Syn ničí kolo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
143
6.9.24 20:59

@migmina Až nebude mít nic bude chodit pěšky 🤷‍♀️ 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61077
6.9.24 21:18
@migmina píše: Více

Nepotřeboval by na tohle spis takový to maly bmx?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8948
6.9.24 21:21

To jsou prostě kluci. Někteří. Náš má na tohle skákání ty freestylové koloběžky. Letos si jednu dodělal. Už teda byla velikostně malá. Na Vánoce dostane novou.
Pamatuji si spolužáky starší dcery. Ještě v těch 13 letech jsem je viděla, jak taky dělají blbiny na kolech nebo koloběžce na hřišti. Za rok jezdili na babetě a nebo nějakém fechtlu. Co vyhrabali někde po taťkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4285
6.9.24 21:58

Tak za prvé pubertakovi nekupuju nové kolo, ale z bazaru.
Pokud jezdí na pump track, tak obyčejné kolo dorovná…
Ti že má sjeté nebo proražené pláště bych asi neřešila, když si to platí že svého…
To jako bych byly nešťastná, že mi kluk sjede za jednu sezonu kolečka na inlinech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.9.24 22:30

Ne každý má peníze, aby dítě mělo všechny druhy kol. Náš mladej dostal kolo k narozeninám, dělal na něm taky blbiny v lese. Po asi třetí opravě mu chlap řekl, že další už mu platit nebude a bude chodit pěšky, když se neumí k věcem chovat, že by mu ho nejraději zaklidil hned. A od té doby jezdí normálně, od dubna bez opravy a žádné kamoše fakt nepřišel 😁 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4285
6.9.24 22:36
@Vinted108 píše: Více

Tak když vím, že chce jezdit na pump track, tak mu pořídím bazarové kolo, které je na to konstrukcí určené a nebudu se hroutit z toho, že zničí kolo za 18 tisíc…než ho to přestane bavit, tak z něj vyroste…
Nebo si na to kolo přispěje z kapesneho.
Ale nové kolo naše dítě dostane až jak dostane rozum a přestane růst do výšky…
Nebudu trhnout hrůzou, že mu někdo ukradne kolo za desetitisíce a vyšilovat, že ho nekde odřel… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.9.24 22:47

@Menton Paní píše, že si ho vybral sám. Sám si vybral blbě.🤷‍♀️ Měl by jezdit terén na který má kolo. Vědomě ničit kolo za 18 tis. Bych svého syna já osobně nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4285
6.9.24 22:53

Tak třináctiletý pubos se asi na 100% nerozhone sám..asi chyběla komunikace rodič x dítě. Oba měli jinou představu. Našla bych bazarové kolo s tím ať si půlku zaplatí tě svého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61077
6.9.24 22:55

Tak vybral blbe, jak se to vezme, pravděpodobně si koupil nějaký normální kolo na kterým může jezdit vsude, kdyby pro svůj koníček potřeboval bmx kolo, tak na školní výlet na tom asi nepojede, že jo. Za mě na takovou aktivitu potřebuje nějaký speciální kolo (nevím přesně, co na něm dělá) ale bez klasickýho kola se taky přeci neobejde :nevim: jak píšu, školní cyklovylety, nebo i výlet s rodinou, cesta na kole do školy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35911
6.9.24 22:57

Já tohle dělal i s normálním silničním kolem a dokonce i v zimě. Tam, kde běžně kluci skákali na lyžích, já skákal na kole. Také jsem jezdil po potoce na ledu a další blbosti, jako prudké smyky a pod., ale kolo to kupodivu vydrželo a nepamatuji, že bych na něm měl někdy defekt. Holt, asi to byla tenkrát jiná kvalita, a přitom stálo pár stovek! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.9.24 23:17

@Menton Chápu. Ale když už má doma kolo za 18k. Kupovat další? To kolo i z bazaru bude stát klidně 8000. Který puboš zaplatí 4000? Z čeho? Záleží na finanční situaci zakladatelky. Řešení to je o tom žádná. Ale nikde není psaný, že nebude ničit i to další kolo.
Ale pokud zakladatelka nemá možnost kupovat další kolo…U nás zafungovala tvrdá tátova ruka a jasný stanovisko. Ani já, ani chlap bysme nenechali kluka utratit našetřený peníze za opravy, když bysme věděli, že s kolem dělá co nemá.
Jinak sdílím názor, že 18k za kolo pro dítě bysme taky nedali. Ale nenecháme ho ničit kolo ano za 5k 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.9.24 23:22

@a12 Já to chápu. Ale když nemám bmx kolo, tak prostě nemůžu bmx jezdit, když vidím, že to kolo, který mám, ničím. To je jak kdybych si koupila pálku na badminton a šla s ní hrát tenis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
6.9.24 23:29

Koupila bych jiné kolo, vhodné na skákání. Očividně jste nevybrali dobře vzhledem k tomu, na co to kolo potřebuje. Já bych měla radost, že má nějaký sportovní zájem a tráví čas s kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8948
7.9.24 06:14

Koupila bych mu to BMX. Ať má kolo na skákání a druhé na běžné ježdění. Běžné kolo bych v bazaru ani puberťákům nekoupila. My jsme letos na jaře všem měnili kola. Mají nová. Je fakt, že na kolech jezdí slušně. Holky nemají potřebu a kluk skáče jen na těch koloběžkách. Kdyby měl potřebu na kole blbnout. Tak mu BMX koupíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.9.24 06:59

To bude asi nejaky mizerny kolo, i horac musi sem tam skok vydrzet a plast se sjede po stovkach kilometru. Zjistete si, jak se presne jmenuje to skolo na skakani (ja vim jake, je takove malicke a casto bez sedla) a zkuste mu ho sehnat na inzerat na bazaru. Mrknete, jestli to, co dela, neni nebezpecne a pak budte stastni, ze jen nesedi doma s mobilem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin