Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte maminky, tak přidávám zase nějakou tu aktuální zprávičku. Dneska jsme byli u doktůrka a řekl nám, že po čípku už tam zbyl jenom malý hrbolek (vývoj čípku podle těhu průkazky jsme měli 37tt - 2cm, 38tt - 1-1,5cm). Tak co myslíte, jak dlouho nám dáváte na 2v1 ještě? ![]()
Mishut , no nejraději už jó
Dnes jsem byla na ko, čípek na prst průchozí, zkrácený, porodní cesty měkké, Matýsek dole.
Tak teď jen čekám, kdy to odbouchne a pustí se do toho.
Když jsem se ptala na přenášení, tak m dr řekl, že u mě to nevypadá, ať to pustím z hlavy.
Ale to čekání je na bednu, strašně se pozoruju, po každým dloubnutí nebo ztvrdnutí břicha hned koukám na hodiny a sleduju, jestli se to nebude opakovat…
nechci tě strašit ale já při hodnotě 0 byla 2v1 ještě 4 týdny
(dve jsem přenášela)
Zuzaa :
![]()
Aladina : děkujeme
čičinka : no to mi povídej
Je to fakt šílený
Mně teda řekl doktor úplně to samé, co Tobě, navíc mi řekl, že během týdne by se to mělo rozjet…Tak jsem taky zvědavá, kdy nám ta malá do toho praští ![]()
nejlepší je hodnocení doktorů zcela vypustit z mysli a paměti:) Stejně jako připravená může přenášet (a "dožít " se vyvolávání), nepřipravená může porodit z hodiny na hodinu před termínem…takhle se akorát budeš trápit
Já chodila bez čípku a otevřená na 4 ještě týden a to už mi slibovali porod měsíc. Takže si radši najdi nějakou zábavu a nemysli na to:) Až to přijde, tak to přijde ![]()
Vypust z mysli co rikali doktori
Pac si dite rozhodne samo.Nikdo na svete ti nerekne kdy se tak stane
Petra
Já měla spotřebovaný čípek 3 týdny před porodem, dítě úplně dole, že když do mně doktor šáhl tak sebou malá hodila až jsem myslela, že mi vyleze krkem a říkal, že se už asi neuvidíme. Viděli jsme se ještě 2×… Na druhou stranu pár kamarádkám řekli, že ještě nic a večer rodily…