Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
dnes jsem jela jako obvykle nakoupit a schválně, už tedy po několikáté jsem koukala do velkých ideálně černých aut. Značky moc neregistruji, je to prostě velké auto tvářící se jako SUV. Zaráží mě, že je řídí na 99% ženy. Pryč je ta doba, kdy jsme si dělali legraci, že je kupují muži, aby si kompenzovali velikost…no však víte ![]()
Včera jsem potkala kamarádku, která celá zářila. Ptám se co je? A ona, že má nové auto a co myslíte. Má velké černé auto. Když jsem se jí zeptala proč, nebyla schopna odpovědět, snad jen „No jak přijedu před tu školku, tak tam každá druhá takové auto má…“.
To, že studuje soukromou VŠ na kterou si půjčuje od své mamky a věčně nadává, že jsou v mínusu pominu. To je jejich věc. Ale proč si koupili TOHLE auto, které budou 6let splácet, to mi nebyla schopna vysvětlit. Jezdit s ním bude ona (cca 2X za týden jede nakoupit a 2× za měsíc do školy, jo a pak před tu školku
) její manžel bude každý den dojíždět do práce jejich starým „normálním“ autem.
Co myslíte, proč to tak je? Proč si tyhle velká auta kupují (nebo spíš řídí) ženy? A vy, co jej máte, upřímně, je to doplněk? Nebo kvůli pocitu bezpečnosti, nebo prostoru? Vždyť klasické MPV je mnohem prostornější a i výbavou lepší pro rodinu s dětmi?
Chápu když někdo bydlí na horách, nebo na samotě kam vede jen blátivá cesta, že si pořídí subaru forestra, ale tohle mi uniká ![]()
Já chci taky takový - velý, velkej prostor a černý se mi líbí. Důvod je ten, že do felicie se nemůžeme vejít - chlap 2 metry,2 děti, 2 psíci ( 25 kg a 2 kg) a já + kočárek, věci na cestu.
U nás ho chci já protože já jsme u nás v rodině jediná kdo řídí, chlap řidičák nemá
a ve svým věku už si ho nechce dělat-což chápu
Není to tak trošku jejich věc?
Ať si každý koupí co se mu líbí ![]()
@dorinka01 mě zas zaráží, jak si spousta lidí koupí takové velké auto a ve finále s ním neumí ani jezdit natož zaparkovat, ale hlavně že ho mají ![]()
@dorinka01 proč si ho koupila tvoje kamaráda je její věc
a nic nám dotoho není
Já ho chci taky
ale my opravdu bydlíme na samotě a v zimě je to zábava vyjíždět neposypaný kopec
Ale asi nikdy bych neuvedla důvod, že ho má soused, tak ho musím mít taky ![]()
Za prve se mi libi. Za druhe je to bezpecny a za treti krasnej doplnek
miluju velky auta a ani nemusi bejt cerny
@dorinka01 Urcite kvuli bezpecnosti…
Příspěvek upraven 21.02.14 v 17:18
Mám passata combi abych do něj strčila kočár, ale tyhle auta se mi líbí designově. Ne všechny, samozřejmě, ale některé podobné typy. Bohužel finančně na tom nejsme tak, aby pro nás bylo prioritou další auto. Krom designu, což je jedna věc je fakt, že chlap má taky tendence vybírat mi taková větší auta a argumentuje právě bezpečností. Že větší auto by mělo vydržet víc. Samozřejmě jeho představa je taky trochu jiná. On rád rangerovery a takový hranatý krabice, to já zas nemusím, takže kdyby na to došlo, věřím, že „velké černé rádoby SUV“ by bylo takovým kompromisem. ![]()
Jinak mne se libila asi tricetipetikilova blondynka na asi 15 cm jehlovych kozackach jak nemohla otevrit kufr svoji h2
jedna noha na narazniku druha na zemi a hazelo to s ni jak s pytlem ![]()
@dorinka01
jsem zvedava, co napisou ostatni co se tyce tveho pozorovani, ze v 99procentech v tom jezdej zeny…se mi nejak nezda, ja tam teda neziju, ale jsem tam 5krat rocne a pozoruju pravej opak, ze tam lidi jezdej v hroznejch sunkach, ktery by vsude ve svete technickou nedostali uz deset let zpatky…takze zeny v cernych silnych autech-to me rozesmalo…ale mluvim o sumave, kde nejsou prachy, prace a spoustu lidi tam ma vskutku jine zivotni priority ![]()
My jsme měli land rover Discavery a mě se s tím jezdilo dobře…Byla docela sranda, když jsem někde zaparkovala a všichni koukali, jak v devátem měsíci z něj vyskakuju… ale my to auto měli hlavně na práci… Jenže ono takový autíčko dost papká o povinným ani nemluvím, tak jsme se ho zbavili a koupili radši traktor a menší auto ![]()
@dorinka01 já bych ho taky brala, protože je tam hodně místa, člověk je vysoko, má přehled.. ale nekoupim, bo se s tim debilně parkuje ve městě atd.. Jsem ve městě, potřebuju malé autíčko
Jinak jo, všimla jsem si.. nejlepší, když z toho vystoupí afektovaná bloncka na půlmetrových podpadcích a nejmůže otevřít vrata
už jsem to též viděla..