Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já už mám dítko o něco starší,ale odpoledne domataké neusne.V kočáru venku usne,ale tak po 1,5km jízdě
.Což se mi však také pokaždé nehodí tuto tůru odpoledne absolvovat.Při jeho věku to již neřeším,že spí jednou denně.Spí hold dopoledne.
Náš 9ti měsíční prcek zase neusne venku v kočárku. Vše venku ho tak zajímá, že i když je jeho hodina, tak neusne. Když jsme na výletě dýl, usne max. na 10 - 20min. To doma spí třeba i dvě hodiny.
Nejlépe usíná v autě ![]()
Jinak teď poslední týden špatně usíná i doma ve své postýlce ![]()
Ja jsem chodila s detmi ven za kazdeho pocasi.
Pokud bych se mela ridit pocasim,tak by deti byly doma od podzimu do jara.Nevidim v pocasi absolutne zadny problem (krome bourky,samozrejme).
Ahoj,tak ja jsem s prckem chodila hodne dlouho kazdy den ven,v jakemkoliv pocasi.Kdyz teda byli fakt mrazy,tak jsem jezdila pul hodky venku a pak ho v kocaru postavila do verandy.
Pak jsme se ale v jeho 7.mesicich prestehovali do bytu a balkon nemame a venku jsem ho nechavat nechtela,tak jsem ho proste naucila usinat doma a po tydnu to slo v pohode,ze zacatku sice dost rval,ale vyslo to.Pak az dycky kdyz se vzbudil,tak jsme jeli teprve ven na prochajdu.
no a co hodit na kocar plastenku a jet i v desti? my jezdime skoro porad…ale jak tu nekdo psal…taky mame obdobi…hodne dlouho spala jen venku..tak cca do 7 8 mesicu…pak zas jen doma…a ted uz je ji to jedno…spi mi uz jen jednou za den..a je proste tak utahana ze usne vsude. ![]()
anonymB píše:
Ja jsem chodila s detmi ven za kazdeho pocasi.
Pokud bych se mela ridit pocasim,tak by deti byly doma od podzimu do jara.Nevidim v pocasi absolutne zadny problem (krome bourky,samozrejme).
Já jo… svojí nechuť do hnusného počasí vylézt
ale je fakt, že malý je zatím hodně maličký, tak usíná v pohodě doma.
No právě, spíš se donutit vylézt ven do toho hnusu. Pláštěnku máme, ale já chodit s deštníkem a kočárem nezvládám:-)))
u nás se do roka a půl spalo jen venku a to se madam narodila v únoru.. takže obléct, pokud prší tak pláštěnku jinak ti spát nebude a nebude…vím moc dobře jaké to je.. zaplat pánbůh, že máme domek s terasou..
alenagernatova; píše:
u nás se do roka a půl spalo jen venku a to se madam narodila v únoru.. takže obléct, pokud prší tak pláštěnku jinak ti spát nebude a nebude…vím moc dobře jaké to je.. zaplat pánbůh, že máme domek s terasou..
A úplně nejlepší je zastřešená terasa
ale tím zakladatelce moc nepomůžem ![]()
j.a.n.i1 píše:alenagernatova; píše:A úplně nejlepší je zastřešená terasa
u nás se do roka a půl spalo jen venku a to se madam narodila v únoru.. takže obléct, pokud prší tak pláštěnku jinak ti spát nebude a nebude…vím moc dobře jaké to je.. zaplat pánbůh, že máme domek s terasou..ale tím zakladatelce moc nepomůžem
tak tu my máme, což o to
no zakladatelko přeji pevné nervy musíš to vydržet a nebo dítě prostě nechat vyřvat a naučit, že spíte doma. zatemnit v pokojíčku a za dva až tři dny se to naučí
veselabaculka píše:
No právě, spíš se donutit vylézt ven do toho hnusu. Pláštěnku máme, ale já chodit s deštníkem a kočárem nezvládám:-)))
ja si dam kapucu…destnik bych taky nedala…a v desti terka dycky kraaasne a rychle usne jak to bubnuje do plastenky…tak staci treba 10 minut venku a pak ju zaparkuju na zahrade a v destovym bubnovani kolikrat spi i 2 hodiny v kuse..coz je jinak pres den nemozny ![]()
Taky mi domav postýlce vůbec nespí. Spí pořád venku, máme velkou lodžii (krytý balkon) a na ní starý kočárek a chodí spát tam, naštěstí můžeme za každého počasí.
Než jsme pořídili druhý starý kočár, myla jsem taky kolečka, abych ho mohla převézt přes obývák na balkon, je to na palici, znám to.
Když byly v létě vedra, na balkon nemohl, ale docela se dal uspat v předsíni v kočárku drndáním, i když to trošku dýl trvalo, a pak jsem zajela do ložnice se zataženými žaluziemi. Ovšem spal tam kratšejí a hůř než na balkoně.
Zkus to v kočárku doma, udrndat ho a přenést do postýlky. Nebo holt vydržet pár dní řev a neusnutí, jestli si zvykne. (já se toho bojím, takže dokud nebude -15, balkon je jeho
)