Ta moje MS :(

4411
20.6.12 16:18

Ta moje MS :(

Zdravím všechny maminky, snažilky, nesnažily a i ty co sem chodí jen pro rady.

V lednu jsem vysadila HA s tím že za rok by jsme chtěly mimčo, menstruace byla docela divoká, ale vždy přišla. Nejkradší cyklus byl 26 dní a nejdelší 38 dní. To jsem nevěděla že se přítel mi na začátku měsíce řekne že by jsme mohly začít dřív :think:. Takže se „nehoda“ stala jednou, podruhé, potřetí… a je to 45 dní a MS nikde. TT jsem si děla minulý týden a dnes ráno a byl negativní, je snad možné že je na to ještě brzy? První PS byl 27.5. a to bylo 22den po menstruaci. Děkuji za odpovědi. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9578
20.6.12 16:26

Možné to je, pokud by byl cyklus zase delší, mohla být posunutá i vulace ( mám cykly 40-60dní a otěhotněla jsem 35den cyklu). Nebo tím, že se „těšíš na snažení“ se rozhodil cyklus. Několik známých to tak mělo. Když mimčo zatím neplánovaly, MS chodila dobře, jak se pustily „do snažení“, tak se jim najednou cyklus rozhodil. Zkusila bych testnout za pár dní a jinak ještě počkat, jestli MS nedojde. Injekce na vyvolání moc nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
20.6.12 16:36

Na začátku června mám jít na kompletí vyšetření na gyndu, ale no však asi to znáš :oops:. Právěže když jsme tomu nechaly volnej průběh tak jsem to tak jaksi přestala řešit, jenom mě zaráží ta délka cyklu, poslední dva měsíce jsem to měla jakštakš srovnaný a teď tohle? Jak jsem měla ten cyklus těď 38 dní tak jsem šla na gyndu a on mi chtěl píchnout vyvolávačku, já taky nejsem pro, tak jsem mu řekle že nechci a MS přišla za 3 dny byla by úplně zbytečná. A těch hormonů… přesně proto jsem vysadila HA.
Jo a ještě k tomu testu měla jsem citlivost „jen“ 10mUi/ml, takže bych řekla že docela slabý ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
20.6.12 16:38

Ahoj, myslím že se Ti posunula ovulace, takže i MS by měla přijít později. Ale nevím kdy jsi měla ovulaci, tak těžko říct, jak dlouho si po ovulaci, tudíž jestli je nebo není brzo na testování :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
818
20.6.12 16:41

K tomu testu, já teda myslím, že čím nižší číslo, tím citlivější test, protože rozpozná i nízkou hladinu HcG v moči, ale ruku do ohně bych za to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
20.6.12 16:43

vlastovka385

Tak já si celou dobu myslela, že čím víc mUi/ml tak tím víc citlivější test. Upss asi jsem to myslela špatně :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
20.6.12 16:45
@panenka87 píše:
Ahoj, myslím že se Ti posunula ovulace, takže i MS by měla přijít později. Ale nevím kdy jsi měla ovulaci, tak těžko říct, jak dlouho si po ovulaci, tudíž jestli je nebo není brzo na testování :nevim:

To právě nevím ani já :nevim:. Pospátku to asi nepoznám že? :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
20.6.12 16:47

@Ivčis No já jsem to po vysazení HA měla taky hrozný. První cyklu přišel po 32 dnech, další taky, pak ale už po 36 dnech, 44 dnech, 63dnech(anovulák) a po tom se zase začal zkracovat, takže jsem otěhotněla 27DC a nečekala jsem MS kolem 43DC. Pěknou druhou čárku jsem měla už 11dpo:) Jinak chci říct, že i když jsem měla takové cykly, nešla jsem na agolutin a ani jiné hormony jsem nebrala. Pořád jsem věřila, že tělo potřebuje čas a samo se dá do pořádku. Ale kdyby to trvalo už přes rok, asi bych s tím už něco dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
20.6.12 16:52
@Ivčis píše:
To právě nevím ani já :nevim:. Pospátku to asi nepoznám že? :lol: :mrgreen:

No možná můžeš. Když budeme brát v úvahu, že jsi neměla anovulační cyklu, tak si od 1 dne MS odečti tak 11 až 16 dní(luteální fázi) „Fáze mezi ovulací a menstruací se nazývá luteální. Důležité na ní je to, že ačkoli délka folikulární může kolísat, délka fáze luteální bývá u jedné a té samé ženy +- konstantní. Délka luteální fáze by neměla být kratší než 10 dní a většinou nebývá delší než 16 dní. Je velice užitečné znát svoji délku luteální fáze. Obzvlášť u nepravidelných cyklů ve chvíli, kdy zjistíte, že proběhla ovulace, jste schopná poměrně přesně určit i to, kdy můžete očekávat menstruaci. Pokud víte, že od ovulace už uplynulo více dní (minimálně však 12-14), než obvykle trvá Vaše luteální fáze, můžete pomalu přemýšlet o těhotenském testu.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
20.6.12 16:53

panenka87

Ty jo… to je teda mazec, tak dlouhé cykly, právě mi připadalo že se to po půl roce dává konečně do kupy, ale nejspíš jsem se spletla :(. Taky nechci zatím nic na podporu brát, prostě tomu necháváme volný průběh, ale zase na druhou stranu se takhle každej měsíc nervovat bude katastrofa. Takže si otěhotněla zhruba po 5ti měsících?
Tak už ten test dělat nebudu, počkám do té kontroly u gyndaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
20.6.12 16:54

Ale to by jsi musela dostat měsíčky, což snad ne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
20.6.12 16:57
@Ivčis píše:
Ty jo… to je teda mazec, tak dlouhé cykly, právě mi připadalo že se to po půl roce dává konečně do kupy, ale nejspíš jsem se spletla :(. Taky nechci zatím nic na podporu brát, prostě tomu necháváme volný průběh, ale zase na druhou stranu se takhle každej měsíc nervovat bude katastrofa. Takže si otěhotněla zhruba po 5ti měsících?
Tak už ten test dělat nebudu, počkám do té kontroly u gyndaře.

Po 8 měsících, ale těch cyklů bylo tak 5 až 6(takže jenom 5 až 6 pokusů) první tři cykly jsem vůbec nevěděla kdy je ovulace, tak jsem byli úplně mimo. No a nakonec se zadařilo, kdy jsme to dělali fakt často. Vlastně 3 dny před ovulací každý den, do dne samotné ovulce. Ovulaci na sobě už poznám a už jsem aji tušila že se blíží, tak díky Bohu to vyšlo:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
20.6.12 16:59

panenka87

@panenka87 píše:
No možná můžeš. Když budeme brát v úvahu, že jsi neměla anovulační cyklu, tak si od 1 dne MS odečti tak 11 až 16 dní(luteální fázi) „Fáze mezi ovulací a menstruací se nazývá luteální. Důležité na ní je to, že ačkoli délka folikulární může kolísat, délka fáze luteální bývá u jedné a té samé ženy +- konstantní. Délka luteální fáze by neměla být kratší než 10 dní a většinou nebývá delší než 16 dní. Je velice užitečné znát svoji délku luteální fáze. Obzvlášť u nepravidelných cyklů ve chvíli, kdy zjistíte, že proběhla ovulace, jste schopná poměrně přesně určit i to, kdy můžete očekávat menstruaci. Pokud víte, že od ovulace už uplynulo více dní (minimálně však 12-14), než obvykle trvá Vaše luteální fáze, můžete pomalu přemýšlet o těhotenském testu.“

Takže mám odečíst 11- 16 dní od MS která proběhla začátkem června? Tak to stejně nepoznám zda jsem měla ovulaci v minulém měsíci ne? Nějak to asi nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
20.6.12 17:03
@Ivčis píše:
Takže mám odečíst 11- 16 dní od MS která proběhla začátkem června? Tak to stejně nepoznám zda jsem měla ovulaci v minulém měsíci ne? Nějak to asi nechápu :nevim:

No odečti, ale ten den už je stejně nesměrodatný, když máš MS nepravidelně. Jenom si pak můžeš vzpomenut, jestli byl fakt sex v te době a nebo jste se třeba vůbec netrefili :think: Takže jestli fakt mohlo dojít k oplodnění a nebo ne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
20.6.12 17:03
@panenka87 píše:
Po 8 měsících, ale těch cyklů bylo tak 5 až 6(takže jenom 5 až 6 pokusů) první tři cykly jsem vůbec nevěděla kdy je ovulace, tak jsem byli úplně mimo. No a nakonec se zadařilo, kdy jsme to dělali fakt často. Vlastně 3 dny před ovulací každý den, do dne samotné ovulce. Ovulaci na sobě už poznám a už jsem aji tušila že se blíží, tak díky Bohu to vyšlo:)

Taky bych chtěla poznat ovulaci :(, jen doufám že vůbec nějakou mám. Četla jsem docela dost příspěvků o tom jak holky přestaly brát HA a ovulka nikde. :( No mám s toho docela strach. Doktor by mě už asi zabil kdybych tam přišla znovu že nemám MS a řekla že nechci píchnout vyvolávačku :) to bych tam šla trochu zbytečně, vlatně jen kvůli ultrazvuku. Už by ze mě asi neměl radost. Minule jak jsem odmítla tu injekci, tak si napsal do karty „odmítla léčbu“ :D :D ta už by to bylo po druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí