Tajná svatba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
30.10.05 20:40

Bebatko, muzes mi prosim rict odkud pochazi Tvuj manzel… (Je tu jista podoba mezi Tvym a mym synem). Predpokladam arabsky puvod… Odkud je?
A co se tajne svatby tyce… Ja jsem toho nazoru, ze svatba v bilem je trapna fraska a udelala bych vsechno proto, aby me to minulo. Vdavala jsem se v sedmem mesici, rodice byli mimo (dovolena, shodou okolnosti nasi i jeho), na svatbu nam sli jen sourozenci a svedci, vsichni v civilu, bylo nas celkem deset. Pak jsme si udelali na zahrade gril… (pocasi tomu, pravda, pralo). Jasne, ze by si tchanovci taky asi prali nabozenskou svatbu, ale vzhledem k tomu, ze jsme oba tak nejak nabozensky chladnejsi, vubec je nenapadlo nas do toho tlacit (navic nabozenska svatba s miminem by byl asi poradny trapas, zvlast v kulture, kde se zena musi vdavat jako panna). Jana

• Citovat
  • Upravit
1180
31.10.05 10:01

Ahoj, tak já jsem před týdnem se svým (dnes již) manželem absolvovala malinkou svatbu. Popravdě ani já ani on na to nějak nejsme, svatba nám moc nechyběla - no jsme spolu už 10 let (z toho 9 let spolu bydlíme). Řekli jsme si, že jestli se někdy vezmeme, bude to malinkatá a tajná svatba. Máme teď 3-měsíční holčičku, chtěli jsme svatbu udělat ke konci těhotenství, ale nějak nebyl čas, takže jsme ji udělali až teď. Ještě před narozením dcery jsme však byli na matrice, aby mohla mít příjmení po taťkovi. Svatby moc neprožíváme a nemáme rádi ty konvenční, takže i naše byla tak trochu netypická. Bylo nás tam celkem 6 - i s dcerkou, a to moji rodiče, tchán (tchýně už bohužel nežije) a naše malinká Julka. Za svědky nám oboum šli naši tátové. Můj muž měl na sobě pískovou košili, červeného motýlka a černé kalhoty. Já jsem měla měla červené zavinovací kalhoty a poloprůhlednou halenku (střih do tvaru A) - obojí z Nepálu. No byli jsme opravdu netradiční. Nechtěli jsme prstýnky, takže to bylo bez nich, protože to není povinné. Jinak vše probíhalo dobře a taky jsem se nasmála, protože mi ta naše svatba připomínala tu ve filmu Kulový blesk. Dokonce jak jsme spěchali na radnici a chystali malou, nechala jsem doma kytku (taková pěkná kytička slaměnek) a zjistila to až před obřadní síní. Paní matrikářka se smála a řekla, ať si z toho nic nedělám, hlavně že máme malou a vše pro ni. Takže to bylo i bez kytky. Dokonce si matrikářka pochvalovala, že to není tradiční svatba, že to tak mají raději. Obřad byl rychlý a bylo hned po něm, fotograf místo aby se věnoval hlavně nám, fotil převážně malou, kterou měla máma v náručí. Ani jsem neměla pocit, že se vdávám já. Oslavičku jsme měli u našich - já dělala dort a máma svíčkovou. No bylo to vše OK. Oznámení jsme po obřadě poslali jen rodině a těm nejnejbližším přátelům, ostatním to říkat zatím nebudeme. No byla to celkem sranda a rozhodně mám z toho dobrý pocit, že to bylo tak, jak jsme si to přáli. Takže klidně jdi do toho … :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
31.10.05 10:01

Jani, manžel je ze západní Afriky, s Araby moc společného nemá… To jen to mimi se nám takhle vyvedlo. :wink: Tu náboženskou svatbu jsem radši ani nechtěla rozvádět, té jsme se my (ženich s nevěstou) vůbec neúčastnili (takže tvoji tchánovci to mohli klidně uspořádat a vůbec tě do toho netahat - nevěsta na tu podstatnou část náboženské svatby stejně nechodí). Jó, a nevěsta by měla být panna (a ženich panic!), to je fakt… ale islám povoluje i sňatek po narození dítěte (zákaz svateb platí akorát pro těhotné nevěsty). Jestli o tom chceš vědět víc, písni mi SZ - já bych ti byla poslala SZ rovnou, ale neměla jsem kam :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí