Ta naše babička...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11370
30.1.13 12:10

Ta naše babička...

Ta naše babi je prostě frajerka. Mám 3 měsíčního syna. S přítelem bydlíme kousíček od babičky a dost často se u ní stavujem, jestli něco nepotřebuje. Ale prostě s malým to nejde tak moc často. Musím se přispůsobit miminu a mám taky svojí domácnost. Ale jednou do týdně se stavím. Poptám se jestli nepotřebuje někam dojít, přítel jí skočí pro brambory a jablka, já jí udělám hlavu, udělám za ní službu na schody, napíšu dopisy, dojdu na poštu… Prostě se jí snažím pomoct kdy to jde a mám čas. Jen na velký nákupy musí jezdit táta, protože my jsme bez auta. Ale někdy mě naštve jako třeba dneska. Je jí 82 a beru to, že je prostě stará a má svoje vrtochy. Ale před chvílí mi volala, že jako co dělám. Tak jsem jí řekla, že jsem dokrmila malýho, půjdu vařit, peru a tak prostě klasika co se dělá doma. A ona jakože potřebuje nakoupit a do lékárny. Tak jsem jí řekla, že přítel teď spí po noční a že ho nebudu budit aby pohlídal malýho a já letěla do města. A že zítra ale jedu s mamkou na úřady a pojedu na nákup, tak že se u ní ráno stavím a odpoledne jí to dovezu co potřebuje. Ona začla histerčit, že jako to potřebuje hned a chce abych tam došla ještě dneska. Tak jsem se optala jestli jí vážně ty léky nestačí do zítra. Vím, že stačí, bydlela jsem sní a ona je starej sysel a dělá si zásoby, se vším. Pak mě začla vydírat, jako že zrovna došla od doktora a že je hrozně unavená a takhle se bude muset znovu oblíkat a jít tam. Zeptala jsem se jí, proč se nestavila v lékarně po cestě od doktora, když šla okolo. Na to mi nedokázala odpovědět. Tak jsem jí naposled řekla, že můžu zejtra. Že jí udělám nákup, vyzvednu lékarnu. Na to zas spustila to svoje a že si tam raději dojde sama, když jsem tak strašně neochotná a položila to. Teď tu tak sedim a řikám si, jestli mě nepochopila ona, nebo jsem nepochopila já ji. Ještě mě s..e stim, že pořád volá o pomoc mě, ale aby zavolala tátovi kterej má auto a hromadu času nebo nové snaše to ne. Pořád lítám já jak blbec a prdlačku ztoho mám. Ještě mě u táty a u sousedek drbe. Nechávám si s. át na hlavu a pak mě ještě nutí se cejtit provinile. :pocitac: Máte taky takovou babičku? Určitě jo, ale bylo by fajn kdyby jste mi napsali jak to máte u vás a jestli dokážete odporovat. Já mám prostě úctu ke starším a nejde mi jí jentak vyfuckovat. :nevim: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Švadlenka Madlenka
30.1.13 12:16

Hele, je to těžký, stáří je stáří. Já sice takovou zkušenost nemám, ale rozum radí babičce posloužit, protože zitra už tady být nemusí. Ovšem taky by to se mnou cloumalo. Asi bych zavolala tátovi a domuvila s ním, že to zařídí on a babičce řekla, že jsi to dohodla s tátou.

• Citovat
  • Upravit
25070
30.1.13 12:19

S povahou babičky nic nenaděláš, v tomhle věku jsou staří lidi, jak malé děti. Já bych řekla, hlavně ji neustupuj… dej věcem řád, pokud to jde, tak řekni hned dopředu, který den přijdeš a že zbytek nemůžeš a ona to do budoucna pohcopí.
Měla jsem něco trošku podobného. Jezdila jsem za ní asi 40km jednou za 14 dní. Vždycky jsem jí zavoala dopoledne, co chce nakoupit, napsala si to a ať mi zavolá, kdyby si ještě vzpoměla. No telefon je drahý - že - tak jsem přijela a tam na mě čekal, ještě seznam věcí a to jsem nemohla koupit na jednom místě, protože všechno mají levné někde jidne. Tak jsem ještě tak blb jezdila. S narozením malé to u mě skončilo.
Postavila si hlavu, že bude v domově tam, kde je a pak se diví, že za ní každý nemůže jezdit, jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
30.1.13 12:21

Mam presne takovou babicku… :mrgreen:
Mam to jeste o to tezsi, ze bydlim 40 km od ni, zase ale mam jeste segru, ktera k ni take chodi.
Ja si nechavam srat na hlavu. Ne proto, ze nemam vlastni nazor a nebo ze jsem putka, ale proto, ze je stary clovek, udelala pro me vice nez dost, miluje nas i kdyz je jaka je!!! Bydli sama, je ji smutno, je nemocna, proste uz ma mene podnetu ke stesti jako ja a tak zatnu zuby kde muzu.
Takze, kdyz da male cokoladu, pribinak, mastny rizek - snazim se to tajne stopit, kdyz to sni tak se stane, moc si z toho nedelam, kdyz da male 50 Kc na plinky (fakt se to stalo) skacu radosti metr vysoko, kdyz posle prosle okurky dekuju jeste rok -. ne proto, ze by pravdu neunesla, ale hned by ji zapomela a ma z toho radost…

Hod to za hlavu, babicka je starsi… :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25070
30.1.13 12:22

@chytrá horákyňka Jenže ono posloužit nejde, když není hlídání, rozvařený oběd… no a pračka, tak by asi počkala. Já vím ze zkušenosti, že tihle staří lidi potřebují řád, vědět, do kdy bude. Takže pokud to jde, říct, příště přijdu ve středu, jindy nemůžu a ona bude čekat a bude spokojená. Ale každý je jiný, to je jasné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
30.1.13 12:24

@chytrá horákyňka otcovi volat nebudu. To tam raši dojdu. Fakt jsem teď v takovým rozpoložení, že přemejšlim, že vzbudim přítele a dojdu tam. S kočárem a malým nemůžu. Ona bude chtít toho určitě víc a já jsem vždycky táhla 2 igelitky a u kočáru namám dole ten koš a do lékárny se nedostanu s kočárem a venku malýho nenechám. Jenže když tam půjdu, tak zas bude po jejím jako vždy. Nic jdu radši vařit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
30.1.13 12:24
@avm3 píše:
@chytrá horákyňka Jenže ono posloužit nejde, když není hlídání, rozvařený oběd… no a pračka, tak by asi počkala. Já vím ze zkušenosti, že tihle staří lidi potřebují řád, vědět, do kdy bude. Takže pokud to jde, říct, příště přijdu ve středu, jindy nemůžu a ona bude čekat a bude spokojená. Ale každý je jiný, to je jasné…

Taky bych nenechala vseho co delam… asi bych se snazila rict (v konkretnim pripadu zakladatelky), ze odpoledne pujdu s malym ven a donesu ji to. Kdyby nestacilo, uz bych to neresila vice. Ale kdyxz muzu, udelam co chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
30.1.13 12:28

@Barca12345 tak nějak to mám já. Dělám to proto, že když jsme byli malý, taky pro nás hodně udělala. Jenže skáču jen já jak ten blb. Má dalších 6 vnoučat, ale přervat se můžu jen já. Mám jí ráda, strašně moc a vím, že tu už snámi dlouho být nemusí, ale co je moc to je moc. :D ani malýmu nic nedala k Vánocům, a to mě nasralo ještě víc. Vytáhla 50 let starou osušku a narvala mi jí, že stim mám malýho utírat. Jsou z ní hadry. Ale poděkovala jsem, opět a se skloněnou hlavou jsem odešla. Opět. :?

Příspěvek upraven 30.01.13 v 12:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25070
30.1.13 12:30

@Barca12345 Já vím, že to zní asi drsně, ale já bych opravdu neustoupila. Je samozřejmě na zvážení její zdravotní stav. Pokud jí procházka do lékarny nic neudělá, nechala bych ji, ať jde. Pokdu mám strach, že se po cestě svalí, tak bych ji to roumlouavala. Ale rozhodně se nenechat vydírat tím, jak je unavená apod. Pokud opravdu je, tak nikam nepůjde a den to počká, pokud není, dojde si proto a pro příště uzná, zda půjde zase sama, nebo počká.
Mám s takovým vydíráním zkušenosti. Akorát že ta moje by nešla ven ani za nejhezčího počasí… takže vždycky počkala. Ale já se nenechala nikdy… protože jsem už takhle měla fofr, v práci jsem končila pouzdě, než jsem tam dojela… už byla nervozní, kde jsem. Je to těžký a je opravdu hodně na zvážení kokrétní situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
30.1.13 12:31

@mejdylko
Taky mame dve sestrenice a ty nic… ono zase babicka se snazi revanzovat jinak, nerikam, ze to delam ze zistnych duvodu, ale i to hraje roli.
Darky vzdy dostavame, proste ona jakoby dela to nejlepsi, co muze - viz padesatka na plenky a prilepseni proslymi okurkami :lol: je to proste babca, nekdy uz ji to moc nemysli a bla, bla, bla… tak proste proto. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
30.1.13 12:36

Vždycky je těžký najít a hlavně obhájit tu hranici - pomoct starýmu člověku ano, ale nechat sebou orat a využívat se už ne. Myslím, že děláš dobře, když všechno nezahodíš a neběžíš v ten moment, kdy zavolá. A provinile se cítit nemusíš, podle toho, co jsi psala, mi připadá, že se o babičku staráte hezky.
Taky to beru tak, že v 82 letech už má babi trochu nárok na tyhle excesy. Ke mě se přesně takhle chovala máma, ještě jí nebylo padesát, to bylo nějak horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
30.1.13 12:39

No, a právě proto, že si babička tohoto je vědoma, že když zavolá, tak skočíš, tak volá tobě. je pravda, že stáří má své vrtochy, ale umí být i pěkně vyčurané - to mluvím z vlastní zkušenosti.
je třeba jasně vysvětlit, že vše dělat sama nemůžeš (za chvíli se zblázníš, to mi věř, neb požadavků s věkem bude přibývat), domluvit se se zbytkem rodiny a jasně předem rozdělit „služby“. staří lidé mají rádi jistotu a režim - no, jako děti :) a umí si na to zvyknout - resp. na to, že nebudeš skákat jen ty.

držím palce

@mejdylko píše:
@Barca12345 tak nějak to mám já. Dělám to proto, že když jsme byli malý, taky pro nás hodně udělala. Jenže skáču jen já jak ten blb. Má dalších 6 vnoučat, ale přervat se můžu jen já. Mám jí ráda, strašně moc a vím, že tu už snámi dlouho být nemusí, ale co je moc to je moc. :D ani malýmu nic nedala k Vánocům, a to mě nasralo ještě víc. Vytáhla 50 let starou osušku a narvala mi jí, že stim mám malýho utírat. Jsou z ní hadry. Ale poděkovala jsem, opět a se skloněnou hlavou jsem odešla. Opět. :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
30.1.13 12:49

Jakoby jsem to psala já :mrgreen: Přesně stejná situace, ale my to máme mezi babičkou a mnou jinak, protože jsem nikdy nezažila nějaké taková s babičkou, ale spíš máme mezi sebou hodně dobré vztahy, takže já bych ji vyhověla…
Protože vím, kolikrát se nahlídlaa mě, když jsem byla malá…ALe to je u mě, nevím jak je to u vás, ale jinak věk situace a pod je stejná, akorát, že já mám k tomu ještě 90 dědu a beru to tak, že jim vracím to, jak já jsme potřebovala..
Kdyby to bylo u nás, tak bych počkala, až se přítel vzbudí a zajela bych pro léky autem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
30.1.13 12:50

Babička možná nečekala, že přesně v poledne, kdy zavolá, se sebereš a poletíš do lékárny. Možná stačilo říct, jasně babi, až s epřítel vzbudí po noční skočím ti tam. Je jasné, že se starýma lidma to není snadné, ale zrovna tohle jako nějaký obr problém nevidím, kór když píšeš, že bydlíš kousek od ní. Prostě mi přijde jako menší zlo vyhovět, když to jen trochu jde a odmítnutí si nechat na opravdu závažné případy, kdy to skutečně nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
30.1.13 12:52

No ono hlavně je otázka jak to kdo bere…
Já to beru jako samouřejmost, že se o ně starám, protže je tu jenom táta a porstě vím, že určité věci jsou potřeba..
Pokud má někdo doma důchodce, který si dělá něco z vrtochu a nebo ještě sem tam si někde stěžuje, tak to je jiné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí