Talíře z penny

378
31.10.10 14:32

talíře z penny

Pěkné odpoledne, ráda bych se zeptala: dnes jsem si v Penny koupila keramické žluté talíře, ale bohužel se nikde nepíše, jestli jdou dávat do myčky a mikrovlnky, tak se bojím, abych si je hned nezničila, nemáte je někdo doma a nevíte tedy, jestli jdou dávat do mikrovlnky a myčky aniž by utrpěly újmu? Děkuji Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
31.10.10 14:46

Jestli na tom není zlatý/kovový proužek, tak do mikrovlnky můžou. Jestli jsou na nich nějaké obrázky natištěné, ty by se mohly v myčce umýt, jinak mě nic nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
31.10.10 15:01

ahoj, jak píše Pipet, pokud je na nich něco zlatého, nebo stříbrného, tak do mikrovlnky ne a pokud je na nich obrázek, tak bych je do myčky nedávala, protože se může smýt a to i kvalitní potisk, mamka si takhle zničila plno nádobího ta sůl z myčky to vyžrala. Ale pokud jsou jen čistě žluté, tak je ok jak mikrovlnka, tak myčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
31.10.10 15:10

Ne ne, jsou to čistě žluté talíře, bez proužků, bez obrázků, jak se teď hodně prodávají. Mě jen napadlo, že v mikrovlnce by mohly teoreticky třeba popraskat a v myčce by mohla jít dolů ta žlutá barva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
31.10.10 15:52

no i když ono je fakt, že dneska dělaj fórový úplně všecko :cert: :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10378
31.10.10 16:44

jestli to jsou ty co jsem tam dnes viděla(u nás měli oranžové) asi za 500,–,tak by měli jít jak do mikrovnky,tak i do mičky.Jsou to ty z turecka a ty bývaj kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
31.10.10 19:33
Mili-lili píše:
jestli to jsou ty co jsem tam dnes viděla(u nás měli oranžové) asi za 500,–,tak by měli jít jak do mikrovnky,tak i do mičky.Jsou to ty z turecka a ty bývaj kvalitní.

Tak to je super zpráva :palec: , ano, měli i oranžové a stály 499,– Kč a píšou tam, že jsou z Turecka, tak to mám radost. Moc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
31.10.10 20:42

zkroutit by se mohly. ale prece je nebudes myt v ruce, urcite drahy nebyly, takze sup s nima do mycky a kdyztak se vyhodej. ja mam tedka talire z mobelixu, sada za 300 a to snad neni porcelan ale nejaka sadra, tolik je jich uz ostipanejch - no co, za cas poletej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
31.10.10 20:50
Pudloslava píše:
zkroutit by se mohly. ale prece je nebudes myt v ruce, urcite drahy nebyly, takze sup s nima do mycky a kdyztak se vyhodej. ja mam tedka talire z mobelixu, sada za 300 a to snad neni porcelan ale nejaka sadra, tolik je jich uz ostipanejch - no co, za cas poletej.

To je fakt, aspoň bude důvod koupit si nové :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný