Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No to je otázka na pediatra, případně další vyšetření. Nicméně když to vezmu kolem a kolem, tak první rok života je plný změn (a to i ze dne na den) v oblasti spánku, chování, jídla atp. Počkej na vyšetření u lékaře, ale zase zbytečně nestresuj. Různá období u dětí jsou běžná…
Tohle může mít milion příčin: zuby, růstové bolesti, bolesti břicha, prdy… děti se někdy budí i tím, že se snaží posadit, postavit…
Jak už tady psali, do toho roka je u dětí je každý měsíc, někdy i každý týden úplně jiný.
Můžu tě uklidnit: syn se mi taky v určité chvíli přestal přetáčet. Prostě nechtěl. Měl to už kvalitně natrénováno na obě strany a najednou jenom ležel jak placka. A pak se zase přetáčet začal. Jsem to období zpětně považovala za čas, kdy nabíral síly na další pokroky ![]()
Rozhodně je třeba to říct pediatrovi, aby ho pořádně zkontroloval, ale zbytečně bych nevyšilovala.
Přibližně ve stejnem věku jsme to měli take. Nakonec po mnohem zkoumání jsem si u doktorky vydupala zadanku na rehabilitaci a tam nám zjistili blokadu krčku. Měli jsme štěstí na sikovnyho doktora. Odblokovat přes nozicku prakticky hned pri první návštěvě a pak jsme cvičili vojtovku. Potydnu markantní změny, přestal se propinat do luku. Po třech měsících jsme přestali cvičit a teď je ve vývoji díky vojtovce vepředu. Rozhodně bych šla na to fyzio, propínací do luku normální neni
Ahoj,
syn bude mít pět měsíců a začal se chovat úplně jinak než jsme zvyklí. Moc se nesměje, dřív byl hodně veselý. Taky se moc nedá uspat, vždycky jsem ho uspávala na boku a pak otočila na záda. Teď se hrozně propina do luku, ryje hlavou do polštáře, macha rukama a nemůže pořádně spát. V noci musí být prakticky na boku pořád, aby se aspoň trochu vyspal, protože na zádech okamžitě začne machát rukama, zvedat nohy a nespí, takže ho skoro celou noc hlídám, aby nosanek nedal do matrace a v pohodě dýchal. Měla jsem podezření na prdíky, ale neprdi, dřív je měl hodně, i koliky, ale to už se zlepšilo.
Mam strach třeba z epilepsie. Vůbec nevím, proč sebou před spaním a v noci tak šije. Naučil se otáčet na bříško, ale to už přestal dělat, tak nevím.
11.11. jdeme k doktorce, tak se s ní poradím.