Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pěkné odpoledne, ráda bych se zeptala: dnes jsem si v Penny koupila keramické žluté talíře, ale bohužel se nikde nepíše, jestli jdou dávat do myčky a mikrovlnky, tak se bojím, abych si je hned nezničila, nemáte je někdo doma a nevíte tedy, jestli jdou dávat do mikrovlnky a myčky aniž by utrpěly újmu? Děkuji Martina
Jestli na tom není zlatý/kovový proužek, tak do mikrovlnky můžou. Jestli jsou na nich nějaké obrázky natištěné, ty by se mohly v myčce umýt, jinak mě nic nenapadá.
ahoj, jak píše Pipet, pokud je na nich něco zlatého, nebo stříbrného, tak do mikrovlnky ne a pokud je na nich obrázek, tak bych je do myčky nedávala, protože se může smýt a to i kvalitní potisk, mamka si takhle zničila plno nádobího ta sůl z myčky to vyžrala. Ale pokud jsou jen čistě žluté, tak je ok jak mikrovlnka, tak myčka.
Ne ne, jsou to čistě žluté talíře, bez proužků, bez obrázků, jak se teď hodně prodávají. Mě jen napadlo, že v mikrovlnce by mohly teoreticky třeba popraskat a v myčce by mohla jít dolů ta žlutá barva ![]()
jestli to jsou ty co jsem tam dnes viděla(u nás měli oranžové) asi za 500,–,tak by měli jít jak do mikrovnky,tak i do mičky.Jsou to ty z turecka a ty bývaj kvalitní.
Mili-lili píše:
jestli to jsou ty co jsem tam dnes viděla(u nás měli oranžové) asi za 500,–,tak by měli jít jak do mikrovnky,tak i do mičky.Jsou to ty z turecka a ty bývaj kvalitní.
Tak to je super zpráva
, ano, měli i oranžové a stály 499,– Kč a píšou tam, že jsou z Turecka, tak to mám radost. Moc díky ![]()
zkroutit by se mohly. ale prece je nebudes myt v ruce, urcite drahy nebyly, takze sup s nima do mycky a kdyztak se vyhodej. ja mam tedka talire z mobelixu, sada za 300 a to snad neni porcelan ale nejaka sadra, tolik je jich uz ostipanejch - no co, za cas poletej.
Pudloslava píše:
zkroutit by se mohly. ale prece je nebudes myt v ruce, urcite drahy nebyly, takze sup s nima do mycky a kdyztak se vyhodej. ja mam tedka talire z mobelixu, sada za 300 a to snad neni porcelan ale nejaka sadra, tolik je jich uz ostipanejch - no co, za cas poletej.
To je fakt, aspoň bude důvod koupit si nové ![]()