Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
AHoj holky,
mozna uz to tu bylo…Potrebovala bych poradit, uklidnit…
Jsem nyni cca 21tt, v sobotu jsme se byli s manzelem projit a po navratu domu me zacalo jakoby tahnout brisko, ale po sednuti doma to bylo potom OK. Dnes jsme sli na pout, jak jsme se vraceli, tak opet, tlak v brisku a myslela jsem si, ze mi upadne, usli jsme cca 3km. Ale jak jsem si odpocinula, takje ve ok. Nevim, jestli mam letet k dr. nebo jetsli je to normalni stav, kt. patri k tehu. Dekujiza rady…
Asi se nekdy hooodne kontroluji, ale po mych nevydarenych tehu, uz snad resim vse ![]()
Jejda Leni tobě to utíká
Myslím že můžeš být v klidu, holt už se miminko „tlačí“ ven- roste ti bříško a je těžký. Hodně se šetři a odpočívej, za sebe můžu říct bude hůř
![]()
lacenka píše:
Jejda Leni tobě to utíkáMyslím že můžeš být v klidu, holt už se miminko „tlačí“ ven- roste ti bříško a je těžký. Hodně se šetři a odpočívej, za sebe můžu říct bude hůř
![]()
Jeee, Lac, ahooj.. Dekuji.. Ja si rikam nekdy, ze to prehanim, jak se pozoruji, ale vse je pro me nove a tak hold nekdy panikarim. ![]()
JJ, utika , citim pohyby, tak je to moc paradnii…
Ahoj Leni,
moc to s procházky nepřeháněj. Spíš jen zkuste chodit na slunění do parku do částečného stínu(na úplné sluníčko bys neměla). Já jsem to taky mívala, takže jsem se větším chůzím vyhýbala ![]()
Též jsem se jako ty pozorovala, ale buď v klidu, tohle je vyloženě tím, že brouček už je větší a větší.
Hodně pohody do porodu ![]()
Taky se mi to stávalo, když jsem víc někde polítala. Myslím, že až později, určitě vím, že mi to dělalo, když jsem měsíc před porodem drhla na kolenou balkon a 14 dní na to malovala
Ale i delší procházky jsem časem cítila. Nebo když jsem se přežrala
![]()
Ale každý to má trošinku jinak. Určitě se neboj, je to normální, ale snaž se to trošku omezit, když ti to nedělá dobře ![]()
ahoj,já to poslední dobou pociťuju taky.Protože máme štěně maďarskýho ohaře,který chce a musí být neustále v pohybu (7-10km denně,tak s ním chodím na procházky a už mě to zmáhá.Jsem na začátku 24.tt a teda nic moc,takže to musíme taky omezit,i když nás to láká ven,když je tak hezky.
Pěkně odpočívej,nohy podlož polštářem a bude to dobrý,hlavně žádný stres ![]()
Ano, zadny stres
…
Dekuji Vam vsem… Budu tedy muset se trosku omezit v tech prochazkach a vice odpocivat …
3km
Týjo, to bych asi s bříškem neušla, mě to „táhnutí“ úplně ničilo, později (po tom 30tt…) už jsem nebyla schopna chodit ani tak dlouho, abych mohla nakoupit v nějakém větším superhyper.
Asi to neznačí nic vážného, jen že bys měla zvolnit=)
Trochu jsem to asi nedomyslela, ale bylo to vse v poho, akorat asi pul km pred domovem to byl des, jsem myslela, ze mam brisko nekde na zemi. Holky to tahnuti je tvrdnuti ? Ja ho na omak nemel tvrde, je ten tlak.
Tvrdnutí to není… To bříško ztvrdne, stáhne se (a fakt je tvrdé) a za chvíli zas povolí. Taková falešná nebolavá kontrakce.
Tak dnes uz je to v poradku. Plasit tedy nebudu… Beru i horcik 3× denne a kdyz budu v klidu, tak se snad nebude nic dit…
Taky jsem to měla. Strašně! Vše ale bylo OK, přenášela jsem 10 dní. Podle mě je to jenom gravitace a napjatá kůže, děloha a všechno možné. No ale příjemný to není. Tvrdnutí to není, to vypadá jinak.