Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim, ma nekdo zkusenost se syrovatkou v tehotenstvi? konkretne kdyz se clovek budi z hladu a je mu blbe, jestli to zasyti? a muze se to v tehotenstvi? potrebuju si drzet vahu a max prijem 8000kJ a nepribirat. diky!:)
našla jsem toto a pochopila jsem, že se to může a že by ti to mělo pomoct i od hladu v noci, já bych to určitě zkusila
Škodit to podle mého nemůže
Syrovátka prospívá metabolismu, neboť čistí střeva a podporuje tvorbu střevní mikroflóry. Vysoký obsah vitamínů skupiny B a vápníku má pozitivní vliv na stavbu kostí a zubů. Draslík má jedinečný efekt při celulitidě, protože zbavuje organismus škodlivých látek a současně zajišťuje dostatečné množství tekutiny uvnitř buněk. Bílkoviny obsažené v syrovátce jsou snadno stravitelné a podílí se na stavbě svalů.
Účinky syrovátky jsou mnohostranné. Při vnějším použití skvěle vyhlazuje pokožku. Reguluje její Ph hodnotu a stabilizuje kyselou ochranu povrchu těla. Pokožka je tak vyčištěna velmi jemně a šetrně. Lidé s ekzematózní pokožkou by minimálně jedenkrát týdně měli užívat koupel, která je vhodná i pro děti s atopickým či jiným ekzémem.
Syrovátka se používá také k běžnému pití jako syrovátkový nápoj místo mléka. Již pouhé dvě skleničky denně zásobí organismus potřebnými vitamíny a minerály. Nejlépe chutná syrovátka ledově vychlazená nebo smíchaná s čerstvými ovocnými či zeleninovými šťávami.
Kdy Sušená syrovátka pomáhá:
Při vnitřním užívání:
•příspívá k odvádění toxických látek z organismu, •podporuje činnost ledvin, •sušená syrovátka upravuje metabolismus, •snižuje hladinu cholesterolu, •omezuje záněty žaludku a střev, •sušená syrovátka je zdrojem důležitých minerálů - proto je vhodná pro sportovce, •je nízkokalorickým nápojem i potravinou - podporuje hubnutí, •doporučuje se ženám v době těhotenství - nesnižuje hladinu vápníku a odvodňuje.
Při vnějším užívání:
•díky protizánětlivému účinku je sušená syrovátka vhodná ke každodennímu mytí citlivé dermatózní pleti, •napíná, prokrvuje a vyhlazuje pokožku, •sušená syrovátka reguluje Ph pokožky - je proto vhodná do koupelí, •při ekzémech i lupénce se doporučuje vnější i vnitřní užívání.
Proč zrovna syrovátka?Je tepelně upravená,tak bys neměla nic chytit,možná tak sr.čku
ale na zasycení bych si dala něco jiného.
nedala bych si je v těhu k jídlu,preventivně ano,ale často nee,to by si z toho mohla mít akorát sra.ku
levmah28 píše:
Proč zrovna syrovátka?Je tepelně upravená,tak bys neměla nic chytit,možná tak sr.čkuale na zasycení bych si dala něco jiného.
jo, a co?:D
Já bych tu sra.ku i ocenila teda, viď , zakladatelko?
Zácpa nebo běhavka, ta výměna se zdá docela sympatická
![]()
ja sra.ku nevedu, me staci si dat po ranu kafu:D a jdu dvakrat. Spis potrebuju neco na to, abych se necpala
a nehazela do sebe prazdny kalorie. ![]()
Ahoj holky, syrovátku se snažím pít každé ráno, abych předešla alespoň trochu zácpě, která mě trápí od začátku.. To je tak, když člověk přestane kouřit ze dne na den, byl zvyklý chodit 2× denně normálně a teď je rád za 1× denně či 1× za 2 dny a to je takový boj.. Taky bych potřebovala spíše něco abych moc už nepřibírala.. od začátku mi bylo dost špatně (nezvracela jsem, ale ten pocit byl 24 hod denně) a jediné co proti tomu pomáhalo, bylo najíst se.. takže váha vyskočila, do toho přestat kouřit a hle, slůně je na světě… tak jdu něco dělat, posilovna čeká..
@Monjie píše:
Zdravim, ma nekdo zkusenost se syrovatkou v tehotenstvi? konkretne kdyz se clovek budi z hladu a je mu blbe, jestli to zasyti? a muze se to v tehotenstvi? potrebuju si drzet vahu a max prijem 8000kJ a nepribirat. diky!:)
ahoj
jsem v téže situaci nyní. pomohla ti syrovátka nepřibírat a držet aspoň trochu váhu?
Ahoj holky, myslíte, že by se mohla syrovátka linie v těhotenství?