Synrom nahleho umrti

70
16.3.09 07:23

Synrom nahleho umrti

Ahoj, zdravim vsechny maminky a tehulky. Rano jsem si precetla tenhle clanek o syndromu nahleho umrti a prisel mi zajimavy, tak se delim Smiling http://www.forexample.cz/view.php?…… Mejte se hezky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
70
16.3.09 07:24

Omlouvam se, spatne jsem zkopirovala odkaz :-) http://www.forexample.cz/view.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
16.3.09 12:34

Clanek zajimavy, ale vse to jsou stejne jen domenky…
Co je taky zajimave, jsou zahranicni studie souvislosti ockovani a SIDS
http://www.rozalio.cz/index.php?…
A co si ztoho prebrat? Ockovat, neockovat?
Rikyska mela 14dni po ockovani. Je mozne, ze by SIDS byl z toho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
16.3.09 18:31

dusicko casto si na tebe vzpomenu. ted jsem ohrozena potratem v 19 TT a rikam si, ze to je horsi, nez neotehotnet vubec, nebo kdybych to dite ztratila pri hematomu na zacatku (po ivf jsem prakticky jeste nevstala), ale zase si rikam, ze lepsi ted, nez… vsak vis

clanek o ockovani ctu a pripada mi, ze to spis souviset nebude, hexavakcinou se ockuje masivne a tak skoro kazde dite, ktere zemre, bylo naockovano. nektere brzy pote.

asi vis, ze nema cenu o tom nejak premyslet, co bylo spatne a co se dalo udelat jinak… ale asi stejne budes, clovek si neporuci. jsem si jista, zes ji u postylky nekourila a podobne.....

kdyz resime event. adopci, tak manzel prosazuje starsi dite, aby se vyhnul tomu nejhorsimu obdobi.....teda on to hlavne asiu mysli z hlediska revu a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
16.3.09 21:48

Pudloslavo , ver, ze jsem precetla mrte clanku o SIDS a porad premitala, co jsme udelali spatne. Z rizikovych faktoru jsme v podstate nemeli zadny.
Co se tyka toho ockovani, tak je zajimave, ze to bylo prvni, na co se mne ptala psycholozka. Vubec jsem nevedela, ze jsou takove studie. To ona mne na to navedla a dokonce se jeden dr. ted soudi s byvalou manzelkou, aby jejich dceru nedavala ockovat. Dost ficak 8O
Ale z tech studii vychazi, ze umrti byvaji do nekolika malo dnu. My mely uz 14dni po, takze v tom to nebude. Kazdopadne verim, ze jestli se jednou pres vse prenesem a budem mit dalsi mimco, tak budu po ockovani pekne vyplasena…
Tobe moc drzim palecky, at se mimisek udrzi a dockas se sveho vytouzeneho stesticka!!! Znam Te z nekolika dalsich diskuzi a vim, ze vase cesta za miminkem je taky poradne dlouha…
Co se tyka adopce, tak jsme to s manzelem taky jednu chvilku okrajove probirali. Starsi decko je „vyhodnejsi“ z hlediska rizik a revu :wink: , ale neni nad to videt, co ten drobecek kazdym dnem umi noveho. Chtela bych to zazit a poradne si uzivat kazdeho okamziku…jednou, az se rana zhoji a nebudu se tolik bat…
Moc moc se opatrujte!! Myslim na vas a vazne drzim vsechny pesticky, palecky…proste vse, co se drzet da.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
16.3.09 21:52

A jeste jsem chtela rict, ze ztrata miminka moc boli kdykoli. At je to v brisku maly cervicek nebo clovicek a nebo uz narozenatko. A obzvlast tezke je to pro ty, kteri prosli dlouhou cestu za svym vytouzenym zlatickem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
16.3.09 21:54

dušičko rozhodně to neber jako osočování, myslím, že Eríska se to netýká, jen jako můj vlastní názor - nejsem fanoušek zbytečnýho očkování a podle mýho s tím může SIDS souviset. Ne ve vašem případě, ale tam, kde se očkuje kdeco, u zbytečně maličkatýho dítěte a tam, kde imunita není až taková, jak by měla. Četla jsem o tom studii frankofonních zemí a tam ta souvislost byla popsaná, takže o každý injekci bych opravdu pořádně diskutovala a snažila se najít správný řešeníi :roll:

A ten případ mi jako fičák nepříjde, spíš jako projev toho, o čem jeden přemýšlí a druhej to automaticky na:,–(í

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
17.3.09 10:05

Dušičko , já tvůj příběh z povzdálí sleduju, ale neměla jsem nějak sílu napsat, ani jsem nevěděla co.Já myslím, že už všichni všechno napsali, chci jen říct, že věřím, že co se má stát, to se stane a nemohli jste dělat vůbec nic.Čas pomůže, určitě bude jednou zase dobře.

Syn měl z rizik uváděných na SIDS skoro všechna rizika kromě kouření a spaní na bříšku.Naštěstí se nám to vyhlo, ale nervy jsem měla celý první rok.Myslím, že to jsou opravdu všechno jen dohady.

Taky chci říct, že neexistuje žádné více či méně náročné období u dítěte.Kojenec pláče, batole se vzteká, předškolák odmlouvá a o pubertě ani nemluvit.A to samé platí i u rizik, když nehrozí SIDS, tak hrozí jiné nemoci, úrazy, pořád něco.Strach k rodičovství patří a je to podle mě jeho nejmíň příjemná součást.Všem moc přeju, aby se s ním naučili pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
17.3.09 12:56

judycum jenze strachu te docela dobre zbavi zkusenost. kdyz ho prekonas a nic se nestane, tak uz se priste bojis mene. myslim ze strach maminky, ktera o sve dite prisla, je uz vzdycky horsi, nez te, ktere se to vyhlo.
kdyz spadnes z kone, mas co nejrychleji naskocit zpet, s porizenim ditete to bohuzel tak rychle nejde.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
17.3.09 13:02

Pudloslavo , to máš určitě pravdu.Dokud se člověk pohybuje ve světě teorie, co všechno by se mohlo stát, pořád to ještě jde…Ale jak se jednou něco opravdu stane, musí to být mnohem horší.
Jen jsem chtěla říct, že bezpečný věk dítěte neexistuje, „něco“ se může stát kdykoli.Proto je potřeba snažit se s tím strachem poprat, jinak by se člověk zbláznil.

Jinak doufám, že už ti je líp a situace se zklidnila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
17.3.09 13:03

dusicko ja bych s ockovanim spojova\la jen ty pripady otoku mozku, holy SIDS spis ne. po ockovani vzdycky hrozi projevy infekce a na oslabenych detech mohou byt vazne. je jasne, ze neockovat je by je vystavilo daleko vetsimu riziku pri te nemoci.
jak je populace proockovana, tak se zase riziko nakazy snizuje, neni kde se nakazit…
proto si myslim, ze zdrave deti je lepe ockovat, aby ty, ktere ockovane byt nemohou z objektivnich duvodu (vady mozku, nemoci…) byly v relativnim bezpeci

za zbytecne ockovani povazuji treba klistovku.

ale je jasne, ze kazdeho formuje osobni zkusenost… neco jineho povis ty, neco jineho matka, ktere dite umrelo na meningokoka, neco jineho zena, ktera dostala zardenky v gravidite.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
17.3.09 15:58

Ahoj všetci,

čítala som dušičkinu diskusiu už dávno, ale bolo mi blbé tam o tom písať, hlavne preto, lebo sa nepoznáme. Chcela by som upozorniť na ešte jeden článok z rozalia: http://www.rozalio.cz/index.php?…
Niežeby som s celým článkom súhlasila, to nie, ale je tam práve zaujímavý ten výskum, v ktorom boli pozorované dýchacie problémy v určitých intervaloch po očkovaní. A tam by ste už s tými dňami mohli zapadať :-( Vlastne som tým hlavne chcela dušičke povedať, že v prípade, že by ste mali znovu miminko, by asi bolo dobré brať do úvahy to, že ony „dýchacie problémy po očkovaní“, alebo ako to nazvať, by sa mohli prejaviť znovu…

Gabika

• Citovat
  • Upravit
1180
18.3.09 12:13
Pudloslava píše:

za zbytecne ockovani povazuji treba klistovku.

Máš pravdu, je to hodně o zkušenosti. Mojí tetě zemřel na klíšťovou encefalitidu 9ti měsíční chlapeček :cry: A moje setřenice ji měla na základce - 4 měsíce na neurologii v Hradci Králové a ze začátku malé šance na přežití, následně dlouhodobé neurologické potíže :( Tak to fakt pro své děti nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí