Vyšetření prstem

472
26.3.09 10:39

Vyšetření prstem

ahoj maminky,
včera jsem byla poprvé v tomto těhu na ozvách a Dr. po vyšetření prstem řekl, že se dole nic neděje. Jsem blbá, že jsem se ho nezeptala, ale až doma mě začaly napadat otázky:

1. on jako nějak dopředu pozná, že už budu rodit?
  2. četla jsem tu někde, že někomu při vyšetření řekli, že je třeba už na 2 cm otevřenej (jak toto dopředu před porodem Dr. pozná) a cítí žena, že se jako otvírá (např. poslíčkama)?
  3. nevíte, jak to tím prstem cítí, na kolik jsem otevřená? Napadlo mě, že bych si takové vyšetření mohla doma dělat taky :D a pak bych věděla, jestli jsou to jen poslíčci nebo už rodím :D
  4. když mi řekl že mimčo váží 3400g mohl se doufám splést a může náš cvaldík vážit +- (spíše -) jinak?

Vím že jsou to asi dost blbý dotazy, ale při prvním porodu jsem nezažila ani poslíčky, hned mi praskla voda, takže jsem vlastně neměla důvod se zabývat takovýma otázkama na co se výše ptám. Tak se mi prosím nesmějte :wink: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
26.3.09 10:45
  1. nepozná. měli by být ticho. Někomu řeknou, že se uvidí za týden, že nic a ono ten den porodí, někomu slibují (v časnějším tt vyhrožují), že porodí co nevidět a on drží, drží a stále drží a někdy dojde i na vyvolávání. Čili nebrat si to k srdci
  1. to je součást předporodního vnitřního. Jenže ono taky podle mě asi záleží, kdo zrovna vyšetřuje.
  1. někdo mi to vysvětloval. Že snad jeden prst jsou 2cm? a dva prsty 4? Ale to je rok zpátky, tak nechci kecat. U první mi rpdla voda, do porodky jsem za 2 hod přijela na 4cm, podruhé mě na 4cm dali vybrat (neprdla mi voda), jestli tam nechci zůstat, že by udělali přípravu. Odmítla jsem a rodila jsem pak za 4 dny. Sama jsem se nevyšetřovala. V záplavě toho špinění a poslů to bylo poslední, co jsem potřebovala, stačila mi ta vyšetření obden
  1. váhové odhady se můžou seknout. Udává se plu mínus 0,5kg, ale sekli se u jednej holčiny i o kilo (a bohužel tak, že to dítko mělo o to kilo víc). Ale na druhou stranu v naší porodnici mě se teda nesekli o víc než pár gramů (a váhu jsem si dopředu teda dokázala spočítat taky a sekla jsem se o 30g:D ). Ale tohle je třeba taky brát s rezervou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
26.3.09 11:25

Gabinko a jak sis to dokázala dopředu spočítat sama? Jak jsi to počítala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
26.3.09 11:32
Pett1 píše:
Gabinko a jak sis to dokázala dopředu spočítat sama? Jak jsi to počítala?

mi těsně před 35tt udělali uz a váhový odhad (byla jsem na průtoky) a baj vočko podle toho, jakou váhu měla B " v tom věku" a kolik při narození jsem si spočítala 4kg (na tom uz 35tt měla 2,8kg) - cca 200g/týden. Vyšlo to:D Ale pravda, že to spčítala jsem si sama jse hrubej odhad, náhoda:D Ale u Anety bylo jasné, že bude větší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
26.3.09 11:48

Já jen dodám, že jsem se zkusila samovyšetřit a zkrátka si na ten čípek už nedosáhnu. I doktor s tím měl problém, takže vyšetření bylo s jeho klouby prstů naražený na kostech pánve.
A vzhledem k tomu, že čím víc tě vyšetřují, tím větší je riziko infekce, tak už si tam pazouru nestrkám, protože i na vydrhnutý ruce v hodně horký vodě ti něco může zůstat…
a když jsem se ptala, jak to tam vypadá, tak prý porodní cesty jsou křehčí a víc jsem z něj nevyrazila, takže jak píše Gábinka, neměli by ti dělat nějaký odhady, protože jsou stejně nesměrodatný.

A odhad váhy, zatím to holkám u nás v diskuzi vycházelo, až jsem se divila, protože jsem samozřejmě četla o odhadech, kdy se sekli i o půl kila, takže pokud to doktor umí, tak je to snad i směrodatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
26.3.09 15:09

Tak co se týče váhy, tak mně přímo v porodnici řekli, že ten jejich odhad je plus mínus půl kila - taky to bylo o půl kila míň - naštěstí - měl 3200 a to mi celý těhotenství říkali, že bude extrémně velikej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
26.3.09 15:14
Gabinka píše:
  1. nepozná. měli by být ticho.
:pankac:

Prsty:
„Tak, jste otevřená skoro na tři prsty.“ - „Jé, to jste mě potěšila, pan doktor pořád říkal na dva.“ - „No víte… ono pan doktor možná má dva prsty jako já tři, takže…“ :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
26.3.09 16:33

S tou vahou souhlasim +- 500g.Mala mela v 38tydnu odhad 3750g a narodila se v 41tydnu s vahou 4620g a 54cm :lol: .Takze se pekne sekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
30.3.09 20:48

Ahoj..můžu k tomu samovyšetřování?
Já v noci před porodem se uz tak nejak cítíla blbě, tak jsem vsunula prst :) a jasně cítila hlavičku. šel si hmátnout i tatínek (hmátl a halásí : noneke to je hlava!). Věřte nebo ne, tam kam jsme dosáhli prsty byla jasně hmatná nalehající hlavička. Toto bylo nekdy po pulnoci, Martas se narodil pred desatou dopoledne.
Jo a na 2 prsty jsem byla taky otevrena asi 2 tydny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
30.3.09 21:46
janac píše:
Já v noci před porodem se uz tak nejak cítíla blbě, tak jsem vsunula prst :) a jasně cítila hlavičku. šel si hmátnout i tatínek (hmátl a halásí : noneke to je hlava!). Věřte nebo ne, tam kam jsme dosáhli prsty byla jasně hmatná nalehající hlavička. Toto bylo nekdy po pulnoci, Martas se narodil pred desatou dopoledne.

Tak to je hustý, to si teda tentokrát taky zkusím, teda jestli to stihnu. Mě by to v předchozích případech ani nenapadlo si tam sahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
30.3.09 22:29
lacenka píše:
janac píše:
Tak to je hustý, to si teda tentokrát taky zkusím, teda jestli to stihnu. Mě by to v předchozích případech ani nenapadlo si tam sahat.

hm,já byla týden přd porodem na 4:D Prsty jsem nezkoušela - ale proto byl nepříjemnej ten sex?:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí