Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Udělej si s manželem pěknej večer. Ber to prostě tak, že budete mít čas jen na sebe. Prcek to zvládne, babička taky, tak se nestresuj, je to zbytečný ![]()
Si vzdycky připadám jako hrozná matka, když ctu tyhle diskuze😂..protože se neskutečně tesim, až si jednou vezme Babicka vnouče domu na spaní (bydlíme taky kousicek,2min autem😂)..ale Babicka se na spaní zatím nenabízí
Měla jsem to úplně stejně, dcera byla ve věku tvého syna. Mamka s dcerkou si to krásně užily a já nakonec taky, ale úplně tvé pocity chápu!
Asi ano, poprvé jsem z toho byla nesvá, i když to bylo dřív, než ve dvou letech věku. Ale hoooodně rychle jsem si zvykla a je to fakt boží! ![]()
Tak aspoň že nejsme sami ![]()
Me mamka napsala, ze má strach o mě a né o malýho ![]()
Samozrejme, ze to zvládnou a já bych měla tuplem, protoze to, ze mam obavy jak se vyspim je asi uz priznak nezdravé závislosti ![]()
@Anonymní píše:
Tak aspoň že nejsme sami
Me mamka napsala, ze má strach o mě a né o malýho
Samozrejme, ze to zvládnou a já bych měla tuplem, protoze to, ze mam obavy jak se vyspim je asi uz priznak nezdravé závislosti
Věř, že se nevyspiš, celou noc budeš myslet na prcka, jestli nebrečí a podobně ![]()
Kup si víno, napusť vanu, vem si knížku, zajděte si do kina,… já se na tenhle okamžik těšila jak dítě na dort a na noc jsem malou dávala hned co sem přestala kojit a zvykla si na to (ňáky 4 měsíce cca) a bylo to skvělý ![]()
Co myslíš, že se mu tam asi tak může stát?
Ja uz bohuzel mamku nemam, ale byla by posledni. clovek, kteremu bych se bala sverit dceru. Hlavne ni znam a vychovala me, takze bych se fakt nebala. U tchyne ke to jine, k te takovou duveru nemam plus vidim veci, ktere se.mi nelibi..ale to muze proste jen prenjt z toho, ze ji neznam tak dobre.
My se o nej nebojíme, jenom ten pocit, že tu nebude nám přijde divnej a bude se nam stýskat ![]()
Kluci jezdí k babičkám od cca. roka a i na více dnů. Teď mají 6 roků a 5 roků a pořád bývám smutná z toho, když odjedou. První dny se mi i chce až brečet, když vidím venku jiné děti
Budím se v noci, protože je slyším brečet, atd.
Denně si voláme, dostávám fotky, ale stejně je mám nejraději u sebe, ikdyž jsem samozřejmě ráda, že mají s prarodiči tak skvělý vztah a těší se tam. Takže můžeš být v klidu, nejsi sama ![]()
Holky měly jste to podobně?
co budu dělat a jak v noci v klidu spát? 

Sama jsem nabídla mojí mamce přespání syna na jednu noc na zkoušku s tím, ze kdyby cokoli, tak si pro nej zajedu, bydli kousek. Samozřejmě se toho chytla a já normalne panikarim, jak kdyby tam mel byt mesic
Asi je čas tomu dát šanci, že?
Syn bude mít v prosinci 2 roky, na mamku je zvyklý, mají hezký vztah, takže toho se nebojím. Naopak jsem já ta, která má depky z odloučení
a manžel už začíná mít taky