Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, ptám se spíš se zvědavosti,dnes jsem zaslechla u paní doktorky , že jedna maminka používá Estvilovu metodu a paní doktorce se to moc nelíbilo.Zajímá mě co to je ta estvilova metoda?
Necháš vybrečet dítě a ono Ti pak samo usíná. Pozor-jen pro silné nátury.
Já například radši uspávám na míči ![]()
Taky jsem nevěděla a našla tohle…
http://maminky.eu/…toda-24.html
…pro mě trochu drastické, asi bych nevydržela…ale naštěstí spíme i bez toho…
no kdyby jsi musela fakt uspavat pokazde tak na to kolikrat neni ani cas ani treba energie a tohle byt to vypaad drasticky tak to hodne lidem pomohlo - deti to na nas stejne jen zkousi
a ver mi ze jsem fakt jednu dobu uspavala denne 4× a vecer asi pul hodinu… a porad to faktnejde- a drasticke tak jak to vypaad to je prvni 2-3 dny- prckove brzy pochopi ze to jinak nejde
stejne „drasticke“ je pak treba i sebrani dudliku- taky to trv a 2-3 dny nez pochopi ze fakt uz nedostane ![]()
myslim ze bud tady nebo na BC najdes celkem vycerpavajici diskuze.
použila jsem ji dvakrát a absolutní spokojenost. ono, když už jsem z únavy málem Klárku upustila na zem, tak musely nastoupit drastické metody - v 6 měsících mi v noci vstávala po 1,5 hodině. metoda zabrala během 3 dnů a malá spala od 19 do 4 na první kojení… jen jsem se muslea dojít omluvit sousedům za noční hluk ![]()
Nie som silna natura čo sa týka maleho a zvladla som to.Akurat by som to neskušala s miminkom.Samik mal asi 13m,keď som ho to učila.Nadam na to dopustiť.
Ono keď už cele noci nespiš a dieťa maš furt na prsu inač řve,tak vyskušaš čokoľvek.
Lucka
nozu píše:
použila jsem ji dvakrát a absolutní spokojenost. ono, když už jsem z únavy málem Klárku upustila na zem, tak musely nastoupit drastické metody - v 6 měsících mi v noci vstávala po 1,5 hodině. metoda zabrala během 3 dnů a malá spala od 19 do 4 na první kojení… jen jsem se muslea dojít omluvit sousedům za noční hluk
Luciku, my teda máme pohodové sousedy, takže nebouchali. já jsem šla iniciativně sama, protože mi to bylo hloupé. vzali to s nadhledem
klárka teď už spí taky celou noc, teda spí tak cca od toho roku.
Já jsem to zkusila, ale na nás to nezabralo. Naštěstí nebylo moc potřeba toto drasticky řešit. Spali jsme od dvou měsíců celou noc. Ale obdivuju kohokoliv, kdo to zvládne.
nafteto, to víš, zoufalé sutiace vyžadují zoufalé činy
a jak to, že u vás nezabrala?
myslíte si, že estivil pomůže i při klasické 8m úzkosti? Mě malej usínal od mala naprosto ukázkově, v noci se sice budil 2-3, ale vždy kojo nebo čajík otočil se a spal dál (tedy vyjma zubákových dnů
). Ale teď poslední 2 dny chodí spát s brekem a musím ho vyndat z postýlky a uhoupat. Máte někdo podobnou zkušenost?
Zdravím dámy,
tak ani u nás estivilova metoda nezabrala … a to jsme ji zkoušeli v Miščiných 4 měsících … po tom, kdy jsme ji uspávali co dvě hodiny a uspávání trvalo i půl hodinu-hodinu na baloně …
Nějak nezabralo to , že by to dítě pochopilo po 3 nocích … vydrželi jsme to šest večerů (ale vzájemně jsme se drželi, aby jsme tam nešli) a pokaždé se princezna stejně dořvala dalšího kojení a u něj pak usnula … a můžu maminy uklidnit, že nakonec z toho vyrostou i dítka, o kterých by to předtím nikdo neřekl - malé je půl roku a usínání je klidnější - neříkám, že to už zvládá sama, ale už to není taková dřina ![]()
Takže pokud máte žaludek, tak to zkuste … já na to nemám
…
zaneth … na separační úzkost bych estivila rozhodně nezkoušela … myslím si, že těch pár týdnů zvládneš svému prckovi vyhovět a pohoupat ho i večer před spaním … ![]()
Ahojky,…
Joo Estvill..ten se u nás udržel dva dny..asi na to nemám náturu nechat ji řvát…Raději zůstanu u uspávání u prsa. ![]()
Ale závidím maminám co to ustáli…
Noni - tak proto už jsi nad námi zanevřela
..už spinkáte
Hmmm, myslim, ze kazdy s placem prestane, kdyz na nej nikdo nereaguje, asi jako ty deti v kojeneckych ustavech ![]()
Pry u toho dite neutrpi ujmu? A kdopak vidi do detske dusicky?
Obdivuju holky co to vydrží
), já na to nemám. Naše pipénka má 15m a musíme uspávat hlazením a ted to zkouší třeba i ve 2 ráno , takže do půl třetí hladím ![]()