Syn ničí kolo

2153
6.9.24 19:05

Syn ničí kolo

Hezký pátek. Holky jsem úplně hotová z mého 13 leteho syna. Na jaře k narozeninám dostal nové kolo, které si přál. Zhruba od začátku léta jezdí s kámošema na dopravak, kde jsou kopečky, nebo jak to nazvat. Skáčou tam na kole. Ač jsem synovi řekla, že to není kolo na takové skákání i přes to jezdí a několikrát kolo poničil, praskla duše, ojeté vzorky na zadním plášti atd. Dnes si ze svého kapesneho kupoval plášť a opět rozbité pro změnu přední kolo. Už toho mám dost. Proč? Proč? Neumí poslechnout a jezdí dále a ničí kolo, které zrovna nebylo levné. Prosím také to tak máte? Nebo mám já tak neposlusneho syna, který si nedokáže vážit věci. Dekuju moc za přečtení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11810
6.9.24 19:07

Na 99% Aby nebyl před kamosema za trapaka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
6.9.24 19:08

A proč jste mu takové kolo koupili? A to, že se sjedou pláště, praskne duše nebo píchne, to se přeci může stát. To má mít to kolo vystavené v pokojíčku a koukat na něj jak na svatý obrázek? :think: buď ráda, že je venku a ne doma na počítači.

• Citovat
  • Upravit
6640
6.9.24 19:08

Proč mu nekoupíš kolo na tuhle aktivitu vhodnou? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8453
6.9.24 19:09

Tak asi chce jezdit s kamarády a nestat jen okolo. Zase je super, že si případné opravy hradí z kapesneho - co si zničí, to si sám koupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2490
6.9.24 19:10
@migmina píše: Více

Kašli na to. Chce zapadnout. Příště se s ním poraď, jaké to kolo opravdu využije.
Až ho rozbije, nebude mít nic. Furt lepší, že je venku a necumi do mobilu a nehraje jen hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8703

Přesně tak. Dělá to proto, ze by asi byl jedinej, kdo by to nedělal. Nedovedu si představit pubertaka, kterej kamosum řekne, že s nima jezdit nebude, že to máma zakázala… byl by za největšího trapaka, to je prostě blbej věk… buď mu kupte levný bazarovy kolo na blbnutí anebo ho teda vůbec nepoustejte s kolem samotného ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16409

Ze ojel vzorky je snad dobre - kolo byl dobry darek, ktery plne vyuziva. Myslim, ze ho to bavi a schvalne nic nenici. S kamosema holt jezdi na hriste a tam dostava kolo zabrat, no a co. Kdyby mel partu, co jezdi po silnici, tak by s nima jezdil po silnici. Vzdyt nezlobi, sportuje a litaj trisky, no. A nase deti pichly dusi uz asi 15×, v okoli je binec ukrajnice, porad dokola opravujeme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5949
6.9.24 19:19

Tak mu kup kolo na terén. Asi nechce jen způsobně jezdit. A jestli si ho opravuje ze svého kapesného, tak je skvělý, že to nechce po vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
6.9.24 19:21

Co na to otec? Ten sjetý plášť nebo prasklá duše, to asi vem čert. Ale třeba by se tím syn mohl naučit tu duši a plášť vyměnit, případně opravit/zalepit sám. Prostě aby věděl, že to není jen servis, kde se dají peníze, ale aby věděl, že je s tím taky nějaká práce. Třeba by si toho potom vážil víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
6.9.24 19:23

Pokud vidíš, že se chce věnovat takovéhle aktivitě a myslí to vážně, koupila bych mu, klidně z druhé ruky, kolo na takové věci určené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6640
6.9.24 19:26
@Petr-33 píše: Více

Jak si má vážit víc věci, která je na chtěnou činnost nevhodná? On ji přece využívá, neničí to cíleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
6.9.24 19:27
@Snorlaxik píše: Více

Protože si ho vybral sám. Je i do terénu, pérování ma vepředu. To ještě nejezdil toto co teď. To jsem ráda, že je spíš venku než doma. Takovým to stylem nebude mít za týden v pokladnicce nic, protože z toho zaplatí opravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
6.9.24 19:28

:think: tak nejspíš nebude předci za trapku :nevim:.
Kolo ať si platí!
A pro příště pořídíte něco kvalitnějšího. Trvalá bych ale na tom aby si část zaplatil ze svého. Bude si toho třeba víc vážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
6.9.24 19:30

Takže má kolo do terénu, ale do terénu ho nesmí podle tebe používat? 8o :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin