Syn (11) a nezájem o vánoční dárky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1360
23.12.25 13:24

Syn - nezájem o dárky

Stalo se Vám někdy že jste vybrali všechny dárky blbě? Měli jsme už předčasné vánoce protože 24 jsou děti u tatínka.

A syn (11) si skoro nic nepřál ( napsal si, že chce větší svačiny a pastelky).

Dostal ty pastelky, batoh na turistický kroužek, nůž s multitoolem ( to si přál minulý rok). Knížku gamebook, pokusy a promítačku hvězdné oblohy. Je to moc blbé?

Jenže vůbec na nic se nepodíval ( nevybalil batoh, nevyzkoušel nůž). Jen se sestrou udělali pokus to protože ona chtěla.

Bylo to takové smutné, no. Dcera se radovala ze všeho ( je jí 13).
Ještě podotknu, že poslední půlrok ho baví jen mobil a PC ( má omezeno ale stejně se bojím jestli ho to teda úplně nevygumovalo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8804
23.12.25 13:34

To je mi líto. Nemá syn nějaké osobní problémy, které v sobě dusí? Nedělá mu někdo zle ve škole?
My jsme měli taky předčasné Vánoce v neděli, protože manžel dneska odjíždí na turnus to práce. A včera přijeli prarodiče. Aby šlo vše stihnout i návštěvu, tak jsme začli v neděli. Proběhlo vše ok. Všichni tři nadšení.
Respektive v sobotu jsme začali, že to jsme byli na návštěvách u mojí rodiny. V neděli naše kolo a včera druzí prarodiče a teta. Od prarodičů na obou stranách dostali peníze a los.

Příspěvek upraven 23.12.25 v 13:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3016
23.12.25 13:36

To je mi líto a dokážu si představit tvou frustraci. Chápu i obavy z působení elektroniky. Zůstaň laskavá, třeba si zkus s ním promluvit po návratu od otce, co se v něm dělo, když o dárky zjevně nejevil zájem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30384
23.12.25 13:43
@LunaP píše: Více

Vygumovalo. V jedenácti letech slušná práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
23.12.25 13:46

@teroonka
Tak já chápu, že ty dárky si nenapsal. Jenže napsal jen ty pastelky ( z těch měl radost).

On i říkal, že jaktože sestra má tolik dárků na přání pro Ježíška. Ona mu řekla, že má ale nějaký zájem ( koně, balet, tvoření a šití) takže si přeje věci na to.

Takže možná je problém vůbec v tom, že opravdu nemá zájem.

On chtěl pořád s námi hrát společenskou hru pro 2+ hráčů, já bych si s ním zahrála ale ostatní si zkoušeli dárky tak nikdo nechtěl a on byl pak smutný.

Možná ale taky sehrálo roli to, že minulý rok ještě věřili na Ježíška ale letos to sestra prořekla ( řekla že kupuje taky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.25 13:48

Přikláníme se k nějakému problémů.
Možná ho štvou takové vánoce :roll:, že musí být na dvou místech. Možná by to chtěl jinak a nemůže s tím nic.
Třeba je to úplně něco jiného.
No a nebo to bude osoba, kterou budou vánoční svátky vysloveně štvát. Což by byla asi lepší varianta než pak něco řešit.
Taky mě napadá, že chtěl třeba něco, co ví, že nepořídite a tak si řek o ty pastelky.

• Citovat
  • Upravit
1360
23.12.25 13:48

@hanka.br.
Ale moje děti mají přístup na mobil až od 10 let (1h denně)+ on může na PC po splnění povinností kde má jen Roblox a Minecraft na hodinu.

To mi nepřijde zanedbání. Nebo mám zakázat vše?
Spíš jak vzbudit zájem i o něco jiného v 11 letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
23.12.25 13:50

@LunaP no nezlob se na mne, ale to jste jako rodina fakt nebyli schopni si s nim zahrát hru? Ja se nedivím, ze je smutny. Darky ho asi neoslovily, dvoje Vánoce a ještě si ho vlastně nevšímáte. (Nemyslím ty, ale jako celek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
23.12.25 13:51

Mam to úplně stejně nastavené taky u 11 letého kluka ;) rozhodne nezakazovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.25 13:51

Takže si připadal odstrčený? Jak jako nikdo neměl čas? Asi trochu nechápu proč jste si tu hru nezahráli. Sestra nemusí ale dospělí by mohli. :roll:

• Citovat
  • Upravit
1360
23.12.25 13:53

A ano on mi říkal, že by si přál robloxy ( nějaké virtuální peníze) a nebo data na mobil- on nemá ani tarif. Může mobil používat jen doma na Wi-Fi, nenosí ho do školy.

Jenže vidím, že to na něj působí právě spíš neblaze tak mu přeci nebudu dávat něco co ho ještě podpoří v nesmyslném gumování mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
23.12.25 13:54

@Tichošlápek
Já jsem mu navrhovala hru pro dva se mnou. Ostatní po vybalení dárků v 22h už nechtěli hrát nic :nevim:.

A je jasné, že on chtěl hrát, protože ho jeho dárky nezaujali a nudil se. Nebo záviděl ostatním…nebo nevím.

Příspěvek upraven 23.12.25 v 13:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
23.12.25 13:54

No tak ty robloxy jsi mu koupit mohla. Jestli ma jen hodinu denne, tak o co jde? Koupi si za to treba hezci skiny apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
23.12.25 13:57

@Tichošlápek

Jde o to že se mi nelíbí, že by si pak chtěl kupovat víc a víc a naučil se utrácet ve virtuální realitě.

Tak ale ještě má narozeniny tak to můžeme dohnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
23.12.25 13:58

Me teda 11 lety dite uz prijde dost velky (jednak na zo, aby verilo na jeziska :roll: :roll: ), ale jednak i na ten pocitac. Mas spousty her, ktere by ho mohly i svym zpusobem rozvijet. A teda, zkousela bych ruzne krouzky, sport i nesport, tam by si prece mohl nejaky zajem vytvorit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný