Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Clarkia píše:
On teprve začíná chodit, a ty chceš, aby šel už sám po svých v botách do obchodu?
Syn když začal chodit, a že to šlo ráz naráz (v 10m), chodil vždy jen v parku/na zahradě v trávě, v tlustých ponožkách (zhruba 2m). Taky bydlíme v Praze, ale z kočáru v botách jsem ho začala vyndavat až za nějakou dobu, ne hned a všude, kde by mi to bez kočáru bylo pohodlný.
no, možná jsem trochu velký optimista
starší s tímhle neměl problém, ten začal chodit v 15,5m, boty dostal už ve 14,5, taky sandále, a když jsem ho vyndala třeba venku, tak aspoň chodil okolo lavičky, ale s botama neměl sebemenší problém. a v 15,5 začal chodit, a fakt hned v pohodě kratší pochůzky zvládal, do měsíce max., takže jsem trochu rozmazlená asi ![]()
Příspěvek upraven 10.08.13 v 23:18
@slavuska1 Kožený capáčky určitě kluzký nejsou.
Ze zdravotního hlediska jsou to nejlepší první boty. ![]()
@Clarkia píše:
My jsme taky začali koženými capáčky.
http://dpk.cz/…51007-0803-9
jo tohle, já si pod slovem capáčky představila takový ty s koženou podrážkou, měkkou ![]()
No on bude tak trochu problém, že mladej má nohu 24, v týhle velikosti asi capáčky neseženu ![]()
Jezisi tak když je nechce, tak mu je nenut ne? Vzdyt sotva začal chodit a uz bys teda potřebovala, aby měl na dovoleny boty. Buď soudná.
@slavuska1 píše:
jo tohle, já si pod slovem capáčky představila takový ty s koženou podrážkou, měkkou
No on bude tak trochu problém, že mladej má nohu 24, v týhle velikosti asi capáčky neseženu
To může být problém. My jsme kupovali v tom DPK synovi když měl 12m, a to měl vel.22 a byla to poslední velikost capáčků, co vyrábějí.
Nevím, jak jiní výrobci. Zkus ty Nolen.
Muj taky nechtěl tak je nedostával. Teď uz si je jistější, a i když jeste pořádně nemluví, říká si o ne i na doma. Machruje.
Tak díky všem za rady, snad se to nějak vyvrbí, pokud ty botky do 14 dnů nevezme na milost, tak asi objednám na dovču aspoň ty capáčky, v tom nolenu mají i větší velikosti. Tak díky, a doboru noc ![]()
Meli jsme presne stejny problem, pomohla vymena boticek. Proste madam ty prvni boticky musela mit echt mekke, mely i jen kozenou mekouckou podrazku, a teprve po 3-4 tydnech, az si zvykla na tyhle, tak si nechala i klasicke boticky
A tyhle ji nevadily, vydrz, najdu odkaz ![]()
Edit: jsou to tyhle: http://www.mimibazar.cz/foto.php?… , maji fakt jen mekouckou kozenou podrazku, vevnitr takove jakoby frote a vazi tak tretinu, co jine boticky, takze je mala snesla na nozicce ![]()
@slavuska1 já mám doma taky synka, který botičky odmítal, ale bylo to na jaře a ponožky jsem povolit nechtěla( nenapadlo mě to, ale stejně je mnoho situací v kterých by se to nehodilo). A tak jsem řekla, když bude chtít venku chodit tak bude mít boty. Tak že jsem mu je někdy obula doma a hned vypustila na zahradu a nebo boty do kočáru a chcceš ven, tak si vem boty.
První botičky měl tedy ty boty od DPK, taky nechtěll ale nakonec to v nich odchodil spokojeně ![]()
@slavuska1 mozna uz to nekdo psal, ale zkus mu koupit capacky minifeet. Jsou celokozene, muze s nima jit i ven, ale jsou mekke, takze je to takovy komromis mezi bosky a v botickach. Navic pekne drzi na nozce, ani nase mala si je neumi sundat a to je co rict.
@slavuska1 píše:
@smurfka tak to že nemá v kočárku boty, to mi přijde normální, to vídám často, ale dítě který si vykračuje bosky nebo v ponožkách jsem ještě nepotkalaale v nejhorším, na tý dovolený, tam bosky chodit bude, než ho furt tahat
Tak to jsi neviděla toho našeho. Ba ne, kecám, v kočáře bez, ve městě chodí v botech, ale po zahradě a na cestě před domem jen a jen bos
taky boty nemá rád. Ale on když začal chodit, byla zima a boty mít musel. Ale je pravda, že měl i na plazení capáčky, pletené s měkkou podrážkou, tak byl zvyklý.
@araw píše:
Tak to jsi neviděla toho našeho. Ba ne, kecám, v kočáře bez, ve městě chodí v botech, ale po zahradě a na cestě před domem jen a jen bostaky boty nemá rád. Ale on když začal chodit, byla zima a boty mít musel. Ale je pravda, že měl i na plazení capáčky, pletené s měkkou podrážkou, tak byl zvyklý.
no já právě nikdy nic takovýho nedávala, jen ponožky, ty bral v pohjodě, ale poslední dobou si je taky sundává. jdna se mu většinou povede, a druhá ne, tak sedí, rve si ponožku, a řve u toho jak tur
no a na zahradě je to bosky normální, ale po sídlišti mi to přijde hloupý..nehledě nato, že bych měla strach, že šlápne na nějaký střepy ![]()
@slavuska1 píše:
no já právě nikdy nic takovýho nedávala, jen ponožky, ty bral v pohjodě, ale poslední dobou si je taky sundává. jdna se mu většinou povede, a druhá ne, tak sedí, rve si ponožku, a řve u toho jak turno a na zahradě je to bosky normální, ale po sídlišti mi to přijde hloupý..nehledě nato, že bych měla strach, že šlápne na nějaký střepy
No já bych ho taky nenechala chodit bosky
Hele co zkusit bačkorky se žirafou? Ty nestojej moc, tudíž o moc nepřijdeš, když je nebude chtít, ale jsou lehounké. Třebas mu vadí těžká bota.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?… to byly jediné botičky které nosil bez větších protestů. Ale jemu se strašně potí noha, tak už nevím, co mu obouvat ![]()
@araw píše:
No já bych ho taky nenechala chodit boskyHele co zkusit bačkorky se žirafou? Ty nestojej moc, tudíž o moc nepřijdeš, když je nebude chtít, ale jsou lehounké. Třebas mu vadí těžká bota.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?… to byly jediné botdlyičky které nosil bez větších protestů. Ale jemu se strašně potí noha, tak už nevím, co mu obouvat
no, tak ty bačkůrky mě nenapadly, ty by šly
díky za tip ![]()