dokud nepřijdu. Přítel když si s nim chce jít hrát tak to nepřipadá absolutně v úvahu ze strany syna.

• Citovat
  • Upravit
Alpacass
23.11.25 20:29

Je to jen přítel, kterého sis nabrnkla hned po jeho narození.. chudák kluk..navíc se k němu chová jak k vlastnímu a tím mu bere jeho skutečného tatínka. Tvůj přítel nemá co tvé dítě vychovávat a nadávat mu a nedivím se, že ho tvůj syn nechce přijmout.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.25 20:30

@Lenka0505 poznali jsme se s přítelem chvíli před tím než mu byl rok. Synovi ted bylo v srpnu 2 takže chvilku se uz znají 😃
Též si myslim to období vzdoru ale je to opravdu extrém

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.25 20:32

@Alpacass jeho otec nás opustil když jsem byla ve třetím měsíci těhotenství a od té doby zájem o syna nemá. Nevida ho ani nenapíše jak se má.. takže syn ho ani nezná..
Takže pritel opravdu nikoho nikomu nebere.

• Citovat
  • Upravit
76878
23.11.25 20:35
@Anonymní píše: Více

jak píšou ostatní, je to jen období, to zase pomine, ať si to přítel nebere osobně, děti tohle dělají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.25 20:38

@stinga jak říkám doufám v to.. ale tohle už moc osobně nejde nebrat jak říkám jakmile se na nej podívá je oheň na střeše

• Citovat
  • Upravit
76878
23.11.25 20:43

no ale děti to dělají i vlastním tatínkům, a tvůj synek bere přítele za tatínka - s tím nic nenaděláte, vy dva jste dospělí, musíte se nad výmysly malého dítěte povznést

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
23.11.25 20:46

Dejte tomu čas, taky myslím, že je to u syna nějaké období vzdoru.. Napadá mě, co zkusit opačný přístup - aby si přítel chlapce vůbec nevšímal? Změnilo by to něco, třeba by neměl ty hysteráky? A za čas by třeba začal za přítelem přicházet sám, když to nebude pod tlakem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.25 20:51

@stinga to já vím že se nad tim musíme povznést ale je to proste smutna situace

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.25 20:52

@teroonka ano to říkám ať zkusí bohužel přítel to nevydrží ho ignorovat

• Citovat
  • Upravit
3140
23.11.25 20:54
@Alpacass píše: Více

Tys ten původní dotaz teda přerámovala a pěkně domyslela :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
23.11.25 20:56

To chápu a je mi to líto.. ale bude muset. Přítel myslím - trénovat trpělivost, chladnou hlavu, nenechat se vyprovokovat, nereagovat. Už asi chápete, že po zlém to nepůjde, po dobrém zatím taky ne, ale je to pro všechny zúčastněné ta dlouhodobě lepší cesta. Pevné nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí