Syn se v 11 letch pokakává

Anonymní
14.7.17 16:58

Syn se v 11 letch pokakává

Ahoj, našel by se tu někdo kdo by mi poradil prosím? Mám téměr 11 letého syna a už nějakou dobu má problémy s tím, že je skoro každý den pokaděný. Už jsme mu domlouvali po dobrém, vše jsme mu vysvětlovali, ptali jsme se ho, jestli pozná, že se mu chce na záchod, tak říkal, že ano a nic nepomohlo. Tak jsme to pak zkoušeli i po zlém, dostal vynadáno a musel si slipy vyprat, ale ani to nepomohlo. A vždycky, když se ho ptám, kde se mu to stalo a proč nešel na záchod, tak nám řekne, že to nestihl. Nejhorší je, že kdybych neucítíl, že zapáchá a neposlal ho se vykoupat a převlíct, tak on by v tom byl snad celý den. Prostě mu to vůbec nevadí a snad bych i řekl, že je mu to příjemný. Máte někdo podobnou zkušenost nebo aspoň radu, jak z toho? Už jsem opravdu zoufalý, aby tak velký kluk tohle dělal :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
14.7.17 17:01

Mazejte k lékařům, nejspíše má nějaká problém v trávicím traktu. To máte pocit že to dělá schválně?

Vono by jaksi dost stačilo si všimnout, že když jaksi nejde domlvuit, tak nemá smysl to dělat furt dokolečka.

Na fyziologické problémy tresty fakt nezabírají. A ty případné psychické, které jste mu způsobili před tím to taky jen zhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
14.7.17 17:05

To je divný, kdyby to bylo fiziologického rázu tak v tom nesedí přece a jde se prevlíct :nevim: určitě bych s ním zašla hned k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.17 17:07

Ja bych nikam nesla, podle me je to zlozvyk. Ja totiz delala to same, vubec nevim proc, jak to prislo, tak to samo odeznelo…

• Citovat
  • Upravit
14.7.17 17:09
@Ou píše:
Mazejte k lékařům, nejspíše má nějaká problém v trávicím traktu. To máte pocit že to dělá schválně?

Vono by jaksi dost stačilo si všimnout, že když jaksi nejde domlvuit, tak nemá smysl to dělat furt dokolečka.

Na fyziologické problémy tresty fakt nezabírají. A ty případné psychické, které jste mu způsobili před tím to taky jen zhorší.

Tak já bych řekla, že domluvou ještě nikdo nikdy a nikomu újmu na zdraví neudělal a přece ho za to nebudou chválit. Neříkám, že je správný mu na nařezat, ale aby si po sobě vypral co si ušpinil, to mi nepříjde nijak na psychice ubližující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33701
14.7.17 17:43

A to se děje jen doma nebo třeba přijde potento i ze školy? Každopádně je to divné a asi bych opravdu zašla k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
b22
273
14.7.17 17:43

Malá je po operaci střev takže má taky dost často prikqdeny kalhotky a vlastně o tom taky ani pořádně neví, zavolala bych na proktologické na vyšetření svěrače a strev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
14.7.17 17:44

Psychický problém? Pokud jste to ještě neudělali určitě bych mazala k lékařům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
14.7.17 18:13

Určitě bych šupala k lékaři, osobně bych si tipla spíš na psych. problém, protože mi přijde divný, že necítí a nevadí mu to „bláto na hřišti“ Ale nějaké vyšetření střev, trávení by určitě neuškodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
14.7.17 18:26

Už bych byla u doktora 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
14.7.17 18:31

Zakladatelko, a ve škole si toho spolužáci nevšimli? :think:

Každopádně souhlasím s ostatními - tohle potřebuje doktora, těžko říct, zda je to fyzický či psychický problém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.17 18:44

Brácha měl něco podobného a taky v tom radši seděl než aby se přiznal a zase dostal seřváno. Šli jsme k dr a má problém ve střevech. Takže zkuste doktora.

• Citovat
  • Upravit
6806
14.7.17 18:47

Nejcastejsi pricina enkopresy je zacpa, stolice pak unika kolem toho spuntu a zpusobuje umazani (pokadeni). Pokud je kluk jinak zdrav a toto je jediny problem se zaziv. traktem, jde asi o toto. Nebehni k doktorce, pozna to pohmatem bricha a vysetrenim pres konecnik. Leci se to pro tebe asi paradoxne projimadlem, nejlepe Forlax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
14.7.17 18:52
@BellinkaX píše:
Nejcastejsi pricina enkopresy je zacpa, stolice pak unika kolem toho spuntu a zpusobuje umazani (pokadeni). Pokud je kluk jinak zdrav a toto je jediny problem se zaziv. traktem, jde asi o toto. Nebehni k doktorce, pozna to pohmatem bricha a vysetrenim pres konecnik. Leci se to pro tebe asi paradoxne projimadlem, nejlepe Forlax.

Zácpa se myslim lepe nez projímadlem resi úpravou stravy.
Syn trpěl na zácpy od mala. Nemel teda problem s únikem stolice, jako syn zakladatele, ale upravili jsme stravu a zácpa je pryc. Projímadlo muze byt pomoc jednorázová, ale urcite ne dlouhodobá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
14.7.17 18:58

@Pherenike
Beznou zacpu muzes resit upravou stravy, neni-li efekt, pak projimadlo. Pokud uz je to ve fazi enkopresy, musi se nejprve strevo (spunt) vyprazdnit. Tedy projimadlo, ev jine postupy. Az se obnovi funkce streva, Potom, s odstupem, muzes menit stravu. Forlax i laktulosa se muze dlouhodobe. Forlax nenadyma.
Jsem lekarka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati