Syn nesnese přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14629
23.11.25 20:58
@Anonymní píše: Více

Nic smutného na tom není, normální fáze, kterou si děti poměrně často procházejí i s pokrevními příbuznými :nevim: Moje děti to teda neměly, ale vím od mamky, že třeba já jsem ve zhruba stejném věku odmítala její mamku, moji milovanou babičku, která mě hlídala poměrně často už od miminka, pak najednou přišel zlom. Taky ji to určitě mrzelo, ale prostě počkala, až to přejde. Upřímně mi připadá trochu přehnané, hned kvůli tomu běhat za psychologem a ani ten navrhovaný postup se mi úplně nezdá, já bych šla opačnou cestou - nechat ho být a počkat, až přijde sám, netlačit na pilu. Ovšem jestli toho přítel není schopný, tak to potom těžko radit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
23.11.25 21:00

Mladší syn mé kamarádky měl období, kdy úplně nesnášel svého vlastního otce. Taky mu bylo kolem dvou let. Jak táta přišel do jeho blízkosti, mohl si vyřvat plíce. Zase to přešlo. Vztah spolu mají úplně v pohodě, už je to teenager.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.25 21:01

@teroonka děkuji moc, budeme se snažit jít touhle cestou. Precijen horsi to uz byt nemůže snad 😃 😅

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.25 21:03

@Michelle_M psycholog přišel protoze jsme nevěděli jal to zkusit resit byla jsem u něj pouze ja a přítel pro radu nikoliv syn..
Jak říkám snad to přejde co nejdříve.
Zkusíme jít tou cestou nereagování na synovi vzteky no

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.25 21:05

@lucad77 přesně tohle doma probíhá a jeste bych k tomu dodala jakmile syn vi ze přítel odchází u domu tak vždy řekne “kam táta” a pak mu klidně řekne i pa zamává a pošle pusu

• Citovat
  • Upravit
TRG
5475
23.11.25 21:29

Divím se radě toho psychologa. Chápala bych ji, kdyby to byl nový přítel, ale takhle? Podle mě byste to takhle dělat neměli, ať se syn nenaučí, že přítel musí „zaplatit“ za to, aby si syn „nevyřvával“ něco jiného.

Takové chování mi u dvouletých taky nepřijde jako nic divného. U nás to nebyl takový extrém, ale taky to nebylo prd. Když tatínek prostě ten den oblékal, tak oblékal a dělali jsme, že ten řev neslyšíme. Naopak když jsme nemuseli, tak jsem víc obstarávala dítě já a čekali jsme, až to přejde. Přešlo to vždycky do pár měsíců. Pak zas přišlo období, že dítě chtělo mnohem víc tatínka. Viděla jsem to i u kamarádů, největší extrém byl, když maminka musela od ani ne dvouletého do nemocnice, dítě přilnulo k tatínkovi (a to tam maminka nebyla dlouho) a maminka pak „nesměla“ ani zapnout knoflík. Víc jsem teda viděla to odmítání chlapů (tatínků, dědečků), ale děti to v tomhle roku umí na obě strany. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
23.11.25 21:54
@stinga píše: Více

Kdyby jen tatínkům.
Dcera tohle jednu dobu dělala i mně. Chtěla jen a pouze tatínka (ne, tatínek nebyl na rodičáku :lol: ) … byla schopna mě bouchat, říkat, že má ráda jenom tátu… a jo, brala jsem si to osobně, ale bylo to je období (i když docela dlouhé…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
23.11.25 21:59

Je to normalni. U starsiho ditete sme to meli naopak. Vsechno chtela od taty a ja sem byla na druhe koleji. Tak dobrej rok silne preferovala tatinka. U mladsiho se ty obdobi stridaly, chvili mama, chvili tata..je to neprijemny, ale je treba se na to opravdu povznest. A nijak to tomu diteti nevycitat a nedavat sezrat. Zaroven ani neustupovat..dneska ctu pohadku bud ja, nebo nikdo..vyber si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.25 22:15

Oba mí kluci měli v tomto věku toto období vzhledem o vlastnímu tátovi. Ten jim naštěstí nepřestal „lézt do zadku“, jak tomu říkáš ty, protoze je mep rád. Oba kluky to přešlo a dnes tátu milují. Měli i období, kdy ho upřednostňovali.

• Citovat
  • Upravit
1796
24.11.25 03:45
@Alpacass píše: Více

Teda když se rozdávala empatie tak ty jsi chyběla, dočetla jsi, ze dárce spermatu si otcovství rozmyslel a na syna kašle? Doufám, že alespoň alimenty platí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1796
24.11.25 03:47
@Anonymní píše: Více

Nemusíš nic vysvětlovat, tahle uživatelka rýpe jen už z podstaty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...