Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Podle mě to z tebe syn cítí a proto to tak špatně nese. Měla bys vyhledat psychologa a řešit to. Určitý smutek je normální, ale ne až tak.
Taky mi začalo dítě chodit do školky. Celou dobu jsem ji motivovala, že půjde do školky a těšila se a za celý týden neproběhla ani jedna slza a to už tam i 3× spala. A je to třetí dítě, nebrečelo ani jedno.
@Lil Kitkatt už jsem objednaná k psycholožce, která přímo toto řeši. Ale bohužel může až začátkem října. Musím se snažit. Také jsme si hodně povídali o školce a nikdy jsem o ní nic špatného neřekla, před synem nebrečím. Jak bych mohla uzkost přenášet na něj, když to v sobě dusím.
Příspěvek upraven 06.09.24 v 17:14
Syn to špatně nese hlavně z toho důvodu, že ty jsi psychicky v pr.eli
Z jakého důvodu máš takové úzkosti? Je to proto, že najednou už spolu nejste celé dny, jste odloučení nebo? Vždyť on si pohraje, najde nové kamarády, ty taky vypneš a jsi v jiném prostředí a odpoledne budete zase spolu ![]()
Zajdi jsi k lékaři a řeš ty úzkosti. Pak bude v pohodě i syn.
@Anonymní píše: Více
Cítí to z tebe. Ty přece taky cítíš, když je někdo v okolí v nepohodě ne?
@izabe Ano, jsem smutná, že nejsme spolu, jsem na něm dost závislá a moc mi chybí. Já jsem do toho s tím šla, že to bude v pohodě, první den plakal a od té doby to je horší. A jak syn pozná, že mám problémy, když se snažím před ním nebrecet a motivovat ho ke školce.
Najdi si odbornou pomoc a to rychle. Tvoje špatná psychika je pro syna daleko větší zátěž, než neškodná školka.
Vycítí to že nejsi v pohodě. Což pokud máš až takové stavy, tak to musí cítit dost.
Všechno chce čas, hodně malých dětí brečí ve školce kor když jdou prvně a trvá to třeba celý měsíc než si zvyknou. Vyzvedává ti ho babička? Buď moc ráda, teď si vem, že jsou maminky, které jsou na všechno samy a musí lítat kolem dvou dětí a nikdo jim nepomáhá.
@izabe to ano, ale jak by to že mě cítil, když doma nebreci a brečí až sám ve skolce, kde nejsem?
Na školku si zvyká, je normální, že brečí. Snad všechny děti brečely, aby ne, je to pro ně zcela nová situace.
Tvoje napětí na tobě prostě pozná, pozná, že nejsi v pohodě a bude ve stresu taky. A nemusí z toho zrovna brečet. Úzkostná matka je neštěstí a dítě obvykle poznamená na celý život. b
@Anonymní píše: VíceŘeš svoje stavy a pak uvidíš, že i syn bude v pohodě. Jestli jsi na něm extra fixovaná tak prostě pozná že nejsi v pohodě. Ráno asi taky nebýváš nadšená, že jde do školky ne? Děti jsou citlivé
Kolik je mu let?
Mně ta vaše situace až tak patologická nepřijde. Taky bych nechtěla nechávat děti ve školce do tří. Přestože byly v pohodě.
Na tom, abys mohla mít jinou práci jen na ranní jsi mohla zkusit zapracovat už dávno.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Holky,
jsem hodně precitlivela, už od dětství. Syn teď šel v pondělí poprvé do školky a špatně to nese, velkou část dopoledne tam propláče, hledá mě, chodí se dívat do šatny. Já jsem v práci do tří hodin, tento týden ho vyzvedávala moje mamka. Příští týden přítel, synův tatínek. Pak už by měl syn zůstávat i odpoledne.
Ale teď k věci, pořád brečím, jen co si na to vzpomenu, na to, že nejsem s ním doma, jsem myšlenkami pořád jinde, v práci jsem smutná, mám uzkosti, nespím, syn už je od včera nemocny, byla jsem mu pro oběd ve skolce a i tam, sotva, co jsem to prostředí viděla jsem začala plakat
Za těch pár dní jsem se dostala na dno, nevím, jak to mám řešit, jestli si hledat jinou práci jenom na dopoledne, mám velké uzkosti, syn to ze mě možná cítí. Nejsem schopna normálně fungovat, už teď mám strach z příštího týdne. Ja sama vím, jaké je to když se stýská v dětství po matce, tak to nemůžu nechat jen tak.
Co byste poradili?