Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Deti mi spaly do 3 let zasadne odkryte. V zime jsem davala teplejsi pyzamo. Nema cenu celou noc prikryvat, stejne to hned odkopne. ![]()
Syn má pod pyžamem bodytílko. Ale topíme teď v zimě v ložnici trochu víc než běžně. Pokud bych věděla, že je ráno hodně studený, tak bych ho přioblékla.
Jeden náš desetiměsíční spí taky každou noc odkryty, ponožky v noci si sundá… Tak prostě v dětském pokoji trošku pritopim, dám mu na spaní overal a dál to neřeším ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím,
Synovi je rok a půl a v noci spí zásadně odkrytý. Na noc mu dávám ponožky, ale občas se mu vysvlečou. A i tak mi přijde, že mu musí být zima. Já sama spím úplně přikrytá, jinak mrznu
V noci ho přikrývám, jenže jeho to hrozně budí, takže bych to asi dělat neměla, ale nemůžu si pomoct. A teď má rýmu, nevím, jestli to nemá z toho. V noci je tu celkem chladno. Ale nevim jestli je mu tal prostě tak dobře a mam ho nechat být. Řešíte taky někdo?
Joo dcera tak od miminka spala.. odkopala se a bylo. Ať teď tak v 5ti spí přikrytá, tak má normální pyžamo. Do cca 4 let, od miminka spala ve fleesových overálech, jak šlo snažila jsem se sehnat ten stěmi tapkama. A my fakt máme zimu na spaní, cca 18-19st, ale jak byla v tom overálku neřešila jsem. Jak byla uplně miminko měla bavlněný overálek, a ješt fleesový tenčí.
Nejlepší je spací pytel, pokud v něm vydrží. Nebo prostě víc navléct.
Kup mu spací pytel nebo zatopte tak, aby neprochladl. Takhle si koleduje nejen o prochladnutí, ale i o zápal plic - znám nejeden případ.
Od miminka dávám huňaté nebo teplejší fleesové overaly…a dětem se to líbilo, že chodí spát jako huňaté zvířátko ![]()
Chci udržovat chladnější teplotu doma, takže tohle je tak jediné řešení co u nás pomohlo.
Naše děti se taky odkopávají, i když v pokoji je 18-19 stupňů. Manžel z toho roste, ale jsou holt po mě, teplokrevní
Neboj, takhle staré dítě už se zachumlá, pokud mu je zima.
Dávala jsem na spaní overal nebo spací pytel, pokud to ještě šlo. Já i teď musím přikrývat úplně holou dceru, vezme si na sebe jen noční košili ![]()
Mám doma to same, ve spaxim pytlů a tenkém pyžamu i tak prochladala, začala jsem oblékat teplé fleecove overaly a je jí teplo…
Jo u nás byl ještě extrém, že začal chodit k nám protože mu byla zima. Tak jsem přidala na topení a je klid… Ale než mi to došlo že to dělá kvůli tomu, tak mi to trvalo…
Dcera má 2 a půl a spí taky odkryta.
Od narození dávám na spaní jen overal i s ťapkama na chodidla, at ji aspoň nikde nic neleze a nekouka, měla pytel na spaní, jak začala chodit, tak ho nechtěla, koupili jsme takový, který má zvlášť udělané nohavice, aby se v něm prave mohlo chodit a ten letošní zimu už taky nechce
ale spí mezi mnou a mužem v posteli, i když pod otevřeným oknem, ale tak asi ji zahrivame, ze ji zima není… ![]()
Zdravím,

Synovi je rok a půl a v noci spí zásadně odkrytý. Na noc mu dávám ponožky, ale občas se mu vysvlečou. A i tak mi přijde, že mu musí být zima. Já sama spím úplně přikrytá, jinak mrznu
V noci ho přikrývám, jenže jeho to hrozně budí, takže bych to asi dělat neměla, ale nemůžu si pomoct. A teď má rýmu, nevím, jestli to nemá z toho. V noci je tu celkem chladno. Ale nevim jestli je mu tal prostě tak dobře a mam ho nechat být. Řešíte taky někdo?