Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím. Mám 1.5ročného syna a pravidelne sa chodíme hrať na ihrisko za panelákom. Syna však pieskovisko ani kĺzačka moc nezaujíma, rád chodí po všetkých trávnatých plochách a chodníčkoch, všade, kde sa nikto moc nehraje. Ja sa ho snažím navigovať späť madzi deti, ale zase mu chcem nechať chvíľku, aby si pochodil kde chce. Stále mu stojím za zadkom. Dnes znovu šiel po okraji chodníka a sklonil sa a niečo bral do ruky, vyzeralo to ako suchá tráva. Šla som bližšie a všimla som si, že je to taká operená „placka“, to čo zostane po mrtvom, asi vtákovi. No skoro ma omylo, hneď som mu šla opláchnuť ruky aspoň čistou vodou (z fľaše na pitie), ale on si ešte furt pchá ruky do úst ![]()
Doma som ruky samozrejme poriadne umyla mydlom a teplou vodou.
Moja otázka znie, mohol by sa niečím nakaziť? Nadávam si, že som to nepostrehla skôr, že niečo také berie do ruky, som na seba naštvaná, ale už sa to neodstane ![]()
Mám to nejak riešiť? Má niekto podobnú skúsenosť? Ďakujem za odpovede a prepáčte dlhý sloh.
Hele asi před 14 dny odemykán dům a malá -„mámo mámo na na na“ ignoruju s tím že zase našla nějaký kaminek dávám do domu kočárek omyvam ho a po chvilce teda říkám co to máš.. a ona v ruce mrtvyho ptacka.
takže okamžitě mejdlo a drhly jsme. Byl asi mrtvý čerstvě.
Já si tuhle tady přečetla, co některý děcka vzaly do pusy a celkem mě to uklidnilo. Zas, co by na tom bylo? Cholera, chřipka nebo rotavir ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Hele asi před 14 dny odemykán dům a malá -„mámo mámo na na na“ ignoruju s tím že zase našla nějaký kaminek dávám do domu kočárek omyvam ho a po chvilce teda říkám co to máš.. a ona v ruce mrtvyho ptacka.takže okamžitě mejdlo a drhly jsme. Byl asi mrtvý čerstvě.
No to rada som, ale desím sa, že aj na to dôjde, vzhľadom k tomu, že som pár psích výkalov v tej vyššej tráve už objavila.
Každopádne, fakt neviem, čo je horšie. Zdochlina vs. ho*no ![]()
Neřeš. Takových situaci ještě může přijít.
tohle mi přijde to nejmenší.
Nejeklovatejsi zazitky s detma mam, kdyz ve 13m kluk sezral psi houno a pak kdyz detem bylo asi 2r a 4r, tak si rady namacely prsticky do louzi a tim si kreslily na chodnik… No, a jednou jsem myslela, ze si zase namaceji do louze a ono to bylo
. Na vsechny tyto zazitky bohuzel navazaly nejakou strevni virozou, ale prezili jsme to
.
Taky bych se nehroutila. Kluk mi v tomhle veku zvykal vajgl a za boha ho nechtěl vyplivnout ![]()
A je toho víc, olizoval i prilepenou žvýkačku, určitě ptačí hovno, minimálně si v nich vyrachal poradne ruce
takže bych byla v klidu…
Děti no
![]()
Hele bylo to vysušené, včera i dnes bylo venku vedro, tak i kdyby na tom něco bylo tak to nemohlo to vedro přežít. A i kdyby… tak co by z toho mohl mít - průjem, nějaký zánět a při nejhorším (ale to snad není ani možné) žloutenku. Všechno je dnes už léčitelné. Ne neboj, nic mu nebude, buduje si imunitu.
Jsou horší věci. Pamatuju, jak si kdysi v 80. letech udělali předškolní kluci partyzánský bunkr v čerstvě nachystaném hrobě u nás na hřbitově. Maminky málem vezly na áro, ale kluci z toho měli akorát srandu, přežili to tenkrát všichni, jen hrobník nadával jak špaček, páč to pak musel spravovat. ![]()