Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chtěla bych se zeptat holek, co rodily u Apolináře na zkušenosti. Našla jsem nějakou starší diskuzi (už asi 3 roky) a tam teda ohlasy na Apolináře jsou docela hrozný. Porod mě čeká v září, Krč maluje, Podolí už nebere a mám možnost Apolináře, tak se chci poptat, jak jste byly spokojené. Předem moc děkuji.
móóóć spokojená - příště zase tam. Já zase neslyšela nic dobrého o krčské porodnici!?!
Absolutní spokojenost. Není co bych vytkla (teda kromě jídla
). Ale všude jsem zažila ochotu a hezký přístup - v ambulancích, na monitorech, během porodu, na šestinedělí i na novorozeneckém. Patří jim všem náš velký dík za zdravé dítko ![]()
ahoj rodila jsem u Apolináře 06 a 07 a chodila do rizikových poraden nedám na něj dopustit byla jsem MAXIMÁLNĚ SPOKOJENÁ.Ale hodně záleží co čekáš a na blbce narazí člověk všude.
Hodně štěstí ve výběru ![]()
Ahoj,
u prvního syna jsem měla celkem smůlu na sestry na šestinedělí,i na oddělení,bylo nás 5 na pokoji
Ale u druhého jsem byla spokojená,normálně luxus a sestry taky dobrý.Hlavně si myslím,že druhorodičky už berou trochu jinak,že už mají přece jen trochu zkušenosti.Já byla spokojená i s jídlem ![]()
Tak to mi děláte radost.
Jídla se nebojím
nejsem náročná. Vím, že všude narazím na nepříjemnou sestru nebo doktora, to mě taky neděsí. Spíš takové zá:,–(ní věci..
V té starší diskuzi, co jsem našla, psaly holky, že otec u porodu šel až na sál, že tam tatínkové čekají na chodbě. Moc teda nevím, co si pod tím představit, protože v Krči jsem rodila ve stejný místnosti, kde jsem 3 hodiny předtím hekala
, přítel byl celou dobu u mě.
Jinak tam snad nebyl jediný pozitivní názor na tuhle porodnici, tak mě to docela vyděsilo, proto jsem to téma založila.
Ahoj Maliko,
rodila jsem u Apolináře v červnu 2008 a taky mám dobré zkušenosti. V ambulanci, na monitorech při porodu i na šestinedělí super lidičky, jen dětské sestry byly některé protivné, ale to máš všude…
Já jsem měla obrovské štěstí na doktora při porodu, to byl naprosto senzační chlapík a jestli ještě někdy rodit tak jenom s ním ![]()
S těma tatínkama u porodu je to takhle: když tě přijmou k porodu a budeš otevřená míň než na 4 nebo 5 cm, tak tě dají na „hekárnu“ a tam nejspíš nebudeš sama, proto tam tatínkové nesmějí, ale pokud budeš chtít, tak můžeš být přímo přede dveřmi na chodbě s ním a sestry si za tebou dojdou, když budou chtít udělat monitor, vyšetření atd. Až budeš otevřená na asi těch 5 cm, tak ti udělají přípravu a šoupnou tě na sál (box) a tam už budeš s tatínkem celou dobu.
Kikija: na jakém oddělení jsi byla? Já jsem strávila v porodnici 10 dní, tak jsme se tam možná někde viděly.
Hodně štěstí při výběru porodnice!
Romana
Romiku, rodila jsem až v červenci - desátého. Porodní sál č.1 a oddělení bylo to hned naproti sálu - myslím, že P15 ![]()
A jak je to s čekáním tatínka na porod nevím, pže u mě to byl takovej fofr, že jsem ráda, že to muž stihnul ![]()
malika ,tak já rodila 02/2008 a shrnula bych to takto: co se týče porodu - max. spokojenost, co se týče šestinedělí - nic moc , ale dalo se to přežít ![]()
Teď to trochu reozepíšu : AMBULANCE + MONITORY - pro mě největší „vopruz“ celýho těhu. Vždy plná čekárna,půl den zabitý. Pak jsem si našla „systém“ = vstávala jsem v 6 hod, abych byla na monitorech mezi prvními čtyřmi ,tzn.před sedmou ( otvírali až v 7:30
), pak hned na poradnu, to tam ještě bylo celkem prázdno,takže jsem mohla den trávit jinak, než vysedávánim v čekárnách.
POROD - měla jsem vyvolávaný, dost těžký a dlouhý. V pondělí ráno mi dali vyvolávačku, šoupli na hekárnu a čekali. Byla jsem tam sama, takže za mnou mohl přijít partner a byl tam se mnou celý den až do večera. Ráno mi dali další vyvolávačku (od té pondělní jsem měla kontrakce po 2 min, ale otevřená jen na 2 prsty), to už jsem myslela, že nastala moje poslední hodinka, nabídli mi vanu, tak jsem asi hodinu úpěla ve vaně, asi v 11 hod jsem šla na sál, zavolala partnerovi, že už může přijet - malá se narodila ve 20:33. Vystřídali se u mě 4 směny doktorů a všichni vč. sestřiček byli moc milí a ochotní (ale nebýt tam přítel, tak teda nevim, jak bych si poradila - byla jsem CELOU dobu napojená na monitory (přes břicho i vaginální)…podával mi pití, vložky, podložky,běhal pro sestřičky..... Nakonec mě odrodil Dr.Koucký - a ani po celodenní šichtě a mých hysterických výlevech neztrácel humor ![]()
ODD: ŠESTINEDĚLÍ - byla jsem na trojáku (nadstandarty byly samo plný), koupelna naštěstí hned naproti pokoji. Košile, vložky, podložky, 2 druhy čaje neustále k dispozici. Na pokoji : umyvadlo, velký umyvadlo/vanička, přebalovací stůl, nad nim infra topítko, plínky na 1.den, nějaký mazátka,koupátka,teploměry, váha,mimi oblečky…
Sestřičky - já nemocnice a jiná zdrav. zařízení nemusim obecně (byť půlka rodiny jsou doktoři
) a tak jako všude - některý sestry hodný a milý, většinou však nerudný, vzteklý a nepříjemný. Je mi jasný, že toho maj taky nad hlavu a maj svoje starosti, ale ječet na ženskou zmítanou hormonama, jak to, že ještě neumí kojit............atd.
Jídlo - já jsem vůbec neměla hlad, takže jsem chodila jen na snídaně.
No, byla jsem ráda, že nás pro nedostatek místa „vykopli“ už 3.den.
Jinak mě už nic kloudnýho nenapadá, snad jen, že nejvíc asi záleží na štěstí - můžš chytnout bezva personál,být s manželem hned od příjezdu , mít super pokoj, milý sestřičky,uklízečky,co jsou ohleduplný a nezbouraj ti v půl šestý ráno půl pokoje........... a nebo budeš mít smůlu - a to je pak peklo.
Tak já rodila u Apolináře v 9/2007. A musím říct, že to byl luxus, který si asi jen tak nějaká maminka nedokáže „vymodlit“. Rodila jsem na porodním sále č.1 a celou tu dobu od 14hod do porodu (ve 23:40) byl manžel se mnou, protože světe zboř se jsem tam byla úplně sama !!
A přístup doktorů, porodních asistentek a ostatního personálu během porodu byl bezvadný.
Horší to bylo na šestinedělí. Ale to se dalo vydržet. Jedna směna sestřiček byla na zabití, a to doslova a ostatní prostě profesionálky !! Já měla velký problém s kojením, stále se mi nechtělo dělat mlíčko, Kuba byl „líný“, sestřičky byly hrozně trpělivý a skoro po každém „přikládání“ se chodily ptát „tak co?“
A druhé určitě budeme rodit taky tam, snad budou mít místo
![]()
Já jsem rodila u Apolináře před dvěma lety. Porod celkově super, jen jsem chytla nezkušenou PA, takže mě úplně zbytečně nutila celou dobu ležet, protože si myslela, že je nějaký problém a ona to byla pouze její neznalost.
Rodil mě dr. Koucký a na toho nedám dopustit, naprosto úžasný člověk!!! Šestinedělí vcelku dobré, pár připomínek bych měla, ale celkově převažoval dobrý pocit. Jídlo se taky dalo přežít, ale je to taková ta nemocniční klasika. Měla jsem štěstí na sestry, za ty tři dny tam nebyla žádná vyloženě špatná nebo protivná. Zrovna když jsem šla domů, střídala se směna a dvě sestry mi teda úplně stačily na těch pár minut. ![]()
Jinak tam budu rodit za měsíc, tak když si na to vzpomenu (a jestli to ještě pro tebe bude aktuální), můžu podat čerstvé informace. ![]()
Maliko, ještě mě napadla taková věc - pokud budeš mít možnost, doporučovala bych nadstandart. U Apolináře jsou standartně třílůžkové pokoje a jeden čtyřlůžkový (ten jsem samozřejmě vyfasovala já
) a když mají maminky dětičky u sebe, tak noci jsou fakt lahůdka.
Kikija - 10. července jsme šly domů, tak to jsme se akorát vystřídaly ![]()
R.
Ahoj, ja na Apolinare nedam dopustit! Rodila jsem na zacatku cervence 08, porod mi tri dny vyvolavali, celou dobu tam se mnou mohl byt manzel, chodili jsme spolu na dvur - zahradu. Vsichni byli v pohode, nakonec jsem rodila den pred hrozicim cisarem, asi 41+6 a vazne to probehlo super. Epidural mi dr. napichovala asi 4×, protoze mam blby plotynky a pokazdy se chudera trefila do kosti, ale nevzdala to a nakonec se podarilo. Rodila jsem taky na sale c. 1 a manzel tam byl po priprave se mnou, absolvoval se mnou vanu a pak celou dobu do porodu.
Nakonec jsem mela stesti i na nadstandart, vsichni relativne v pohode, zadnej vetsi problem. No jidlo byla hruza, ale tech par dni se to dalo prezit, stejne clovek nema moc chut.
Romik - ja jsem nastoupila 3.7., mala se narodila 5.7. a pousteli nas 9.7. ![]()
Katcho: a na jakém oddělení jsi byla? Já rodila na sále č.1 a pak jsem ležela taky na P15 jako Kikija. Všechno super, personál báječnej, jen dětské sestry Milka a Wendy
ty jejich nálady někdy nic moc a že jsem si jich tam užila za těch deset dní…