Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, mám trochu problém s mladším synem. Je mu rok a půl, a teprve začíná chodit, asi týden je ve stavu, že už by mohl mít boty, už přejde celý obývák, a preferuje chození před lezením. Koupila jsem mu botičky, sandálky, a že půjdeme trochu trénovat ven, ale jak mu nazuju botičky, tak řev, řev, řev. Neudělá v nich ani krok, jen se je snaží zuřivě sundat. Jak píšu, bez bot už obstojně chodí, sice občas spadne, ale hned se postaví(i v prostoru, sám), a jde dál. Takže jde jen o to, jak ho zvyknout na boty
Vím, že je to možná trochu malicherné, ale za měsíc jedeme na dovolenou, a já bych fakt hodně ocenila, aby v té době už venku chodil, myslím tím třeba, že ujde pár set metrů, abych ho nemusela pořád přenášet, nebo brát kočár třeba jen na pláž, nebo do jídelny.
Nemáte nějaký trik?
@slavuska1 Ahoj.Dej mu čas. Ty botičky mu překážejí. Teprve se s chozením „seznamuje“. Netlač na pilu.
@slavuska1 píše:
Ahoj, mám trochu problém s mladším synem. Je mu rok a půl, a teprve začíná chodit, asi týden je ve stavu, že už by mohl mít boty, už přejde celý obývák, a preferuje chození před lezením. Koupila jsem mu botičky, sandálky, a že půjdeme trochu trénovat ven, ale jak mu nazuju botičky, tak řev, řev, řev. Neudělá v nich ani krok, jen se je snaží zuřivě sundat. Jak píšu, bez bot už obstojně chodí, sice občas spadne, ale hned se postaví(i v prostoru, sám), a jde dál. Takže jde jen o to, jak ho zvyknout na botyVím, že je to možná trochu malicherné, ale za měsíc jedeme na dovolenou, a já bych fakt hodně ocenila, aby v té době už venku chodil, myslím tím třeba, že ujde pár set metrů, abych ho nemusela pořád přenášet, nebo brát kočár třeba jen na pláž, nebo do jídelny.
Nemáte nějaký trik?
a jak reaguje na sandálky, botičky, když sedí v kočáru? já bych ho asi nechala boso a neřešila to (sousedovic syn tak chodí nejraději dosud a to už má 2,5 roku, když už bude mít botičky v kočáru a dáš ho ven ať zkusí chodit, tak to vypadá jak? ![]()
Tak mu je nedávej. V trávě je stejně lepší lítat naboso, aby se dobře vytvarovala klenba.
Pokud je teplo nechala bych chodit bosky i venku..prý to není na závadu a chodníky jsou fakt v těchto vedrech vyhřáté.. ![]()
muj ještě nechodí ale co mu dám boty tak je všechny sundá, jak na zavazování tak na sucháč..prostě všude chodíme bez bot jak socky ( v kočárku )..tak se těším na to až chodit bude no..aspon vidím co mě čeká
No, tak o tom bych mohla psát romány. Udělala jsem jediné, malou jsem nechala chodit bosky a ponožkách - pokud je zrovna měla. Ale je pravda, že mně tenkrát přálo počasí a malá se v podstatě ze dne na den zvedla a šla. Záleží kde se budete pohybovat, ale udělala bych to klidně znova. Stačilo ji pár dní a pak už si na sundávání bot moc nevzpomněla. Jinak boty nemá ráda ani teď ve 2,5 letech a někdy dost smlouvá, které si obuje.
Ahoj, to chce čas. My jsme pořád ukazovali a opakovali, že nosíme botičky všichni, že si každá návštěva musí vzít přezůvky a na domácí chození jsme koupili botičky s obrázky, ty byly oblíbený ![]()
Měly jsme to samé - hysterák vždy, když jsem zkoušela boty nasadit. Pak jsem jeden den řekla, že kdo jde ven, musí mít botičky, obula jsem sebe, malou, a jezdily jsme v kočárku s botama, jinak se ven nešlo - do rukou jsem jí dala něco k jídlu, aby si je nesundala. Chodila jsem kolem lidí a u každýho jsem jí ukazovala, že je venku a že má boty na nohou. Asi napočtvrté už to přežila bez řevu v tom kočáru a pak postupně v nich začala i chodit.
@valkil píše:
Máme syna 2,5 a kočár berem pořád všude. Od 10m chodí sám.
Je nějaký důvod, proč kočár nebrat?
neříká že nechce brát kočár..říká že na dovolené by chtěla aby si dítě došlo z pokoje do jídelny samo, nebo z pokoje na pláž aby na ten usek nemusela tahat kočár nebo si trhat záda..určitě nemyslela že nebude brát kočár už nikdy
@valkil píše:
Máme syna 2,5 a kočár berem pořád všude. Od 10m chodí sám.
Je nějaký důvod, proč kočár nebrat?
jako já ho na dovolenou chci určitě brát, ale prostě abych ho nemusela tahat na každou cestu, jako např. do jídelny na večeři, a tak, a taky v letadle, aby se mohl procházet..má 13,5 kila, takže na ruce se pronese ![]()
@smurfka píše:
Pokud je teplo nechala bych chodit bosky i venku..prý to není na závadu a chodníky jsou fakt v těchto vedrech vyhřáté..
muj ještě nechodí ale co mu dám boty tak je všechny sundá, jak na zavazování tak na sucháč..prostě všude chodíme bez bot jak socky ( v kočárku )..tak se těším na to až chodit bude no..aspon vidím co mě čeká
nojo, ale my bydlíme v Praze, přece nemůže chodit naboso tady, třeba do mhd, nebo do obchodu(máme hned naproti baráku), je tady strašnýho bordelu na chodnících ![]()
@slavuska1 píše:
nojo, ale my bydlíme v Praze, přece nemůže chodit naboso tady, třeba do mhd, nebo do obchodu(máme hned naproti baráku), je tady strašnýho bordelu na chodnících
tak v ponožkách
nebo prostě vyřídit si věci v kočárku a pak jen na procházku třeba kolem baráku nebo v parku nebo tak bosky.. ![]()
@Boriska píše:
a jak reaguje na sandálky, botičky, když sedí v kočáru? já bych ho asi nechala boso a neřešila to (sousedovic syn tak chodí nejraději dosud a to už má 2,5 roku, když už bude mít botičky v kočáru a dáš ho ven ať zkusí chodit, tak to vypadá jak?
no do kočáru jsme mu je ještě nedávala, zkusím to. On totiž hysterčí už při nasazování těch bot, tak jsme to do kočáru zatím nezkoušela
@slavuska1 píše:
no do kočáru jsme mu je ještě nedávala, zkusím to. On totiž hysterčí už při nasazování těch bot, tak jsme to do kočáru zatím nezkoušela
jinak já taky bydlím ve velkém městě a vybrala bych si prostě vhodnou trať, kde bych ho nechala klidně chodit boso, i kdyby to mělo být oblázkové hřiště a okolní tráva, na tom nic není ![]()
@smurfka píše:
tak v ponožkáchnebo prostě vyřídit si věci v kočárku a pak jen na procházku třeba kolem baráku nebo v parku nebo tak bosky..
no v ponožkách by to teoreticky šlo, ale mě to přijde trapný, by na nás lidi koukali jak na bezdomovce, že děcko ani nemá boty ![]()